GWM na svojom dni NEV predstavila platformu novej generácie E-Hybrid 4WD, Hi4

PAO-TING, Čína, 14. marca 2023 /PRNewswire/ — Popredná čínska automobilka GWM na svojom dni inteligentných vozidiel využívajúcich nové energie predstavila najnovšiu platformu hybridnej technológie Hi4 (Hybrid Intelligent 4WD), ktorá obsahuje pokročilú technológiu pohonu založenú na elektrickom pohone navrhnutú na optimalizáciu účinnosti pri všetkých cestných podmienkach a jazdných scenároch.

Spoločnosť GWM neustále prehlbuje svoje pôsobenie v oblasti nových energií a inteligencie spolu s kompletným usporiadaním priemyselného reťazca vozidiel, ktoré zahŕňa hybridnú architektúru, výkonové batérie, vodíkovú energiu, technológiu elektrického pohonu, inteligentnú kabínu, inteligentné riadenie a inteligentný podvozok.

Platforma Hi4 obsahuje dve pohonné jednotky s maximálnym systémovým výkonom 340 kW, ktoré pokrývajú modely vozidiel triedy A až C. Elektronicko-hybridné hnacie ústrojenstvo dosahuje špičkovú tepelnú účinnosť 41,5 %, čo je možné vďaka pokročilému systému spaľovania, vysokotlakovému priamemu vstrekovaniu a technológii nízkotlakovej recirkulácie výfukových plynov. Okrem toho stratégie inteligentného riadenia energie a riadenia platformy Hi4 zabezpečujú optimálnu prevádzkovú účinnosť a zlepšujú energetickú účinnosť vozidla približne o 8 % v porovnaní s tradičným riadením energie.

Platforma Hi4 ponúka dojazd viac ako 100 km na čisto elektrický pohon vďaka vysokokapacitnej batérii, ktorá využíva pokročilú lítiovo-iónovú technológiu na zabezpečenie dlhotrvajúceho výkonu. Energetická účinnosť rýchleho nabíjania, ktorá dosahuje 97 %, a nabíjanie z 30 % na 80 % pri okolitej teplote, trvá menej ako 30 minút vďaka technológii vysokonapäťového nabíjania a inteligentnému systému riadenia nabíjania.

Platforma Hi4 sa vyznačuje aj tromi novými prelomovými riešeniami v oblasti hybridnej technológie vrátane novej e-hybridnej architektúry, ktorá rozširuje jazdné scenáre pre používateľa, novej technológie dynamického riadenia, ktorá sa spolieha na vysoko presné snímanie na úrovni milisekúnd, a novej elektromechanickej spojovacej prevodovky zvyšujúcej výkon.

Nová architektúra e-hybrid využíva hybridný „nový dizajn” s tromi zdrojmi energie a dvojosovým rozvodom, ktorý využíva dva elektromotory distribuovaným spôsobom, čím sa dosahuje sériovo-paralelná elektrická hybridná architektúra 4WD. Tým sa rozširujú jazdné scenáre pre používateľa, vďaka čomu je vozidlo vhodné na jazdu v meste aj v teréne.

Systém GWM iTVC (inteligentné riadenie vektorovania krútiaceho momentu) je nová technológia dynamického riadenia, ktorá sa spolieha na milisekundovo presné snímanie rýchlosti vozidla prostredníctvom otáčania motora. GWM iTVC rýchlo rozdeľuje a dynamicky upravuje krútiaci moment medzi prednú a zadnú nápravu v priebehu milisekúnd, čím účinne zabraňuje šmyku na vozovkách s nízkou adhéziou a zlepšuje jazdnú stabilitu a bezpečnosť jazdy počas zákrut.

Elektromechanický spojovací prevodový systém predstavuje inovatívnu konštrukciu dvoch elektromechanických spojovacích jednotiek, ktoré pokrývajú takmer celý rozsah otáčok motora a spĺňajú jazdné potreby používateľov vo všetkých scenároch.

„Platforma Hi4 poskytuje vysoký výkon a nižšiu spotrebu paliva a vďaka inovatívnym funkciám ovládania dvoch motorov a dvoch osí zlepšuje aj stabilitu ovládania a bezpečnosť jazdy v zákrutách,” povedal technický riaditeľ pre pohonné jednotky.

Platforma Hi4 spoločnosti GWM je predurčená na to, aby spôsobila revolúciu na trhu hybridných SUV tým, že zákazníkom ponúka bezkonkurenčnú kombináciu výkonu, bezpečnosti a účinnosti, vďaka čomu je inteligentnou voľbou pre vodičov, ktorí vyžadujú to najlepšie.

Video – https://mma.prnewswire.com/media/2032411/0314____2.mp4 

SOURCE GWM

Go to Source