Montoux lanceert eerste generatieve AI Copilot voor actuarissen

Model Copilot verbetert modeldocumentatie en -beheer door middel van geavanceerde AI

NEW YORK, 20 februari 2024 /PRNewswire/ — Montoux, een toonaangevende leverancier van AI en actuariële modelleringstechnologie, heeft vandaag de lancering bekendgemaakt van Model Copilot, de allereerste generatieve AI copilot speciaal voor actuarissen. Dit baanbrekende product zal het actuariële werk transformeren door 80-90% van de tijd die nodig is voor gangbare modelleringstaken te elimineren.

Model Copilot beschikt over een groeiend pakket functies, gericht op het aanpakken van de complexiteit van modeldocumentatie en governance. Door gebruik te maken van de kracht van geavanceerde generatieve AI helpt Model Copilot actuarissen bij het begrijpen, documenteren en onderhouden van modellen met een ongekend niveau van duidelijkheid, nauwkeurigheid en efficiëntie. Door de meest tijdrovende aspecten van modeldocumentatie en -beheer te automatiseren, stelt Model Copilot actuarissen in staat zich te concentreren op strategische besluitvorming en analytische taken, waardoor de productiviteit en de kwaliteit van de output aanzienlijk worden verhoogd.

“Model Copilot is een belangrijke stap voorwaarts in de integratie van generatieve AI binnen het actuariaat,” aldus Klaas Stijnen, medeoprichter en mede-CEO van Montoux. “We streven ernaar om innovatieve oplossingen te bieden die actuarissen helpen bij hun werk, en Model Copilot is een bewijs hiervan. Door modeldocumentatie te automatiseren en te verbeteren, verhogen we niet alleen de efficiëntie en nauwkeurigheid van actuarieel werk, maar stellen we ook een nieuwe norm voor de sector. De functieset van Model Copilot zal in de loop der tijd sterk worden uitgebreid om extra uitdagingen te overwinnen waarmee actuarissen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben.”

De belangrijkste voordelen van Model Copilot:

  • Documentatie van topklasse: Model Copilot genereert uitgebreide, duidelijke en beknopte documentatie die voldoet aan de normen van de sector en deze zelfs overtreft. Dit zorgt ervoor dat modellen volledig begrijpelijk en transparant zijn, waardoor beoordeling, validatie en naleving van regelgeving gemakkelijker worden gemaakt.
  • Tijdsefficiëntie: Door grote onderdelen van het documentatieproces te automatiseren, vermindert Model Copilot de tijd die actuarissen moeten besteden aan handmatige documentatie drastisch. Hierdoor komt voor de actuaris kostbare tijd vrij om zich te concentreren op complexere en betekenisvollere werkzaamheden.
  • Consistentie en nauwkeurigheid: Model Copilot maakt consistente documentatie mogelijk voor alle modellen binnen een dossier, waardoor het risico op menselijke fouten wordt geminimaliseerd en de betrouwbaarheid van actuarieel werk wordt verhoogd.
  • Gemak van implementatie: Model Copilot vereist geen migratie van modellen naar een ander actuarieel systeem. Verzekeraars hoeven slechts modelinformatie en documentatienormen te uploaden om onmiddellijk te kunnen profiteren van de waarde van de toepassing.
  • Veilige, transparante en controleerbare AI: Model Copilot kan worden ingezet via de beveiligde cloudomgeving van Montoux of binnen de cloudomgeving van de verzekeraar. Verzekeraars kunnen ook de LLM van hun voorkeur kiezen en de toepassing zodanig configureren dat deze voldoet aan hun interne eisen op het gebied van gegevensbeveiliging en privacy.

Montoux’s Model Copilot is nu beschikbaar voor verzekeraars die hun modelleercapaciteiten willen verbeteren en die de op generatieve AI gebaseerde financiële transformatie van de toekomst willen omarmen. Ga voor meer informatie over Model Copilot en hoe deze toepassing uw actuariële processen kan moderniseren naar: www.montoux.ai

Over Montoux:

Montoux is de toonaangevende leverancier van actuariële AI en modelleringstools en stelt een nieuwe norm voor de wijze waarop actuarissen en verzekeringsmaatschappijen risico’s beoordelen en beheren. De toolkit van Montoux maakt gebruik van de kracht van kunstmatige intelligentie, cloud en automatisering om traditionele actuariële processen te moderniseren. Hierdoor kunnen verzekeraars zich ontdoen van de beperkingen van traditionele modelleringssystemen en zowel de actuariële productiviteit als de strategische impact verhogen. Tot de klantenkring van het bedrijf behoren verscheidene van ‘s werelds grootste verzekeringsmaatschappijen in Noord-Amerika, Europa en Azië/Oceanië. Het bedrijf staat zowel op de Insurtech100- als de AIFintech100-lijst als een van de meest innovatieve techbedrijven ter wereld. Meer informatie: www.montoux.ai

Contactpersoon voor de media:
Matt Cook
[email protected]
Hoofd van Marketing & Partnerships
Montoux
989-882-5435


Go to Source