CATL spúšťa superrýchle nabíjanie batérií Shenxing a otvára tak éru superrýchleho nabíjania elektrických vozidiel

NING-TE, Čína, 17. augusta 2023 /PRNewswire/ – SpoločnosťCATL uviedla 16. augusta na trh Shenxing, prvú lítium-železo-fosfátovú batériu 4C na svete so superrýchlym nabíjaním, ktorá dokáže zabezpečiť po 10 minútach nabíjania dojazd 400 km a po plnom nabití aj dojazd viac ako 700 km.  Očakáva sa, že batéria Shenxing výrazne zmierní obavy používateľov elektrických vozidiel z toho, že by sa ich vozidlo nenabíjalo dostatočne rýchlo a otvorí éru superrýchleho nabíjania elektrických vozidiel.

Vďaka pokroku v technológii batérií a výraznému zlepšeniu celkového výkonu batérií elektrických vozidiel sa podarilo priemyslu dosiahnuť pre elektrické vozidlá dlhý dojazd. V súčasnosti je hlavným faktorom, ktorý bráni spotrebiteľom prejsť na elektrické vozidlá, práve obava z nedostatočne rýchleho nabíjania. Zameraním sa na samotnú podstatu elektrochémie pokračuje CATL vo svojich inováciách v oblasti materiálov, elektrochémie a štruktúry systému všestranným spôsobom, čím sa kreatívnym spôsobom dosahuje superrýchle nabíjanie, vysokú hustnotu energie a zároveň vysokú úroveň bezpečnosti. Shenxing posúva hranice výkonnosti lítium-železo-fosfátovej chémie a je lídrom inovácií v odvetví batérií.

Nová lítium-železo-fosfátová batéria na zmiernenie obáv z nedostatočne rýchleho nabíjania

Urýchlenie extrakcie iónov lítia. Batéria Shenxing využíva technológiu superelektronickej siete katódy a plne nanokryštalizovaný lítium-železo-fosfát ako materiál katódy na vytvorenie superelektronickej siete, ktorá uľahčuje extrakciu lítiových iónov a rýchlu odozvu na nabíjacie signály.

Zlepšenie rýchlosti interkalácie lítiových iónov. Pri inovácii grafitu sa na modifikáciu vlastností povrchu grafitu používa najnovšia technológia rýchlych iónových prstencov CATL druhej generácie, ktorá zväčšuje interkalačné kanály a skracuje interkalačnú vzdialenosť pre ióny lítia, čím vytvára rýchlostnú cestu na vedenie prúdu. Okrem toho bola vyvinutá viacvrstvová elektróda s viacerými gradientmi, aby sa dosiahla dokonalá rovnováha medzi rýchlym nabíjaním a dlhým dojazdom.

Znižujúce sa odpor pohybu lítium-iónových batérií. CATL vyvinula úplne nový vzorec supravodivého elektrolytu, ktorý účinne znižuje viskozitu elektrolytu, čo vedie k lepšej vodivosti. CATL okrem toho vylepšila ultratenkú fóliu SEI na zníženie odporu pohybu lítium-iónových batérií. 

Zlepšenie prenosovej rýchlosti iónov lítia: Pokiaľ ide o separátor, CATL znížila prenosový odpor iónov lítia s vysokou pórovitosťou a skrátila priemernú prenosovú vzdialenosť.

Zlepšenie celkového výkonu v oblasti rýchlosti nabíjania, dojazdu a bezpečnosti

Batéria Shenxing dosahuje okrem superrýchleho nabíjania 4C aj dlhý dojazd, rýchle nabíjanie v širokom rozsahu teplôt a vysokú úroveň bezpečnosti vďaka inovácii štruktúry a využitiu inteligentných algoritmov.

Poskytuje dojazd viac ako 700 km. CATL vyvinula priekopnícku technológiu zoskupovania “všetko v jednom” na základe integrácie vnútorného priečneho nosníka a koncových dosiek, ktoré sú súčasťou jej technológie CTP 3.0, čím sa dosiahla vysoká integrácia a vysoká účinnosť zoskupovania. Batéria Shenxing umožňuje dosiahnuť dojazd viac ako 700 km, čím prekonáva hranice výkonnosti chémie LFP. 

Nabíjanie pri nízkych teplotách prebieha normálne. Batéria Shenxing sa môže pri izbovej teplote nabiť na 80 % SOC za 10 minút. CATL medzitím využíva technológiu regulácie teploty článkov na systémových platformách, aby sa články rýchlo zohriali na optimálny rozsah prevádzkových teplôt, čo umožňuje nabitie na 0 – 80 % len za 30 minút pri teplote až -10°C, a nekompromisný výkon pri zrýchlení z 0 na 100 km/h pri nízkych teplotách.

Bezpečnosť na prvom mieste Zdokonalený elektrolyt a separátor s vysoko bezpečným povlakom sa používajú na zabezpečenie dvojitej ochrany batérie Shenxing. Reguláciou globálneho teplotného poľa vo vnútri článkov pomocou inteligentných algoritmov vytvorila spoločnosť CATL systém na testovanie porúch v reálnom čase, ktorý dokáže vyriešiť problémy spôsobené rýchlym doplňovaním paliva a umožňuje dosiahnuť vysokú úroveň bezpečnosti batérie Shenxing.

Dosiahnutie masovej výroby do konca roka 2023, začiatok éry superrýchleho nabíjania

“Budúcnosť technológie batérií EV musí zostať pevne ukotvená na globálnej technologickej hranici, ako aj v oblasti ekonomických prínosov,” povedal dr.  Wu Kai, hlavný vedecký pracovník CATL, ktorý vystúpil na úvodnom podujatí. “Vzhľadom na to, že spotrebitelia EV sa z priekopníckych používateľov stávajú bežnými používateľmi, mali by sme pokročilé technológie sprístupniť všetkým a umožniť každému, aby si mohol vychutnať plody inovácií.”

Spoločnosť CATL dosiahla vďaka svojim silným stránkam v oblasti extrémnej výroby schopnosť rýchleho prenosu technológie z laboratória na trh, čo umožnilo rýchlu hromadnú výrobu batérie Shenxing. Podľa Gao Huan, technického riaditeľa spoločnosti CATL’s China E-car Business, sa masová výroba Shenxing dosiahne do konca tohto roka a elektrické vozidlá vybavené batériou Shenxing budú na trhu dostupné v prvom štvrťroku budúceho roka.

Uvedenie batérie Shenxing predstavuje ďalší míľnik vo vývoji technológie batérií EV a urýchli komplexný prechod na e-mobilitu na celom svete. V budúcnosti bude CATL v súlade s filozofiou sprístupňovania technológií pre každého naďalej podporovať široké zavádzanie moderných technológií a významne prispievať ku globálnej energetickej transformácii.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2187318/image1.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2187320/image2.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2187322/image3.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2187324/image4.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2187326/image5.jpg

SOURCE Contemporary Amperex Technology Co., Limited

By signing up you agree to receive content from us.
Our newsletters contain tracking pixels to help us deliver unique content based on each subscriber’s engagement and interests. For more information on how we will use your data to ensure we send you relevant content please visit our PRN Consumer Newsletter Privacy Notice. You can withdraw your consent at any time in the footer of every email you’ll receive.
Mit Ihrer Anmeldung erklären Sie sich damit einverstanden, Inhalte von uns zu erhalten.
Unsere Newsletter enthalten Zählpixel, die die Lieferung einzigartiger Inhalte in Bezug auf das Abonnement und die Interessen der einzelnen Abonnenten ermöglichen. Weitere Informationen über die Verwendung Ihrer Daten im Hinblick auf die Zusendung von relevanten Inhalten, finden Sie in unserer PRN Consumer Newsletter Privacy Notice. Ihre Zustimmung können Sie jederzeit in der Fußzeile jeder erhaltenen E-Mail widerrufen.
En vous inscrivant à la newsletter, vous consentez à la réception de contenus de notre part.
Notre newsletter contient des pixels espions nous permettant la fourniture à chaque abonné, d’un contenu unique en lien avec ses souscriptions et intérêts. Pour de plus amples informations sur l’utilisation faite de vos données en vue de l’envoi des contenus concernés, nous vous invitons à consulter la politique de confidentialité disponible à partir du lien suivant PRN Consumer Newsletter Privacy Notice. Vous pouvez à tout moment revenir sur votre consentement par le biais des informations situées au bas de chaque e-mail reçu.
Регистрирайки се, Вие се съгласявате да получавате информационно съдържание от нас. Нашите бюлетини съдържат проследяващи пиксели, които ни помагат да предоставяме уникално съдържание въз основа на ангажираността и интересите на всеки абонат. За повече информация относно начина, по който ще използваме Вашите данни, за да гарантираме, че Ви изпращаме подходящо съдържание, моля, направете справка с нашето Уведомление за поверителност на потребителския бюлетин на PRN. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време в долния колонтитул на всеки от имейлите, които ще получите.

Go to Source