Technológia Hi4 spoločnosti GWM debutuje v novom strednom SUV HAVAL

PAO-TING, Čína, 24. apríla 2023 /PRNewswire/ — Na veľtrhu Auto Shanghai 2023 sa 18. apríla uskutočnila svetová premiéra nového, stredne veľkého SUV GWM HAVAL využívajúceho nové energie (na čínskom trhu označovaného ako „Fierce Dragon MAX”), ktoré pritiahlo pozornosť všetkých účastníkov veľtrhu.

Continue Reading

GWM's Hi4 Technology Debuts with HAVAL's Brand-New Medium SUV
GWM’s Hi4 Technology Debuts with HAVAL’s Brand-New Medium SUV

Nové SUV HAVAL využívajúce nové energie je prvým modelom spoločnosti GWM, ktorý využíva technológiu Hi4. Toto vozidlo je prvým modelom najnovšieho radu výrobkov GWM HAVAL využívajúcich nové energie a je inteligentným rodinným SUV využívajúcim nové energie. SUV má rázvor 2,8 metra a vonkajší dizajn s viacerými funkciami elektrického vozidla.

Ako uviedol Čchiao Sin-jü, zástupca generálneho riaditeľa marketingu značky HAVAL, vozidlo bude uvedené na čínsky trh v máji. Vďaka novej technológii Hi4 je toto vozidlo výrazne výkonnejšie, úspornejšie a spoľahlivejšie.

Produktový riaditeľ značky HAVAL predstavil na autosalóne výkon vozidla. V teste simulujúcom reálne scenáre spotrebiteľov, ktorý sa uskutočnil v Číne, bola jeho celková spotreba paliva podľa normy WLTC len 1,78 l/100 km, pričom čas zrýchlenia z 0 na 100 km/h je 6,8 s.

Model Hi4 vyvinula spoločnosť GWM na základe koncepcie výkonu a účinnosti, ktorá predstavuje novú hybridnú technológiu spájajúcu inteligentné funkcie so systémom pohonu všetkých štyroch kolies. Hi4 je skratka pre hybridné inteligentné 4WD. Využíva konštrukciu s dvoma motormi s paralelným aj sériovým zapojením medzi prednou a zadnou nápravou, ktorá dokáže dosiahnuť výkon systému 4WD a energetickú účinnosť systému 2WD.

Systém Hi4 možno tiež kombinovať so systémom GWM iTVC (inteligentný systém riadenia vektora krútiaceho momentu) a inteligentným systémom riadenia spotreby energie, aby sa zabezpečila efektívna prevádzka pohonného systému vozidla vo všetkých rozsahoch rýchlosti a scenároch, čím sa spotrebiteľom poskytne vysoký výkon a nižšia spotreba energie.

Na riadenie spotreby energie môžu modely vybavené systémom Hi4 dynamicky prepínať medzi 9 jazdnými režimami podľa rôznych prevádzkových podmienok. Takto bude vozidlo v rôznych jazdných scenároch vždy používať optimálny režim jazdy, aby sa znížila spotreba energie.

Dňa 20. apríla spoločnosť GWM zorganizovala vo svojom sídle v meste Pao-ting testovaciu jazdu, aby si hostia z médií mohli všestranne vyskúšať jej produkty využívajúce nové energie a technológie. S podporou systému Hi4 dokáže vozidlo inteligentne identifikovať rôzne jazdné scenáre prostredníctvom systému iTVC a rýchlo rozdeliť a dynamicky upraviť krútiaci moment medzi prednú a zadnú nápravu. Vďaka tomu má vozidlo silný výkon vo všetkých jazdných situáciách. Napríklad pri plynulom rozjazde vozidla na rovnom povrchu sa výkon môže rozdeliť na prednú a zadnú nápravu, čo v porovnaní s tradičnými systémami s dvoma motormi vedie k rýchlejšej akcelerácii.

Po skončení akcie účastníci z rôznych médií ocenili výkon vozidla pri akcelerácii, stabilitu pri vysokorýchlostnom teste na okruhu a silu technológie Hi4 a vyjadrili očakávanie, že vozidlo bude čo najskôr uvedené na zahraničný trh.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2061273/GWM_s_Hi4_Technology_SUV.jpg

SOURCE GWM

Go to Source