Spoločnosť Huawei predstavila plne optické sieťové riešenia pre železničnú dopravu

ŠEN-ČEN, Čína, 20. decembra 2022 /PRNewswire/ — Spoločnosť Huawei nedávno predstavila sériu riešení plne optickej železničnej dopravnej siete vrátane riešenia mestskej železničnej nosnej siete novej generácie – mestskej železničnej cloudovej optickej siete, ako aj riešenia železničnej plne optickej hlavnej siete.

Vzhľadom na sieťové požiadavky a výzvy v ére mestských železničných cloudov ponúka spoločnosť Huawei riešenie mestskej železničnej nosnej siete novej generácie – mestskú železničnú cloudovú optickú sieť. Xiong Xianyin, technický riaditeľ pre železničné odvetvie v divízii Huawei Aviation & Rail, uviedol, že riešenie cloudovej optickej siete pre mestské železnice poskytuje vysokú šírku pásma, nízku latenciu, vysoké zabezpečenie a spoľahlivosť, čo pomáha vybudovať sieť, ktorá podporuje udržateľný rozvoj inteligentných mestských železníc a lepšie podporuje výstavbu inteligentných mestských železníc na základe cloudovej architektúry.

Riešenie mestskej železničnej optickej siete od spoločnosti Huawei má tieto funkcie:

Ultraširokopásmové potrubie: ide o inováciu, ktorá podporuje flexibilné rozšírenie kapacity siete na požiadanie prostredníctvom rozšírenia vlnových dĺžok. Podporovaná šírka pásma sa môže plynule vyvíjať od 100 G do 200 G alebo dokonca nad 300 G. Jedna zostava zariadení a jeden pár vlákien dokáže splniť požiadavky na vývoj v priebehu nasledujúceho desaťročia.

Ultranízka latencia: cloudové služby využívajú 10 G prenos do riadiaceho centra v rámci jednej vlnovej dĺžky a jedného skoku, čím sa eliminuje oneskorenie prenosu medziľahlých uzlov. Koncová latencia je menej ako 1 ms a zaisťuje prvotriedny zážitok zo služieb.

Zabezpečená prevádzka: systémy služieb sú od seba fyzicky izolované až po koncové body a každá služba má vyhradený fyzický kanál, čo zaručuje zabezpečenie.

Spoločnosť Huawei poskytuje riešenie železničnej plne optickej hlavnej siete založené na technológii Native Hard Pipe (NHP), čím vyvíja vysoko spoľahlivú prenosovú sieť budúcnosti pre inteligentné železnice. Riešenie má nasledujúce vlastnosti:

Fyzická izolácia: preberá funkcie synchrónnej digitálnej hierarchie (SDH) a podporuje udržateľný prechod Optical Service Unit (OSU) optickej transportnej siete (OTN) na technológiu piatej generácie pevného potrubia. Poskytuje 100 % fyzickú izoláciu pre kľúčové služby na zaistenie úplného zabezpečenia služieb.

Bezproblémový vývoj: podporuje platformu konvergencie viacerých služieb a môže prenášať bezdrôtové komunikačné technológie GSM-R aj FRMCS, čím zabezpečuje bezproblémový vývoj sietí riadenia vlakov.

Zjednodušená prevádzka a údržba: platforma riadenia tohto riešenia zdedila funkcie synchrónnej digitálnej hierarchie prevádzky a údržby. Tímy prevádzky a údržby môžu túto platformu priamo využiť.

Cieľom plne optickej siete Huawei je vybudovať zabezpečenú, spoľahlivú a neustále sa vyvíjajúcu plne optickú základňu pre železničnú dopravu, ktorá poskytuje základné zabezpečenie siete pre digitálnu a inteligentnú železničnú dopravu.

SOURCE Huawei

Go to Source