V Macau sa začalo 14. medzinárodné fórum o investíciách do infraštruktúry a výstavby

MACAO, 2. júna 2023 /PRNewswire/ — V Macau sa 1. júna začalo 14. medzinárodné fórum o investíciách do infraštruktúry a výstavby (ďalej len „IIICF” alebo „fórum”), ktoré spoločne organizujú Čínska medzinárodná asociácia dodávateľov a Inštitút na podporu obchodu a investícií v Macau. Na tohtoročnom fóre, ktoré je jedným z najvplyvnejších každoročných podujatí v globálnom sektore infraštruktúry, sa na tému „Zelená, digitálna a inteligentná cesta, financovanie obojstranne výhodnej spolupráce” zišlo viac ako 3 000 elít z odvetvia z viac ako 700 inštitúcií z viac ako 60 krajín a regiónov vrátane 40 hostí na ministerskej úrovni.

Na fóre vystúpili s hlavnými prejavmi Kuo Tching-tching, námestník ministra obchodu Číny, Amarsaikhan Sainbuyan, podpredseda vlády Mongolska, Ting Jen-čang, predseda predstavenstva spoločnosti Power Construction Corporation of China, Mike Elton Mposha, minister rozvoja vodných zdrojov a hygieny Zambie, Taj Che-ken, predseda predstavenstva China National Chemical Engineering Group, a Lou Čchi-liang, prezident spoločnosti CRRC Corporation.

Súčasťou fóra bola špecializovaná výstava, ktorá prilákala nebývalý počet vystavovateľov, čím prekonala predchádzajúce ročníky. Medzi významných účastníkov patrili China Communications Construction, China Construction Engineering, China Railway Construction, China Electric Power Construction, China Energy Engineering, CRRC Corporation, China Poly Group, Metallurgical Corporation of China, China Nonferrous Metal Industry’s Foreign Engineering and Construction, Norinco International, Genertec International, Beijing Urban Construction, Beijing Construciton Engineering, Shanghai Tunnel Engineering, Shaanxi Construction Engineering, Hunan Construction Investment Group a ďalší svetoznámi dodávatelia, ako aj spoločnosti Huawei, Caterpillar, XCMG, Volvo, LiuGong a mnohí ďalší poprední výrobcovia, dodávatelia a inštitúcie.

Počas výstavy sa v 90 % stánkov vystavovali exponáty špeciálne navrhnuté tak, aby zdôrazňovali tri kľúčové aspekty:

  • regionálne prepojenie, ktoré predstavuje pozoruhodné úspechy dosiahnuté počas desaťročného rozvoja iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta;
  • vedúce postavenie v oblasti nízkouhlíkových technológií a ekologicky orientované riešenia: tento segment sa zameral na propagáciu rozvoja širokej škály ekologických a nízkouhlíkových technológií pre projekty infraštruktúry s exponátmi, ktoré zdôrazňovali inovácie v oblasti čistej energie, inteligentných miest a ekologických stavebných postupov vrátane ekologických budov;
  • digitálna inteligencia a posilnenie postavenia technológií: táto časť demonštruje zdatnosť a úroveň digitálnych inovácií a zdôrazňuje možnosti inteligentných riešení mobility, špičkových technických zariadení a pokročilých stavebných materiálov. Globálnemu publiku účinne predstavila silu a technologický pokrok čínskych dodávateľov.

Viac informácií nájdete na stránkach: http://en.iiicf.org/

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2091518/IIICF.jpg

SOURCE China International Contractors Association

Go to Source