FoodChain ID Group, Inc. získava spoločnosť Cosmocert S.A.

BOLOŇA, Taliansko, 17. októbra 2022 /PRNewswire/ — Spoločnosť FoodChain ID Group, Inc., popredný poskytovateľ technologických riešení v oblasti bezpečnosti, kvality a udržateľnosti potravín pre potravinársky a poľnohospodársky priemysel, získala spoločnosť Cosmocert S.A., poprednú certifikačnú a inšpekčnú spoločnosť v Grécku, ktorá poskytuje medzinárodne a regionálne uznávané certifikačné normy.

Spoločnosť Cosmocert, ktorá sídli v Aténach v Grécku a bola založená v roku 2013, sa rýchlo rozrástla a stala sa jedným z popredných poskytovateľov certifikácie v Grécku, a to vďaka svojmu intenzívnemu zameraniu na integritu, služby zákazníkom a využívanie technológií. Spoločnosť Cosmocert v súčasnosti poskytuje viac ako 7 500 zákazníkom certifikačné služby podľa noriem EU Organic, GLOBALG.A.P., VLOG, ISO 22000 a ďalších. Cosmocert sa pripojí k spoločnosti Bioagricert ako súčasť rastúcej služby organickej certifikácie FoodChain ID v rámci divízie technických služieb FoodChain ID v Európe a Ázii.

„Sme nadšení, že môžeme spolupracovať s tímom Cosmocert, jedným z popredných certifikačných orgánov v Grécku. Pridanie spoločnosti Cosmocert rozšíri rozsah našich certifikačných služieb pre zákazníkov v oblasti potravinárstva a poľnohospodárstva v čoraz dôležitejšom stredomorskom regióne,” vysvetľuje Dr. Chetan Parmar, vyšší viceprezident pre technické služby vo FoodChain ID pre Európu a Áziu.

„Táto akvizícia ideálne zapadá do služieb a spôsobilostí spoločností FoodChain ID a Bioagricert,” vysvetľuje Alessandro Lombardi, výkonný riaditeľ spoločnosti Bioagricert. „Doplnením platformy Cosmocert v Grécku o ďalšie spôsobilosti spoločnosti Bioagricert v oblasti udržateľnosti, certifikácie a inšpekcií rozšírime skúsenosti klientov Cosmocert o širšie možnosti v rámci noriem IFS, BRCGS, USDA Organic a ďalších.”

„Sme nadšení, že sa môžeme pripojiť ku globálnemu lídrovi, akým je FoodChain ID, v oblasti certifikácie bezpečnosti potravín a ekologického poľnohospodárstva, a ďalej tak urýchliť náš už aj tak pôsobivý rast,” uviedol Kostas Diamantopoulos, generálny riaditeľ spoločnosti Cosmocert. „Pre Cosmocert to bude znamenať ďalšiu vzrušujúcu kapitolu a veľkolepý moment v histórii našej spoločnosti. Sme presvedčení, že sme našli tých správnych partnerov a nemôžeme byť viac nadšení z toho, čo nás čaká v budúcnosti spolu s FoodChain ID a Bioagricert.”

S rastom trhu s ekologickými výrobkami v EÚ o 15,1 %1 reagovali služby spoločnosti Bioagricert v oblasti ekologickej certifikácie, teraz rozšírené o ďalšie odborné znalosti, zamestnancov a audítorské spôsobilosti, na dopyt po certifikácii na trhu udržateľnosti.

1. IFOAM Organics Europe, výskumný ústav ekologického poľnohospodárstva, 2020.

O spoločnosti FoodChain ID

Viac ako 30 000 spoločností v celom globálnom dodávateľskom reťazci sa spolieha na FoodChain ID ako na svojho dôveryhodného partnera, ktorý im pomáha pohybovať sa v čoraz viac regulovanom potravinovom hospodárstve s väčšou transparentnosťou, bezpečnosťou a udržateľnosťou. Tým, že FoodChain ID poskytuje klientom technologické riešenia s podporou najkomplexnejších údajov v odvetví a erudovaných odborníkov, je základným zdrojom včasných a presných informácií a odborných znalostí. Služby zahŕňajú aplikácie na dodržiavanie predpisov a vývoj výrobkov, ako aj riešenia v oblasti testovania, bezpečnosti potravín a certifikácie výrobkov. Viac informácií nájdete na stránkach www.foodchainid.com .

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1919789/FoodChain_ID_Logo_Logo.jpg

SOURCE FoodChain ID Inc

Go to Source