CGTN: Galavečer jarního festivalu 2024: Spojení tradic a inovací uchvátilo miliony lidí po celém světě

PEKING, 11. února 2024 /PRNewswire/ — V předvečer svátku jara se v pátek večer uskutečnil letošní galavečer jarních slavností, který každoročně produkuje a vysílá společnost China Media Group (CMG). Tato událost je vzácným obdobím, kdy se Číňané po celém světě scházejí se svými rodinami, aby přivítali čínský nový rok.

Jako nejsledovanější čínský televizní pořad je tento galavečer každoroční tradicí již od svého prvního vysílání v roce 1983. Galavečer v roce 2023 zaznamenal 11 miliard zhlédnutí na všech mediálních kanálech společnosti CMG, což z něj činí nejsledovanější televizní pořad na světě.

Letos se na galavečeru představila celá řada vystoupení, od hudebních představení, komedie a tradiční umění, tedy operu a bojová umění, až po velkolepá vystoupení, jako jsou kouzla a akrobacie. Show využívá také nejmodernější technologie, jako je rozšířená realita (XR) a pohlcující technologie jevištní interakce, které divácký zážitek umocňují.

Mezi výjimečnými představeními vynikal kreativní program novoročních zvyků, který představil bohatství a rozmanitost čínské kulinářské kultury a naznačil bohatou úrodu v roce draka. Dalším živým vrcholem se stal čínský bubnový tanec, při němž tanečníci v tradičních oděvech dodávali jevišti energii rytmickými údery na bubny. Choreografie, dynamická směs přesnosti a spontánnosti, oživila starobylou formu umění v moderní oslavě. 

Představení  “NEW YEAR BROCADE” pokračovalo v tématu inovací a kreativně propojilo hudbu s pokročilou technologií virtuální syntézy. Reprezentativní symboly  starověké Číny přetvořilo v hypnotizující podívanou a zinscenovalo “starověkou módní přehlídku”, na níž se postavy jakoby vynořovaly přímo z obrazů. Propojení tradičních a moderních prvků vdechlo nový život kulturním motivům, které přetrvaly tisíciletí, a oslnilo diváky přehlídkou orientální estetiky.

Tato úchvatná představení byla umožněna díky tomu, že letošní galavečer přijal model virtuální produkce (VP), integrující systém XR a VP, který spojuje virtuální a fyzické prvky v ultra vysokém rozlišení. Inovativní techniky natáčení, jako jsou dynamické náhledy storyboardů a synchronizace virtuálních a reálných světelných efektů, vytvářejí úžasně realistický prostor, v němž se virtuální a fyzické světy plynule prolínají.

Studiový sál poprvé využívá pohlcující jevištní interakční systém vybavený volně dostupnou kamerovou sestavou s ultra vysokým rozlišením. Tento systém snímá pohyby herců z různých úhlů a zachycuje tak nádherné momenty představení. Díky využití umělé inteligence a rozšířené reality pro vykreslování v reálném čase vytváří vizuální zážitek, který dohromady spojuje účinkující a scenérie.

Dalším vrcholem galavečera je jeho zdatné vypravěčství, zachycující životy obyčejných lidí od jejich problémů až po chvíle štěstí a živě vykreslující scény každodenního života. Mimořádnou součástí letošního jarního galavečera se stal například projekt  “Galavečer jarního festivalu čeká na vás”, který zve obyčejné lidi, z nichž se staly internetové celebrity. 

Na slavnostním večeru vystupují jednotlivci z různých prostředí. Od šéfkuchařů a penzionovaných techniků po policisty a sportovce – lidé různých profesí se v úvodním krátkém filmu “Náš slavnostní jarní večer” podělili o své příběhy a zažehli naději na lepší budoucnost.

V rámci oslav Roku draka zahájila CGTN 8. ledna taneční výzvu Loong Year Loong Dance, která oslovila publikum napříč platformami sociálních médií po celém světě. Protože tanec nezná národní hranice, tato výzva zve globální publikum, aby se propojilo s kulturou a slavnostním duchem svátku jara a vytvořilo most mezi různými komunitami prostřednictvím univerzální řeči pohybu.

CGTN vysílala galavečer globálně na svých anglických, španělských, francouzských, arabských a ruských jazykových kanálech, jakož i na nových mediálních platformách dostupných v 68 jazycích, přičemž spolupracovala s více než 2100 médii ve 200 zemích a regionech.

Důkazem tohoto celosvětového zájmu je vysílání na více než 3000 veřejných obrazovkách v 90 městech na šesti kontinentech, které uvedly galavečer jarního festivalu živě a umožnily tak lidem na celém světě zažít jedinečné kouzlo čínského jarního festivalu a čínské kultury, a to vše při písních a smíchu při této radostné příležitosti.

Kliknutím sem se můžete podívat na živý přenos ze Super noci 2024 na stanici CGTN.

https://news.cgtn.com/news/2024-02-09/2024-Spring-Festival-Gala-Tradition-and-innovation-charms-globe-1r3wnu6NWSI/p.html 

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2338330/image_5009787_37536889.jpg

Video – https://www.youtube.com/watch?v=ywmyGGe67is


Go to Source