Panelleden van het IFF benadrukten dat het bedrijfsleven een grotere rol in de groei van Azië zou moeten hebben

GUANGZHOU, China, 31 oktober 2023 /PRNewswire/ — Het bedrijfsleven zou een grotere rol moeten spelen in de Aziatische economie om het groeimomentum te behouden, benadrukten panelleden tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de IFF 2023 op zondag.

Deskundigen riepen ook op tot structurele hervormingen om de groeiproblemen aan te pakken waarmee de Aziatische landen op lange termijn worden geconfronteerd.

Volgens Takehiko Nakao, voormalig president van de Asia Development Bank en voorzitter van Mizuho Research & Technologies, is het bedrijfsleven de groeimotor geweest en uiterst belangrijk.

Suh Young Kyung, lid van de Monetary Policy Board van de Bank of Korea, vindt dat regeringen het bedrijfsleven een dominante rol in de economie moeten laten spelen nu Azië wordt geconfronteerd met snelle vergrijzing van de bevolking.

“Het bedrijfsleven zou een groter aandeel moeten krijgen. We moeten het bedrijfsleven gelijke kansen bieden”, aldus Suh.

Ondanks de toenemende trend van fragmentatie blijft Azië de mondialisering omarmen en ervan profiteren, aangezien de meeste Aziatische economieën importgedreven zijn.

Wang Tao, hoofdeconoom van China bij de UBS Investment Bank, denkt dat de zogenaamde deglobalisering in feite een ontkoppeling en risicovermindering van China betekent. Aziatische landen die van de ontkoppeling hebben geprofiteerd, zijn nog steeds grote voorstanders van de mondialisering.

“Bovendien moeten Aziatische landen nog steeds aandringen op effectieve hervormingen en open markten hebben”, aldus Zhuang Juzhong, academisch lid van de IFF.

“Digitalisering stimuleert de Aziatische groei steeds meer”, aldus Zhang Tao, hoofdvertegenwoordiger voor Azië en de Stille Oceaan, Bank for International Settlement. “Azië is nu goed voor bijna 60% van de online verkoop van consumentproducten ter wereld.”

Het begrotingsbeleid heeft de afgelopen decennia de economische groei van Azië gestimuleerd. Deskundigen waren het erover eens dat het begrotingsbeleid op dit moment nog steeds belangrijk is. Maar het begrotingsbeleid moet gecombineerd worden met structurele hervormingen.

Nakao is van mening dat het begrotingsbeleid gericht moet zijn op het creëren van een rechtvaardiger samenleving.

Zhuang betoogde dat het begrotingsbeleid belangrijk is om de werkgelegenheid te ondersteunen en dat structurele hervormingen van cruciaal belang zullen zijn om consumptie te stimuleren.

Wang van UBS betoogde dat Aziatische landen, vergeleken met andere regio’s, meer begrotingsbeleid voeren. Ze vindt dat overheden moeten weten wanneer ze het bedrijfsleven een grotere rol moet laten spelen.

“Overheden moeten… het bedrijfsleven laten floreren”, aldus Wang.

SOURCE International Finance Forum

Go to Source