„Moldavsko – riešenie pre regionálny dodávateľský reťazec” predstaví svoju ponuku pre investorov na podujatí Moldova Business Week 2022

KIŠIŇOV, Moldavsko, 7. septembra 2022 /PRNewswire/ — Moldavská republika reaguje na bezprecedentné a bezprostredné problémy, ktoré prináša vojna na Ukrajine, a zároveň je odhodlaná realizovať program rozvojových reforiem na podporu hospodárskej transformácie krajiny. Moldavsko nedávno získalo štatút kandidátskej krajiny EÚ, ale jeho hospodársky a logistický potenciál je stále nevyužitý. Krajina nadobudla mimoriadny význam po tom, ako regionálny konflikt zvýšil potrebu ukrajinského vývozu a tokov tovaru, ktoré sem prúdia až z Ázie. Napriek viacerým významným hospodárskym zmenám Moldavsko preukázalo maximálnu flexibilitu a schopnosť prispôsobiť sa novým podmienkam a na základe nových informácií zaviedlo sériu ústretových politík, ktorých cieľom bolo rýchlo reagovať na potreby podnikateľského prostredia a najmä investorov.

Ponuka krajiny bude predstavená 15. a 16. septembra na hlavnom ekonomickom podujatí Moldova Business Week 2022, ktorého cieľom je potvrdiť, že Moldavsko je v súčasnej situácii vhodnou alternatívou na presídlenie podnikov a dodávateľských reťazcov. Na podujatí sa zúčastnia miestni a medzinárodní odborníci, vládni úradníci, majitelia podnikov, významné osobnosti verejného života a významní hostia, ako napríklad Francis Fukuyama, americký politológ a ekonóm.

V minulom roku prejavili spoločnosti z 19 krajín záujem investovať v regióne viac ako 1 miliardu EUR do odvetví, ako sú informačné a komunikačné technológie, outsourcing obchodných procesov a výskum a vývoj. Viac ako 83 % objemu investícií pochádza z Európskej únie, pričom tento trend pretrváva už štyri roky.

Podujatie Moldova Business Week 2022 ponúkne jedinečný pohľad na to, ako môže Moldavsko prekonať očakávania investorov tým, že bude propagovať politiky šité na mieru individuálnym investorom, bude pôsobiť ako most medzi Východom a Západom a ponúkne prístup na trh viac ako 1 miliarde potenciálnych zákazníkov. Záujemcom o expanziu na moldavský trh pomôže tím Invest Moldova. Na stránkach invest.gov.md sa dozviete hlavné dôvody, prečo investovať v Moldavsku.

Zarezervujte si miesto na podujatí Moldova Business Week 2022 alebo si ho pozrite online po zaregistrovaní tu a použite #MBW2022 na sledovanie najnovších správ!

Video: https://mma.prnewswire.com/media/1892333/MBW_2022.mp4

SOURCE Invest Moldova Agency

Go to Source