Na te zijn verkozen tot ‘s werelds meest bewonderde whisky, brengt Michter’s zijn zeldzame 25-jarige bourbon uit

LOUISVILLE, Ky., 15 november 2023 /PRNewswire/ — Op 31 oktober 2023 publiceerde het Britse Drinks International zijn jaarlijkse top 50 van ‘s werelds meest bewonderde whisky’s, gebaseerd op een stemming door een academie van onafhankelijke whisky-experts (schrijvers, docenten, bareigenaren en andere specialisten die niet verbonden zijn aan een bepaald merk) uit meer dan twintig landen. Voor het eerst pronkte een Amerikaanse whiskey, Michter’s, bovenaan de lijst als ‘s werelds meest bewonderde whisky. Michter’s viert deze buitengewone erkenning en brengt in december een van zijn zeldzaamste dranken uit: Michter’s 25 Year Old Kentucky Straight Bourbon.

“Deze release herdenkt een werkelijk speciaal moment voor ons”, aldus Joseph J. Magliocco, President van Michter’s. “De laatste keer dat we een 25-jarige bourbon uitbrachten, was in 2020.”

De vaten van de 25 Year Michter’s Bourbon worden persoonlijk geselecteerd door meesterdistilleerder Dan McKee en rijpingsmeester Andrea Wilson van Michter’s. Wilson merkte op: “Deze release van de 25 Year Kentucky Straight Bourbon biedt een uitstekende smaakervaring zonder het overdreven eiken, stoffig-oude whiskykarakter. Het is een prachtige reis met zijn overgang tussen zoete en hartige diepten, wereldkruiden, donkere chocolade, fruitkarakters en notenoliën, bijna alsof je van een doos luxepralines smult. Het is een uitzonderlijke whiskey voor een uitzonderlijke prestatie in de whiskywereld.”

“Ik ben er trots op om samen te werken met een getalenteerd team van individuen die ernaar streven om geweldige whiskey te creëren”, aldus McKee. “Van Michter’s US*1 Bourbon tot onze 25 Year Bourbon, ons team is enorm trots op de reeks whiskeys die we aanbieden. Deze release is echt bijzonder.”

De adviesprijs van een fles Michter’s 25 Year Old Kentucky Straight Bourbon van 750 ml in de Verenigde Staten bedraagt $ 1500.

Naast de belangrijkste distilleerderij in het Shively-gedeelte van Louisville, strekken de activiteiten van Michter’s zich uit tot twee andere locaties in Kentucky. In Springfield verbouwt Michter’s op een landgoed van 205 hectare graan, terwijl Michter’s in het centrum van Louisville zijn tweede distilleerderij heeft in het historische Fort Nelson-gebouw. Michter’s Fort Nelson Distillery, gelegen op een toplocatie aan West Main Street, tegenover Louisville Slugger en in hetzelfde blok als het Frazier Museum, beschikt over het legendarische pot still-systeem van Michter’s Pennsylvania Distillery. Het heeft ook educatieve rondleidingen met whiskeyproeverijen, evenals The Bar in Fort Nelson, met klassieke cocktails samengesteld door sterkedrank- en cocktailhistoricus David Wondrich.

Michter’s heeft een lange en rijke geschiedenis in het aanbieden van traditionele Amerikaanse whiskeys van onberispelijke kwaliteit. Elk product uit het beperkte aanbod van Michter’s wordt gerijpt tot het perfect op dronk is. Het veelgeprezen portfolio omvat bourbon, rye, sour mash whiskey en American whiskey.

Ga voor meer informatie over Michter’s naar michters.com en volg ons op InstagramFacebook en X.

Contact: Joseph J. Magliocco

502-774-2300 x580

[email protected]

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2275909/MICHTERS_whiskey.jpg
Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1923917/MICHTER_S_DISTILLERY__LLC_LOGO_Logo.jpg


Go to Source