FAW sa v jubilejnom roku teší prudkému nárastu predaja na export

PEKING, 28. júla 2023 /PRNewswire/ — Toto je správa z denníka China Daily: 

Popredný čínsky výrobca automobilov FAW Group dosiahol v prvom polroku tohto roka výrazný nárast vývozu vozidiel, keďže pokračuje v rozširovaní svojej prítomnosti na svetovom trhu. 

Continue Reading

The 55.77 millionth vehicle of FAW Group rolls off the production line in Changchun, Jilin province, on July 15.
The 55.77 millionth vehicle of FAW Group rolls off the production line in Changchun, Jilin province, on July 15.

Jeho prémiová značka Hongqi zaznamenala 172 percentný nárast exportu s 5003 vozidlami, zatiaľ čo Jiefang zaznamenala 122 percentný nárast s 18,001 vozidlami. Spoločnosť Bestune vyviezla 7,029 vozidiel, čo predstavuje medziročný nárast o 127 percent.

Od roku 2022, zahraničné obchody spoločnosti FAW pokrývali 85 krajín a regiónov vrátane Európy, Afriky, juhovýchodnej Ázie a Latinskej Ameriky. S viac ako 120 zahraničnými predajcami vyviezla celkovo 400,000 vozidiel. Spoločnosť založila tri dcérske spoločnosti vo východnej Európe, Južnej Afrike a Tanzánii, ktoré zamestnávajú viac ako 300 miestnych zamestnancov.

FAW vytvorila viacero projektov medzinárodnej spolupráce a vybudovala integrovaný reťazec automobilového priemyslu pre globálne trhy, ktorý zahŕňa výskum a vývoj, obstarávanie, výrobu, logistiku a marketing. Tieto iniciatívy rozšírili prítomnosť spoločnosti FAW na špičkových zahraničných trhoch.

Spoločnosť FAW Group so sídlom v severovýchodnej Číne v meste Čchang-čchun v provincii Ťi-lin oslávila 15. júla 70. výročie založenia, keď z výrobnej linky zišlo jej 55.77 miliónte vozidlo.

13. júla 1956 zišlo z montážnej linky FAW prvé vozidlo domácej výroby, nákladné vozidlo Jiefang, čím sa skončila neschopnosť Číny vyrábať motorové vozidlá. FAW vyrobila Dongfeng, prvé osobné vozidlo v Číne, a Hongqi, prvý luxusný sedan v krajine, čím sa automobilka stala symbolom čínskeho automobilového priemyslu.

Počas uplynulých 70 rokov vernosť, múdrosť a pot generácií zamestnancov FAW poháňali rast, expanziu a inovácie spoločnosti a priniesli jej pozoruhodné úspechy.

FAW prevádzkové príjmy dosahujú v súčasnosti takmer 8.3 biliónov jüanov ($1.16 bilión), pričom celkový zisk a zisk po zdanení presahuje 1.87 biliónov jüanov. Jej celkové aktíva presiahli 600 miliárd jüanov.

Hodnota značky FAW presahuje 420 miliárd jüanov v 2023, zatiaľ čo hodnota značiek Jiefang a Hongqi presahuje každá 110 miliárd juanov.

Pri príležitosti 70. výročia založenia spoločnosti FAWoslavuje jej partnerstvo s Volkswagen a Audi 35. výročie. Dňa 14. júla podpísali tieto tri strany v Čchang-čchune memorandum o porozumení o prehĺbení strategickej spolupráce.

FAW a Volkswagen oznámili, že spoločne rozšíria portfólio produktov značky Volkswagen, pokročia vo vývoji elektrických vozidiel a zavedú viac čínskych technológií.

Fotografia – https://mma.prnewswire.com/media/2164773/image_1.jpg

SOURCE China Daily

Go to Source