Model Lightning Cat spoločnosti GWM ORA s dôrazom na bezpečnosť

PAO-TING, Čína, 2. novembra 2022 /PRNewswire/ — Spoločnosť GWM ORA uviedla 31. októbra na čínsky trh výlučne elektrický model s názvom Lightning Cat (pre čínsky trh), ktorý bol nedávno predstavený na parížskom autosalóne 2022.

Na úvodnom podujatí Dong Yudong, generálny riaditeľ značky ORA, predstavil verejnosti najdôležitejšie prvky nového vozidla. Model Lightning Cat získal tiež certifikát o najvyššej bezpečnosti pri kolíziách (Collision Challenge Certificate) od Čínskeho centra pre automobilové technológie a výskum (China Automotive Technology & Research Center, CATARC), ktorý mu udelil Zhang Jinhuan z Čínskej spoločnosti automobilových inžinierov (the China Society of Automotive Engineers).

Predtým centrum CATARC testovalo model Lightning Cat z hľadiska prevrátenia a pádu vo vysokej rýchlosti. Test bol vykonaný na autorizovanom pracovisku centra CATARC. Pred jej začiatkom boli všetky funkcie inteligentnej asistovanej jazdy modelu vypnuté. Potom ho ovládal robot, ktorý sa rozbehol rýchlosťou 60 km/h smerom k špirálovému jednostrannému mostu a spôsobil obrovský náraz, po ktorom sa auto prevrátilo o 540 stupňov a spadlo do jamy. Maximálny pád pri teste bol viac ako 6 metrov.

Po teste zostal priestor pre cestujúcich v modeli v poriadku a poskytoval cestujúcim dostatok životného priestoru na prežitie nehody. Vnútorná štruktúra akumulátora je neporušená a po 24 hodinách ponechania v pokoji nebol pozorovaný žiadny únik elektrolytu ani samovznietenie.

Model Lightning Cat od spoločnosti ORA má konštrukciu vozidla pripomínajúcu klietku. Telo je vyrobené z vysokopevnostnej ocele. Na stĺpy A/B modelu bola použitá moderná oceľ lisovaná za tepla s maximálnou pevnosťou 2 000 MPa. Všetky tieto prvky môžu zabezpečiť bezpečnosť vozidla a cestujúcich v prípade nehody.

Batérie modelu bez starostí (Worry-free Battery) prešli aj 4 špeciálnymi bezpečnostnými testami centra CATARC pre batérie v extrémnych podmienkach. Pri skúškach metódou prepichnutia, požiaru a iných skúškach nedošlo k žiadnemu požiaru ani explózii.

Medzi hlavné prvky modelu Lightning Cat spoločnosti ORA patria aj rôzne inteligentné funkcie asistenta jazdy, ktoré boli v teste vypnuté. Je vybavený inteligentným asistenčným systémom jazdy ORA-PILOT 3.0, ktorý pomocou kamier a radarov dokáže inteligentne identifikovať vozidlá, chodcov, bicykle a iné. V prípade nebezpečnej vzdialenosti od prekážok môže systém automaticky vyhlásiť poplach a prijať núdzové opatrenia na zníženie rizika.

Na premiére bol predstavený aj dizajn exteriéru, systém napájania a ďalšie atraktívne prvky. Tento model s mimoriadne uhladeným estetickým dizajnom sa môže pochváliť mimoriadne nízkym koeficientom odporu vzduchu 0,22 Cd. Je vybavený adaptívnym elektrickým zadným spojlerom, ktorý sa automaticky rozkladá pri rýchlosti nad 70 km/h, aby rýchlo oddelil zadné prúdenie vzduchu. Model Lightning Cat spoločnosti ORA sa na čínskom trhu predáva v rôznych verziách vrátane verzie s dvoma elektromotormi a pohonom všetkých štyroch kolies, ktorá ponúka maximálny výkon 300 kW a maximálny krútiaci moment 680 N-m.

Očakáva sa, že spoločnosť GWM ORA prinesie globálnym používateľom viac vysokokvalitných výlučne elektrických modelov a zabezpečí čistejšie, bezpečnejšie a inteligentnejšie cestovanie.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1935058/GWM_ORA_Lightning_Cat_Rolled_Out_with_Emphasis_on_Safety.jpg

SOURCE GWM

Go to Source