CGTN: Galavečer lampionového festivalu CMG 2024 zaujal diváky spojením tradice a technologie

PEKING, 26. února 2024 /PRNewswire/ — S příchodem soumraku 15. dne čínského nového roku vychází na obloze úplněk roku Draka, který zahajuje nový lunární cyklus. Svátek čínských luceren, známý také jako Jüan Siao-ťie, označuje konec oslav čínského nového roku a symbolizuje příchod jara.

Oslavy svátku lampionů jsou stále propracovanější a v průběhu doby se rozšiřují o honosná světla, velkolepé ohňostroje, rušné noční trhy, špičkovou zábavu a hry o ceny, které jsou výzvou pro váš důvtip, jako je řešení hádanek napsaných na lampionech.

Dlouho očekávaný galavečer Festivalu lampionů 2024, který pořádala společnost China Media Group (CMG), se v sobotu blýskl podmanivou směsicí tradiční čínské kultury a nejmodernějších technických inovací.

Letošní galavečer představil pestrou škálu vystoupení zahrnující hudbu, tanec, komedii, operu a akrobacii a pozval celosvětové publikum, aby se pokochalo kouzlem třpytivých lampionů, zapojilo se do tradice hádání lampionových hádanek a aktivně se účastnilo oslav.

Na pódiu galavečera lampionového festivalu vystoupilo třináct charismatických moderátorů z hlavního místa konání i z vedlejších míst ve významných městech, jako je Šen-jang, hlavní město severovýchodní čínské provincie Liao-ning, Čchang-ša ve středočínské provincii Chu-nan, Si-an v severozápadní čínské provincii Šen-si a Kašgar v severozápadní čínské Ujgurské autonomní oblasti Sin-ťiang. Živým vystoupením plynule propojili událost se zajímavými hádankami a šířili sladké požehnání harmonie a krásy mezi okouzlené publikum.

Jedním z nejpřitažlivějších vystoupení Galavečera lampionového festivalu 2024 byl kreativní komponovaný program “Barevné mraky pronásledují měsíc”. Spojil kantonskou operu, instrumentální hudbu, balet a další disciplíny do jemného tance pod měsíčním světlem a představil inovativní interpretaci “barevných mraků laskajících večerní vánek” s rozšířeným významem.

Kombinace těchto prvků omlazuje tradiční čínskou kulturu, dodává jí nový půvab a vnáší do lidové historie a kultury nový impuls.

Poprvé se vysílal v roce 1985 a od té doby provází Číňany při výjimečných příležitostech rodinných setkání.

O jeho popularitě a kulturním významu svědčí i to, že galavečer byl vysílán na mnoha televizních kanálech, rozhlasových stanicích a nových mediálních platformách, což zajistilo, že se jeho krása dostala do všech koutů národa i mimo něj. Když se lampiony ztlumily a festival skončil, slavnostní galavečer Lampionový festival 2024 přidal další zářivou kapitolu do bohatého odkazu této léty prověřené tradice.

https://news.cgtn.com/news/2024-02-24/CMG-Lantern-Festival-Gala-captivates-with-blend-of-tradition-and-tech-1rsB5D9qEbm/p.html


Go to Source