Smart Ship© Hub, digital B2B-plattform för sjöfart med huvudkontor i Singapore, tar in 2,5 miljoner dollar i en pre-series-runda ledd av Ideaspring Capital och StartupXseed ventures

SINGAPORE, 5 augusti, 2022 /PRNewswire/ — Smart Ship Hub (SSH) är en distributionsfärdig digital plattform för global sjöfartslogistik. SSH påverkar sjöfartsindustrin på samma sätt som avionik gjort inom flygbranschen. Molnbaserad och vid behov, tillhandahåller SSH en “enhetlig plattform och enda datakälla” för redare, fartygsoperatörer, charterparter, sjöförsäkringsbolag, hamnmyndigheter. Plattformen vänder sig till handelsfartyg, örlogsfartyg, oljeriggar, flodgående pråmar och fiskefartyg.

Trots att global sjöfart är det största transportsättet lider det av ineffektivitet i verksamheten, bristande insyn och transparens som leder till kommersiella läckage. Redare, operatörer, befraktningsbyråer och försäkringsbolag fokuserar nu på smartare processer som stöds av teknik för att säkerställa “hög fartygsdrifttid, sjövärdighet och förutsägbarhet” med digitala system.

SSH:s “fartyg-till-land och land-till-fartyg”-baserade förvaltning av flottan med hjälp av smarta sensorer, IOT och big data sparar betydande driftskostnader samtidigt som det ökar reseeffektiviteten. Den digitala plattformen hjälper till att förutsäga eventuella maskinstopp och funktionsfel samt identifiera prestandaavvikelser och fartygsrutter för att förbättra resan och fartygsprestandan. SSH:s “Marine Insights” (sjöfartsinsikter) är en unik sjöfartsplattform för big data som ger handlingskraftig intelligens, smarta varningar och prestationsrådgivning för hela flottan med hjälp av miljontals register.

SSH:s globala kunder kan uppnå sitt mål om “minimalt haveriunderhåll”, “optimalt bränsleutnyttjande”, “total efterlevnad inklusive för utsläpp”, “optimering av kostnader med tillståndsbaserat underhåll” och en mycket högre nivå av “resekontroll”. Funktionen “Performance Advisory” (prestationsrådgivning) minskar antalet incidenter för dessa fartyg samtidigt som underhålls- och bränslekostnader sparas. Sjöfartsföretag som är redo för framtiden bidrar till att skapa ett uppkopplat ekosystem: uppkopplade fartyg, delade tjänster (rutter, kapacitet, upphandling) och modellen “betala per användning” med SSH digital.

Joy Basu, grundare av Smart Ship Hub, tillägger: “Digitala plattformar kommer att spela en grundläggande roll när det gäller att påverka äldre sjöfartsprocesser. Ineffektiva och äldre arbetsflöden i fartyg och på land ger gradvis vika för automatiserad fjärrhantering. Denna insamling av finansiella medel gör det möjligt för oss att förmedla mer värde till våra kunder globalt. Kunderna kommer nu att ha prestationscenter för en bråkdel av de kostnader de har idag. Redare, operatörer och charterparter kan få digital uppgradering för “noll” capex, så att de kan frigöra kapital och uppgradera fler fartyg”.

Om Ideaspring Capital 

“Ideaspring Capital är mycket glada över att vara en del av Smart Ship Hubs tillväxt och dess resa mot att bli den digitala plattformen för globala sjöfartsföretag. Som riskkapitalbolag fokuserar vi på organisationer inom IOT, maskininlärning, djupinlärning, Big Data Analytics, AR, VR, cybersäkerhet, datorseende och vi har sett att SmartShip utnyttjar dessa tekniker via sin förstklassiga plattform.  Vi är mycket imponerade av teamet och produkten”, säger Naganand Doraswamy, vd, Ideaspring Capital.

Om StartupXseed

“StartupXseed är en sektoragnostisk fond med investeringar från SaaS till rymdtech, inklusive områdena cybersäkerhet, halvledare, AI/ML, drönare och gränsöverskridande startups i Indien med globalt fokus. Smart Ship Hub är ett företag i tidigt tillväxtfas, vi är särskilt imponerade av deras produkt- och stora kundbas som utvecklats globalt på mycket kort tid, säger Ravi Thakur, utsedd partner, StartupXseed ventures.

SmartShip har en unik fördel av ett kraftfullt promotorteam med framgångsrika proffs inom sjöfart, huvudkontor i Singapore och ett starkt tekniskt team. Vi är glada över samarbetet eftersom de påverkar den globala sjöfartsdomänen: BV Naidu, företagsledande partner, StartupXseed ventures.  

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/1864898/Smart_Ship_Hub_1.jpg

Logo typ: https://mma.prnewswire.com/media/1864899/Smart_Ship_Hub_Logo.jpg

SOURCE Smart Ship Hub

Go to Source