Na AIRSHOW CHINA 2022 sa predstaví malý vojenský bombardovací dron

ČU-CHAJ, Čína, 5. novembra 2022 /PRNewswire/ — Otvorenie 14. čínskej leteckej show sa blíži. Spoločnosť LoongUAV prinesie na premiéru celý rad lacných, účinných a ľahkých vojenských dronov, vrátane sledovacieho dronu LOONG 4, bombardovacieho dronu LOONG 5, zameriavacieho dronu LOONG 1 a prieskumného dronu LOONG 2.

V posledných rokoch lokálnych vojen a ozbrojených konfliktov drony ako vznikajúca letecká bojová sila zdôraznili svoju bojovú účinnosť. Vybavenie dronov sa stalo účinným prostriedkom na zvýšenie národnej obranyschopnosti pri nižších nákladoch.

Existujú rôzne typy vojenských dronov, ktoré možno rozdeliť na prieskumné drony, bojové útočné drony, drony s elektronickým protiopatrením, nástražné drony, zameriavacie drony a prieskumné a zásahové drony. Podľa veľkosti sa tiež dajú rozdeliť na veľké drony, stredne veľké drony, ľahké drony, malé drony a mikro drony. Veľké bezpilotné lietadlá (UAV), ako napríklad bojové útočné drony z Číny a USA, sú veľmi drahé a majú nízku bojovú účinnosť. Niektoré iránske UAV majú iba jedinú funkciu a nie sú recyklovateľné. Náklady na jedno použitie sú viac ako stovky tisíc dolárov. Hoci niektoré čínske spotrebiteľské drony sú lacné, výdrž batérie je krátka a situácie ich použitia sú obmedzené.

Tento dron je lacný a má vysokú nákladovú efektívnosť. Môže niesť šesť 60 mm alebo štyri 82 mm mínomety, prostredníctvom jednoduchého modulu nainštalovaného na granáte za cenu menej ako 10 USD, presnosť bômb je do 3 metrov, maximálny čas výdrže presahuje 240 minút a maximálna letová rýchlosť je 80 km/h. Technológia VTOL (vertikálny vzlet a pristátie) sa používa na zlepšenie manévrovateľnosti nasadenia a optimalizáciu letového výkonu. Vďaka schopnosti samovražedného útoku dokáže zamerať a sledovať dynamické ciele na presný úder. Má silnú schopnosť utajenia, je nízkym a malým cieľom, nemá zdroj tepla a má veľmi malú radarovú odrazovú plochu, vďaka čomu sa môže účinne vyhnúť monitorovaniu radarom a nie je ľahké ho zostreliť. Má silnú schopnosť proti rušeniu, vynikajúcu schopnosť prežitia na bojisku a súčasná technológia proti UAV sa proti nemu nedokáže brániť.

Viac informácií nájdete na stránkach www.loonguav.com (vrátane 3 ukážkových videí) 

Spoločnosť LoongUAV navrhuje, vyvíja, vyrába a predáva účinné taktické drony a ponúka širokú škálu podporných služieb na mieru.  Naše malé vojenské drony sú lacné, účinné, ľahké a schopné prenášať veľké užitočné zaťaženie na veľké vzdialenosti.

V prípade žiadosti o predaj sa obráťte na: [email protected], LoongUAV

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1937201/LOONG_5_Bombing_Drone.jpg

SOURCE LoongUAV

Go to Source