Peritus Capital treedt op als hoofdcoördinator en financieel adviseur van Pacifico Aquaculture op het gebied van Equilibrium-projectfinanciering

NEW YORK, 2 november 2023 /PRNewswire/ — Peritus Capital is verheugd zijn rol aan te kondigen als hoofdarrangeur en financieel adviseur van Pacifico Aquaculture SAPI de CV (Pacifico) met betrekking tot de projectfinancieringsovereenkomst met Equillibrium Capital. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

De financiering zal gaan naar de bouw van een geavanceerd recirculerend aquacultuursysteem, waarmee Pacifico’s kweek- en broedcapaciteit voor jonge gestreepte zeebaarzen wordt uitgebreid voordat ze in kweekhokken aan de Pacifische kust van Mexico worden geplaatst.

Het gebruik van RAS voor de productie van jonge exemplaren en het vergroten van de omvang ervan voordat ze in de oceanen verder groeien, is een beproefde strategie onder ontwikkelde, grootschalige kwekerijen. De toepassing ervan kan de vissterfte als gevolg van ziekten en natuurlijke vijanden verminderen, de voederconversie verbeteren en de winstgevendheid en de duurzaamheid van de oceanen vergroten.

Deze transactie markeert de eerste RAS-faciliteit op commerciële schaal die geïntegreerd in een kwekerij voor gestreepte baars, ter ondersteuning van Pacifico’s enorme groeiplannen.

Pacifico Aquaculture SAPI de CV (Pacifico) is een portefeuillebedrijf van Butterfly Equity, een op voedsel gerichte private equity-onderneming met meer dan USD 4 miljard aan beheerd vermogen.

Peter Tang, Chief Financial Officer en Managing Director bij Butterfly Equity, zei: “We waren erg onder de indruk van de professionaliteit en branche-expertise van het Peritus-team op het gebied van deze complexe, internationale activafinanciering. Dit is een transformationele investering waarmee Pacifico zijn productiecapaciteit aanzienlijk kan opschalen om te voldoen aan de grote marktvraag naar duurzaam gekweekte gestreepte baars.”

“We zijn er erg trots op dat we de geweldige teams van Pacifico, Equilibrium en Butterfly Equity hebben ondersteund; de kapitaalmarkten waren uitdagend, maar Pacifico is een geweldig bedrijf. We zijn blij dat Equilibrium zijn volledige potentieel ziet”, aldus Howard Tang, CEO van Peritus Capital.

Over Peritus Capital
Peritus Capital is een kleine beleggingsonderneming die eigendom is van en geëxploiteerd wordt door een minderheidsgroep die investeert in, ondersteuning biedt aan en financiering verzorgt voor de wereldwijde ontwikkeling van ROI-genererende, beginnende en gevestigde bedrijven die de principes van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) in hun bedrijfsmodellen integreren. Peritus Capital is een makelaar-dealer geregistreerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en lid van de FINRA. www.perituscap.com.

Mediacontact
Courtney Bosh

[email protected]

Contactpersoon voor bedrijfsontwikkelaar/investeerder
Ching Ryan

[email protected]

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2263042/Peritus_Capital_Logo.jpg 

SOURCE Peritus Capital

Go to Source