CGTN: Čína a Indonézia sú svedkami intenzívneho cestovania

V štátnom penzióne Diaoyutai Peng povedala Iriane, ktorá sprevádzala indonézskeho prezidenta Joko Widoda na jeho dvojdňovej návšteve Číny, že čínsky a indonézsky národ ako dôležití susedia sa tešia priateľstvu s dlhou históriou a že obe krajiny boli v posledných rokoch svedkami intenzívneho cestovania.

Ako vyplýva z údajov štatistického úradu krajiny, v roku 2017 napríklad navštívilo Indonéziu viac ako 2,05 milióna turistov z čínskej pevniny, čo predstavuje 14,95 % všetkých zahraničných návštevníkov. Medzi zahraničnými turistami, ktorí navštívili indonézske letovisko Bali, dominovali najmä čínski turisti.

V utorok Iriana povedala, že víta ďalších čínskych turistov, ktorí navštívia Indonéziu, a vyjadrila nádej na trvalé priateľstvo medzi oboma krajinami.

Indonézia ponúka od roku 2015 čínskym turistom bezvízový styk, ktorý im umožňuje zostať v krajine maximálne 30 dní.

V rámci uznávanej štvorpilierovej spolupráce Čína a Indonézia v posledných rokoch vytvorili novú synergiu prostredníctvom spolupráce v oblasti medziľudských výmen, ako aj politiky, hospodárstva a námorných projektov.

V utorok si Peng a Iriana pozreli aj hudobné vystúpenia študentov a učiteľov Čínskeho hudobného konzervatória. Peng hovorila o histórii a technikách tradičných čínskych hudobných nástrojov.

Iriana, fascinovaná vystúpeniami, povedala, že ju hlboko dojalo, keď počula mladých čínskych umelcov hrať indonézsku hudbu.

Hudba nepozná hranice, spája srdcia a odovzdáva priateľstvo, povedala Peng. Vyjadrila tiež nádej, že kultúrne výmeny budú zohrávať väčšiu úlohu pri posilňovaní priateľstva medzi oboma krajinami.

V spoločnom vyhlásení Čína a Indonézia uviedli, že obe strany urýchlia obnovenie medziľudských výmen vrátane návratu indonézskych študentov do Číny, otvoria viac priamych letov a posilnia spoluprácu v oblastiach, ako sú vzdelávanie, cestovný ruch, mládež a miestne výmeny.

https://news.cgtn.com/news/2022-07-26/Peng-encourages-more-cultural-exchanges-between-China-and-Indonesia-1bZi4zLrhNC/index.html

Video – https://www.youtube.com/watch?v=wjsEKYWcnhI

SOURCE CGTN

Go to Source