AK STE BOLI ZRANENÍ NEFUNKČNÝM AIRBAGOM TAKATA, STÁLE MÔŽETE MAŤ NÁROK NA ODŠKODNENIE V RÁMCI OSOBITNÉHO PROCESU POD DOHĽADOM SPLNOMOCNENCA A SPRÁVCU NA UPLATNENIE VZNIKNUTÝCH ŠKÔD ZA ZRANENIE ALEBO ÚMRTIE.

BOSTON, 29. augusta 2022 /PRNewswire/ — Nasledujúce vyhlásenie vydáva profesor Eric D. Green, osobitný splnomocnenec ministerstva spravodlivosti pre fond pre individuálne odškodnenie za ublíženie airbagmi Takata a správca fondu pre náhradu škôd spôsobených ublížením vytvoreného v rámci záležitostí konkurzu spoločnosti Takata.

Nároky v dôsledku chybných airbagov Takata 

Profesor Eric D. Green, ako osobitný splnomocnenec a správca, vyhlásil v máji 2018 program odškodnenia pre osoby, ktoré utrpeli alebo utrpia zranenia alebo zomrú v dôsledku prasknutia alebo agresívneho nasadenia fázovo stabilizovaného dusičnanu amónneho v nafukovcaom zariadení airbagu Takata (ďalej len „chyba nafukovacieho zariadenia airbagu Takata”).  V rámci tohto programu môžu žiadatelia žiadať o odškodnenie z fondu pre individuálne odškodnenie za ublíženie („IRF”) ministerstva spravodlivosti vo výške 125 miliónov USD a/alebo z fondu pre náhradu škôd spôsobených ublížením airbagmi Takata („TATCTF”) vo výške približne 140 miliónov USD. Proces podávania žiadostí prebieha a oprávnení žiadatelia majú stále čas konať.

Existujú tri typy nárokov, ktoré môžu uplatniť osoby, ktoré utrpeli zranenie alebo zomreli v dôsledku chyby nafukovacích zariadení airbagov Takata: (i) „nárok z IRF” voči spoločnosti Takata na náhradu škody z IRF, fondu pre odškodnenie za zranenia a úmrtia, na ktorý dohliada osobitný splnomocnenec a ktorý bol zriadený na základe reštitučného príkazu vydaného okresným súdom Spojených štátov pre východný okres Michiganu v súvislosti s trestným konaním ministerstva spravodlivosti proti spoločnosti Takata, USA versus Takata Corporation, vec č. 16-cr-20810 (E.D. Mich.); (ii) „Nárok vyplývajúci zo zodpovednosti” voči spoločnosti Takata na náhradu škody z TATCTF, fondu pre náhradu škôd za zranenia a úmrtia, na ktorý dohliada správca a ktorý bol zriadený v súvislosti s reorganizačným plánom spoločnosti Takata podľa kapitoly 11 na konkurznom súde pre okres Delaware, a (iii) „pohľadávka POEM” voči zúčastnenému výrobcovi originálneho vybavenia („POEM”; v súčasnosti je jediným POEM Honda/Acura) na náhradu škody z POEM, ktorá sa musí riešiť prostredníctvom TATCTF, na ktorý dohliada správca.   

Každý z týchto troch typov nárokov má svoje vlastné požiadavky na oprávnenosť. Každý typ nároku sa však vzťahuje len na telesné zranenia a úmrtia spôsobené chybou nafukovacích zariadení airbagov Takata. Nároky týkajúce sa zranení alebo úmrtí spôsobených inými súčasťami airbagu – ako napríklad nefunkčnosť airbagu, samovoľné nafúknutie airbagu, zranenia pri náraze nesúvisiace s nafukovacím zariadením alebo ekonomické straty nesúvisiace s fyzickými zraneniami alebo úmrtím – nie sú zahrnuté do troch typov nárokov opísaných vyššie.

Jednotlivci majú prístup k formulárom žiadosti, ktoré obsahujú podrobné pokyny o tom, ako podať žiadosť, na webovej lokalite IRF, www.takataspecialmaster.com alebo na webovej lokalite TATCTF, www.TakataAirbagInjuryTrust.com.

Dohľad nad procesom podávania žiadostí a zdroje ďalších informácií 

Profesora Greena vymenoval okresný súd za osobitného splnomocnenca pre dohľad nad pohľadávkami z IRF a konkurzný súd ho vymenoval za správcu pre dohľad nad pohľadávkami za zodpovednosť a pohľadávkami POEM.

Viac informácií o oprávnených požiadavkách, termínoch na podanie žiadosti a spôsobe podania žiadosti nájdete na stránkach www.takataspecialmaster.com, www.TakataAirbagInjuryTrust.com, môžete si ich vyžiadať e-mailom na adrese [email protected]com alebo zavolajte na bezplatné telefónne číslo (888) 215-9544.

KONTAKT: [email protected]com

SOURCE Takata Special Master/Trustee

Go to Source