Ando Foundation en Nissin Food Products brengen “Recipes for Wellbeing Report” uit: Eerste wereldwijde onderzoek toont rechtstreeks verband aan tussen voeding en welzijn

OSAKA, Japan, 20 oktober 2023 /PRNewswire/ — De Ando Foundation (*) (hierna “de Foundation”) en Nissin Food Products Co., Ltd. (hierna “het Bedrijf”) hebben op 18 oktober 2023 in samenwerking met het wereldwijde analyse- en adviesbureau Gallup het Recipes for Wellbeing Report uitgebracht over het eerste onderzoek dat wereldwijd gehouden werd en dat een frisse kijk biedt op het verband tussen voeding en welzijn.

(*) De Foundation werd in 1983 opgericht door Momofuku Ando, de oprichter van Nissin Food Products, met de overtuiging dat “voeding en sport de twee belangrijkste componenten zijn die gezondheid ondersteunen”.

Het bruto binnenlands product (BBP) is lang gebruikt als indicator om de omvang van de economie van een land te meten. De laatste jaren is wijdverspreid het idee ontstaan om naast het BBP nog maatstaf voor economische welvaart te construeren (“Meer dan BBP”) waarbij het welzijn, de toestand van mentale, fysieke en sociale tevredenheid van een individu, bijzondere aandacht heeft gekregen.

Bovendien zal de “Top van de Toekomst”, die in september 2024 bij de Verenigde Naties wordt gehouden, zich richten op het opbouwen van een economie en samenleving met de nadruk op welzijn. Landen over de hele wereld, waaronder Japan, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Nieuw-Zeeland, proberen welzijn te meten en dit waardevolle inzicht toe te passen op hun beleid.

Hoewel het vanzelfsprekend is dat voeding de basis vormt voor gezondheid, wordt het niet beschouwd als een component van welzijn. Daarom voerden de Foundation en het Bedrijf samen met Gallup een onderzoek uit om de hypothese te testen dat voeding een belangrijke component van welzijn is.

Uit het Recipes for Wellbeing Report blijkt dat mensen die “helemaal tevreden” zijn met hun voeding 1,62 keer meer kans hebben op een hoger subjectief welzijn dan mensen die niet “helemaal tevreden” zijn en dat voeding in combinatie met inkomen een belangrijke component van welzijn is. Dit is het eerste onderzoek ter wereld dat aantoont dat er een sterke correlatie bestaat tussen voeding en welzijn.

Op basis van de resultaten van dit onlangs gepubliceerde rapport zullen de Foundation en het Bedrijf in samenwerking met onderzoekers van universiteiten en internationale organisaties blijven onderzoeken hoe voeding het welzijn kan verbeteren.

Klik hier voor meer informatie:

https://www.ando-zaidan.jp/news/pdf/RFW_release2023_en.pdf

SOURCE Ando Foundation

Go to Source