Arabské jazykové centrum v Abú Dhabí naváže na Frankfurtském knižním veletrhu 2022 vztahy s globálními partnery

Centrum se zúčastní jednoho z největších knižních veletrhů světa s řadou kulturních akcí v zájmu rozšíření svého dosahu na mezinárodní vydavatelské trhy

ABÚ DHABÍ, SAE, 20. října 2022 /PRNewswire/ — Centrum arabského jazyka (Arabic Language Centre, ALC) v Abú Dhabí při Odboru kultury a cestovního ruchu Abú Dhabí (DCT Abu Dhabi) vyráží v rámci svého úkolu propagovat vydavatelský průmysl Emirátů na Frankfurtský knižní veletrh 2022. Veletrh konaný ve dnech 19.-23. října letos nese titul „Words connect worlds: Translate. Transfer. Transform (Slova propojují světy: Překládejme, předávejme, proměňujme)”.

Continue Reading

Dr. Ali Bin Tamim, Chairman of The Abu Dhabi Arabic Language Centre (ALC)
Dr. Ali Bin Tamim, Chairman of The Abu Dhabi Arabic Language Centre (ALC)

ALC se frankfurtského knižního veletrhu účastní s cílem rozšířit svůj záběr na perspektivní mezinárodní knižní trhy a propagovat Mezinárodní knižní veletrh v Abú Dhabí (ADIBF) i další své projekty a akce.

Centrum chce rovněž posílit strategickou spolupráci s německými partnery a prozkoumat nejnovější trendy v nakladatelském sektoru a kreativním průmyslu.

Předseda ALC, Jeho Excelence dr. Ali Bin Tamim, uvedl: „Centrum arabského jazyka v Abú Dhabí a Frankfurtský knižní veletrh spojuje již mnoho let silný partnerský vztah. V průběhu této spolupráce oba naše subjekty spolupracovaly na posílení a podpoře místní, regionální i mezinárodní kulturní scény prostřednictvím průkopnických děl, iniciativ a projektů. Veletrh představuje příležitost k výměně zkušeností a diskusi o významných událostech.”

Program ALC na Frankfurtském knižním veletrhu zahrnuje řadu kulturních a literárních akcí a společnou recepci s Knižní cenou šejka Zayeda (Sheikh Zayed Book Award, SZBA). Ta již před časem oznámila svou účast na knižním veletrhu, kde uspořádá panelové diskuse, jako např. „Od kaváren k internetu: Arabská literatura v proměnách času” nebo konferenci na téma „Rozvoj knižního podnikání v arabském světě”. SZBA rovněž představí knihy, které nedávno přeložila v rámci překladatelského grantu vyhlášeného v roce 2018.

ALC dále uvede kolekci hudebních knih z řady „Průkopníci mezi námi”, uspořádá setkání ke knize s názvem „Panelová diskuse a čtení z Německé antologie” či další panelovou diskusi nazvanou „Perspektivy partnerství Mezinárodního knižního veletrhu v Abú Dhabí a Frankfurtského knižního veletrhu”.

Pro zapojení dalších kulturních a poznávacích prvků byl do pavilonu ALC přizván také Louvre Abu Dhabi, jehož zástupci nabídnou návštěvníkům informace o muzeu a jeho publikacích.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1924545/ALC_Dr_Ali_Bin_Tamim.jpg

SOURCE The Abu Dhabi Arabic Language Centre (ALC)

Go to Source