Panoramik kapsama alanı olan Tech Chery TIGGO 8 PRO ADAS akıllı sürüş, gelişmiş teknoloji keyfi sunuyor

ANKARA, Türkiye, 22 Eylül 2022 /PRNewswire/ —  Yapay zeka hayatımıza giderek daha fazla girdikçe, otomobiller sadece seyahat araçları olmaktan çıkıp kullanıcılarla daha fazla etkileşime giren ve sürücülerle yolculardan daha fazla talimat alabilen taşıtlar haline geliyor

Akıllı sürüş yardımı söz konusu olduğunda, akla her zaman ACC adaptif sürüş gelir. Otomobiller ayarlanan hızda öndeki otomobille her zaman güvenli bir mesafeyi otomatik olarak koruyabilir. Otomobillerin çoğu ACC özelliğine sahiptir ve uzun mesafeli sürüş sırasında sürücünün ayaklarını serbest bırakmasına izin verir. Bununla birlikte, geleneksel ACC adaptif hız kontrolünün viraj takibinin yapılamaması, tıkanmış yolların kullanılamaması gibi bazı dezavantajları vardır ve bu yüzden sürücüler daha fazla özelliğe ihtiyaç duyar.

Bu nedenle, bazı şirketler akıllı sürüş yardımının tek bir özellik olmamasının yanı sıra sistematik olarak gelişmesi gerektiğinin bilincinde. Örneğin, Tech Chery Tiggo 8 Pro yeni nesil 4.0 ADAS sistemiyle donatılmış amiral gemisi ürünüdür. Ondan fazla yardımcı sürüş özelliğiyle, tüm sahneleri kapsar. ACC haricinde, Tiggo 8 Pro aynı zamanda LDW şeritten ayrılma uyarısı ve LKA şeritte kalma desteği ile donatılmıştır, sıkışık trafikteyken ya da yüksek hızda seyrederken, Tiggo 8 Pro önündeki otomobili kendi kararlarıyla izleyebilir, gazı ve freni otomatik olarak kontrol etmeye yardımcı olabilir, böylelikle sürücü sürekli olarak gergin ve dikkatini vermiş olmaktan kurtulup yol yorgunluğunu etkin bir şekilde azaltabilir.

Daha da önemlisi, Tiggo 8 Pro aynı zamanda RCW arka çarpışma uyarısı ile donatılmıştır. Bu işlev genellikle lüks otoobillerde bulunur. Arka taraftan olası çarpışmaları algılayabilir, arkadaki otomobilin sürücüsünü bilgilendirmek için alarmı önceden çalıştırabilir ve araba sakinlerini koruması için emniyet kemerini uyarabilir.

FCW çarpışma uyarı sistemi ve AEB otomatik acil frenleme, DOW kapı açma uyarısı, ISLI akıllı hız sınırı anımsatıcı ve uzaktaki ışığa otomatik geçiş gibi sürücü ile birlikte kullanılan özellikler de Tiggo 8 Pro’da bulunur.

Chery Tiggo 8 Pro’daki gibi akıllı ve yardımlı sürüş teknolojisi tüm otomobil kullanım senaryolarını kapsayabildiği zaman, bu bize gerçekten daha akıllı, daha verimli ve daha güvenli bir seyahat deneyimi sunacak.

Fotoğraf:  https://mma.prnewswire.com/media/1904144/image_5011064_25708727.jpg

SOURCE Chery

Go to Source