Společnost Crystal Lagoons rozšiřuje své úspěchy na Blízkém východě díky partnerství se skupinou A’amal Group v Saúdské Arábii

MIAMI, 14. dubna 2023 /PRNewswire/ — Společnost Crystal Lagoons vstupuje do největší země Blízkého východu, Saúdské Arábie, s novou obří smlouvou o rozvoji nemovitostí, pohostinských služeb a projektů Public Access Lagoons™, nazývaných také PAL™. Plán rozvoje zahrnuje několik luxusních komplexů, které se budou nacházet v pobřežních i vnitrozemských městech, jako je Rijád, Džidda, Dammám, Medina či Chobar.

Nadnárodní inovační společnost založená vědcem Fernandem Fischmannem navázala spolupráci s A’amal Group, významnou holdingovou společností se zájmy v oblasti investic, pohostinství, nemovitostí a energetického rozvoje na Blízkém východě, v Asii a Africe. Její zakladatel a generální ředitel Yassin Al Suroor je zároveň zakladatelem a generálním ředitelem společnosti DANA investment, která se specializuje na digitální ekonomiku. Působí také ve správních radách několika regionálních a mezinárodních společností i neziskových globálních organizací.

Novým partnerstvím se skupinou A’amal Group upevňuje společnost Crystal Lagoons svou přítomnost na Blízkém východě, kde již realizuje projekty v SAE, Egyptě, Izraeli, Palestině a Ománu. Na Blízkém východě se dokonce nacházejí dvě největší křišťálové laguny na světě: District One v Dubaji (30 hektarů) a Citystars Sharm El Sheikh v Egyptě (12,8 hektaru).

„Velmi mě těší, že mohu představit strategické spojenectví mezi společnostmi A’amal Group a Crystal Lagoons a potenciál, který v sobě pro Saúdskou Arábii nese. Věříme, že toto partnerství navazuje na naši vizi pro budoucnost, a jsme přesvědčeni, že díky vzájemné spolupráci dokážeme vybudovat jedinečné destinace po celé zemi.” uvedl Yassin Al Suroor, prezident a generální ředitel společnosti A’amal Group.

Jádrem projektů PAL™ jsou velké křišťálové laguny uzpůsobené pro koupání a vodní sporty, které obklopují bělostné písečné pláže a které jsou za poplatek přístupné veřejnosti. Areály dále nabízejí komerční prostory, restaurace, prostory pro konání svateb, hotely, koncertní sály, terasy, amfiteátry atd.

„Uzavření strategického partnerství pro 10 projektů PAL™ v Saúdské Arábii je milníkem, který potvrzuje jedinečnost a přidanou hodnotu naší značky. Dokazuje také, že koncept a technologie Crystal Lagoons® dokážou vytvořit idylické pláže kdekoli na světě, dokonce i uprostřed pouště, a přinést jedinečné příležitosti pro cestovní ruch,” říká regionální ředitel společnosti Crystal Lagoons Alastair Sinclair.

Společnost Crystal Lagoons dosáhla s projekty PAL™ v roce 2022 rekordní globální expanze. Vstoupila na více než 15 nových trhů a uzavřela rozsáhlé obchodní dohody mimo jiné v Japonsku, Austrálii, Indii, Izraeli a Palestině.

O společnosti Crystal Lagoons 

Crystal Lagoons je americká společnost, která vyvinula technologii umožňující s velmi nízkými náklady stavět a udržovat křišťálové laguny neomezené velikosti kdekoli na světě.

Je držitelem více než 2 000 patentů ve 190 zemích, její udržitelná zařízení vyžadují pouze 2 % energie využívané běžnými plaveckými bazény a 100krát méně chemikálií. Podle závěrů společnosti Bureau Veritas, která ověřovala efektivitu využívání vody u této technologie, spotřebuje laguna o rozloze 1 ha/2,5 akru 33krát méně vody než golfové hřiště a o 40 % méně vody než park stejné velikosti. Zařízení Crystal Lagoons® mohou využívat mořskou, sladkou i brakickou vodu, které je dostatek a nemá jiné využití.

O skupině A’amal Group

Společnost A’amal Group je dynamická, transparentní a společensky odpovědná skupina, která se zavázala podniknout významné kroky na podporu regionální ekonomiky a vytváření budoucnosti prostřednictvím nejvyspělejších ekologických technologií a moderních zásad řízení.

A’amal Group usiluje o zlepšování životů prostřednictvím svých rozmanitých obchodních aktivit, a to navazováním strategických partnerství s renomovanými mezinárodními společnostmi, které se mohou pochlubit vynikajícími výsledky.

KONTAKT: [email protected] 

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2052990/Arabia_Saudita.jpg

SOURCE Crystal Lagoons

Go to Source