AirShow China 2022 – Taktický dron LoongUAV priťahuje pozornosť

ČU-CHAJ, Čína, 15. novembra 2022 /PRNewswire/ — 13. novembra 2022 sa v Ču-chaji úplne skončil 14. ročník leteckej prehliadky Airshow China. Na tejto leteckej prehliadke bolo vystavených mnoho zaujímavých bezpilotných vzdušných prostriedkov (UAV), ako napríklad WJ-700 „Falcon” širokouhlý inšpekčný a útočný UAV Tretej akadémie leteckých vied a priemyslu, UAV Wing Loong-1E od spoločnosti AVIC pre stredné a nízke nadmorské výšky, presný viacrotorový sledovací taktický dron Loong 4 od spoločnosti LoongUAV, sledovací dron stredného doletu Rainbow-4 od Čínskej aerokozmickej spoločnosti pre vedu a technológie (China Aerospace Science and Technology) atď.

Continue Reading

image_5025910_24263464
image_5025910_24263464

V súčasnosti sa používa čoraz viac bezpilotných zariadení. Spomedzi nich sa vo vojnách často používajú UAV s rôznymi bojovými účelmi. Loong 1 je zameriavací dron, ktorý dokáže presne určiť polohu cieľov na veľké vzdialenosti. Loong 2 je prieskumný dron, ktorý možno rýchlo a tajne nasadiť na zisťovanie podmienok na bojisku. Loong 5 je útočný dron, ktorý dokáže bombardovať ciele vo veľkých oblastiach. Loong 4 je stredne veľký viacrotorový UAV. Vyznačuje sa vysokou nosnosťou a dlhým časom letu, čím môže splniť rôzne bojové potreby a priťahuje pozornosť všetkých divákov na leteckej prehliadke.

Loong 4 môže niesť štyri 82 mm a šesť 60 mm mínometov, uzamknúť pozíciu cieľa pomocou sledovacieho modulu a bombardovať zo vzduchu. Podporuje režimy jedného a viacerých výstrelov a presnosť dopadu je do 2 m, čo je vhodné pre presné zásahy v čase vojny. Zároveň, pri prenose ľahkého nákladu môže poskytnúť aj vysoko presné údaje o polohe na meter pre kalibráciu cieľového delostrelectva.

Pri svojom prvom vystúpení dostala spoločnosť LoongUAV na tejto výstave nielen jednomyseľnú pochvalu od odborníkov zo všetkých oblastí života, ale aj objednávky a dopyt z Ruska, Ukrajiny, Spojených arabských emirátov, Saudskej Arábie, Brazílie, Južnej Afriky, Arménska, Jemenu, Uzbekistanu, Zambie, Jordánska a ďalších krajín v celkovej hodnote objednávok za viac ako 500 miliónov USD.

LoongUAV navrhuje, vyvíja, vyrába a predáva profesionálne taktické drony a poskytuje rôzne služby OEM/ODM. Spoločnosť LoongUAV sa zaviazala konštruovať nákladovo vysokovýkonné, ľahké, prenikajúce, neviditeľné, modularizačné, vysokokapacitné drony a drony s dlhou dobou letu. Produkty schopné vykonávať inteligentné, presné a diverzifikované bojové úlohy v bojovom prostredí.

Viac informácií nájdete na stránke www.loonguav.com alebo pošlite e-mail na [email protected]

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1945826/image_5025910_24263464.jpg

SOURCE LoongUAV

Go to Source