Arabské jazykové centrum Abu Dhabi sa spojí s globálnymi partnermi na Frankfurtskom knižnom veľtrhu 2022

Centrum sa zúčastňuje na jednom z najväčších svetových knižných veľtrhov so sériou kultúrnych podujatí s cieľom rozšíriť svoj dosah na medzinárodné vydavateľské trhy

ABÚ ZABÍ, SAE, 19. októbra 2022 /PRNewswire/ — Arabské jazykové centrum Abu Dhabi (ALC), ktoré je súčasťou katedry kultúry a cestovného ruchu – Abu Dhabi (DCT Abu Dhabi), sa zúčastňuje Frankfurtského knižného veľtrhu 2022 so svojím poslaním propagovať vydavateľský priemysel Emirátov. Tohtoročný veľtrh, ktorý sa koná od 19. do 23. októbra má tému „Words connect worlds: Translate. Transfer. Transform”.

ALC sa zúčastní Frankfurtského knižného veľtrhu, aby rozšírila svoj dosah na sľubné medzinárodné trhy pre publikovanie a propagovala Medzinárodný knižný veľtrh Abu Dhabi (ADIBF) a ďalšie projekty a podujatia, ktoré organizuje.

Cieľom centra je posilniť strategickú spoluprácu s nemeckými partnermi a preskúmať najnovšie trendy vo vydavateľskom sektore a v kreatívnych odvetviach.

Jeho excelencia Dr. Ali Bin Tamim, predseda ALC, povedal: „Arabské jazykové centrum Abu Dhabi a Frankfurtský knižný veľtrh vybudovali silné partnerstvo, ktoré pretrváva už mnoho rokov. Počas tejto spolupráce naše dva subjekty spolupracovali na posilnení a podpore miestnej, regionálnej a medzinárodnej kultúrnej scény priekopníckymi prácami, iniciatívami a projektmi. Veľtrh ponúka príležitosť na výmenu skúseností a diskusiu o významnom vývoji.”

Program ALC na Frankfurtskom knižnom veľtrhu zahŕňa sériu kultúrnych a literárnych podujatí a spoločnú recepciu s knižným ocenením Sheikh Zayed Book Award (SZBA). Organizátori tohto ocenenia už predtým oznámili svoju účasť na knižnom veľtrhu, kde budú organizovať panelové diskusie, vrátane „Z kaviarne na internet: arabská literatúra v prechode” a stretnutie na tému „Rozvoj knižného podnikania v arabskom svete”. SZBA tiež predstaví knihy, ktoré nedávno preložila prostredníctvom Prekladateľského grantu spusteného v roku 2018.

ALC tiež zverejní zbierku hudobných kníh zo série „Priekopníci medzi nami”, a bude hostiteľom stretnutia o knihe „Panelová diskusia a čítanie prostredníctvom nemeckej antológie” a ďalšej panelovej diskusie s názvom „Vyhliadky na partnerstvo medzi Medzinárodným knižným veľtrhom Abu Dhabi a Frankfurtským knižným veľtrhom”.

S cieľom zahrnúť ďalšie kultúrne a turistické prvky bolo múzeum Louvre Abu Dhabi pozvané pridať sa k pavilónu, kde jeho zástupcovia predstavia informácie o múzeu a jeho publikáciách.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1924545/ALC_Dr_Ali_Bin_Tamim.jpg

SOURCE The Abu Dhabi Arabic Language Centre (ALC)

Go to Source