Spoločnosť Huawei predstavila inteligentné riešenie na detekciu železničného okruhu na 11. svetovom kongrese UIC o vysokorýchlostných železniciach

MARRÁKEŠ, Maroko, 11. marca 2023 /PRNewswire/ — Spoločnosť Huawei prvýkrát predstavila svoje inteligentné riešenie na detekciu železničného okruhu na 11. svetovom kongrese UIC o vysokorýchlostných železniciach, ktorý sa koná od 7. do 10. marca 2023 v Maroku. Technologický gigant zároveň predviedol svoje inovatívne riešenia a vlajkové produkty pre odvetvie železničnej dopravy. Medzi ne patrí Future Railway Mobile Communication System (FRMCS), dátová komunikačná sieť a optická komunikačná sieť. Cieľom spoločnosti Huawei je vybudovať plne prepojené železnice, ktoré umožnia rýchly, bezpečný a inteligentný rozvoj odvetvia a uľahčia digitálnu transformáciu.

Continue Reading

Mr. Li Junfeng, CEO of Huawei's Aviation & Rail BU, is delivering an opening speech
Mr. Li Junfeng, CEO of Huawei’s Aviation & Rail BU, is delivering an opening speech

Poznamenal, že rozvoj budúcich vysokorýchlostných železníc sa spolieha na bezdrôtový komunikačný systém s vyššou šírkou pásma, aby sa zaistila bezpečná prevádzka vlaku. Li Junfeng, viceprezident spoločnosti Huawei a generálny riaditeľ divízie Aviation & Rail, predniesol úvodný prejav. Uviedol, že rozvoj budúcich vysokorýchlostných železníc závisí od bezdrôtového komunikačného systému s väčšou šírkou pásma, ktorý zabezpečí bezpečnú prevádzku vlakov. Vďaka centralizovanej platforme a spoľahlivému prepojeniu sa digitálne a ekologické odvetvie stane skutočnosťou. Riešenie FRMCS spoločnosti Huawei založené na LTE môže priniesť viac nových služieb jednoduchou aktualizáciou softvéru. Nielenže znižuje náklady na železničné projekty, ale spĺňa aj požiadavky digitálneho rozvoja železníc. Z hľadiska bezpečnosti spoločnosť vždy integruje nové technológie do scenárov služieb. Jej inteligentné riešenie detekcie železničného okruhu chráni bezpečnosť na trati nepretržite, za každého počasia.

Na fóre Huawei pán Gu Yunbo, prezident divízie Enterprise Optical Business Domain spoločnosti Huawei predstavil inteligentné riešenie na detekciu železničného okruhu. Vysvetlil, že riešenie je postavené na konvergentnej architektúre s optickým videním, ktorá umožňuje detekciu vibrácií optických vlákien spolu s analýzou na ochranu železničných okruhov s viacrozmerným vnímaním a vysokou presnosťou. Toto riešenie odstraňuje problémy s nízkou presnosťou, ktorým čelia konvenčné technológie detekcie železničných okruhov, zabraňuje vynechaným poplachom a zaručuje nízku mieru falošných poplachov, čo umožňuje bezpečnejšiu a ešte efektívnejšiu železničnú prevádzku.

Svet buduje viac vysokorýchlostných železníc a prechádza digitálnou a inteligentnou transformáciou. Železničný priemysel preto potrebuje sieťovú komunikáciu s vyššou šírkou pásma a nižšou latenciou na podporu nových služieb.

„Riešenie FRMCS založené na LTE od spoločnosti Huawei má vyspelý ekosystém založený na štandarde 3GPP a širokopásmových technológiách, ktoré môžu umožniť poskytovanie inteligentnejších služieb. Vďaka svojim skúsenostiam s bezdrôtovým pripojením môže spoločnosť Huawei vybudovať vysoko výkonné siete FRMCS pre zákazníkov, a tak uspokojiť požiadavky železníc na digitálny rozvoj,” uviedol Liang Jiawei, riaditeľ pre bezdrôtové riešenia divízie Huawei Aviation & Rail.

Podľa Lv Lianga, riaditeľa pre dopravné riešenia produktovej línie dátovej komunikácie spoločnosti Huawei, riešenie FRMCS spoločnosti Huawei využíva inovatívne technológie IPv6+ na vybudovanie konvergovaných nosičov, ktoré sa vyznačujú vysokou spoľahlivosťou, jednoduchým nasadením, inteligentnou prevádzkou a údržbou a plynulým vývojom. Riešenie zabezpečeným spôsobom a spoľahlivo umožňuje prenos viacerých služieb, ako sú hlas a signalizácia, a zároveň zabezpečuje bezpečnú a stabilnú železničnú prevádzku.

Spoločnosť Huawei ako popredný svetový poskytovateľ infraštruktúry IKT pôsobí v železničnom priemysle už 27 rokov a poskytuje služby pre viac ako 150 000 km tratí po celom svete. Pri pohľade do budúcnosti bude spoločnosť Huawei naďalej spolupracovať s rastúcim počtom zákazníkov a partnerov v ekosystéme s cieľom preskúmať priemyselné normy a vyvinúť systém, ktorý sa navzájom dopĺňa a spoločne podporuje rozvoj inteligentných železníc.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2030444/PIC.jpg

SOURCE Huawei

Go to Source