Xinhua Silk Road: Do Európy prichádza prvá zásielka nových čisto elektrických modelov SAIC Motor MG

PEKING, 6. septembra 2022 /PRNewswire/ — Prvá zásielka nových, čisto elektrických vozidiel MG Motor Mulan alebo MG4 ELECTRIC, pod názvom pre zahraničné trhy, dorazila v piatok do prístavu Zeebrugge v Belgicku.

MG, ako značka popredného čínskeho výrobcu automobilov SAIC Motor Corporation Limited, v júni oficiálne uviedla na trh v Číne vozidlo MG MULAN, pomenované po známej ľudovej hrdinke.

Continue Reading

Photo shows the first batch of MG Motor's new pure electric vehicles Mulan or MG4 ELECTRIC, the name overseas, arrived at the port of Zeebrugge, Belgium, on September 2nd. (Xinhua/Pan Geping)
Photo shows the first batch of MG Motor’s new pure electric vehicles Mulan or MG4 ELECTRIC, the name overseas, arrived at the port of Zeebrugge, Belgium, on September 2nd. (Xinhua/Pan Geping)

V júli odišlo z terminálu Shanghai Haitong viac ako 1 000 vozidiel a na 13. septembra je naplánované uvedenie na trh v Číne a takmer 20 dôležitých európskych krajinách.  Značka MG plánuje uviesť v roku 2023 tento model aj na trh v ďalších krajinách a regiónoch vrátane Austrálie, Nového Zélandu, Blízkeho východu a Južnej Ameriky, čím pokryje viac ako 80 krajín sveta.

Podľa MG je čisto elektrický model vybavený novým superelektrickým systémom pohonu a vlastnou magickou batériou v tvare kocky od SAIC Motor, ktoré dosahujú špičkovú svetovú úroveň z hľadiska dizajnu, bezpečnosti, ochrany životného prostredia a kvality.

Podľa štatistík čínskej asociácie výrobcov automobilov je značka MG už tri roky po sebe hodnotená ako čínsky šampión v predaji jednej značky v zahraničí. Jej kumulatívny objem zahraničného predaja presiahol 1 milión vozidiel.

Od januára do júna 2022 predala značka MG v Európe viac ako 45 000 kusov, čím sa zaradila medzi 10 najlepších značiek na trhoch čisto elektrických vozidiel vo Švédsku, Nórsku a ďalších krajinách.

V roku 2022 spoločnosť SAIC urýchlila svoj rozvoj na trhu s novou energiou v Európe a aktívne uviedla na trh niekoľko elektrických produktov, pričom v Európe sa má vybudovať 800 pobočiek s ponukou služieb predaja. Spoločnosť SAIC očakáva, že Európa bude prvým trhom, na ktorom do roku 2022 dosiahne cieľ predaja v zahraničí v objeme viac ako 100 000 kusov.

Cieľom spoločnosti SAIC je predať tento rok v zahraničí viac ako 800 000 vozidiel, čo posilní a urýchli inteligentnú výrobu v Číne zameranú na zahraničné trhy.

Pôvodný odkaz: https://en.imsilkroad.com/p/329820.html

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1891505/1.jpg

SOURCE Xinhua Silk Road

Go to Source