MSI toont vloeistofgekoelde serverplatforms voor datacenters op CloudFest 2024

RUST, Duitsland, 18 maart 2024 /PRNewswire/ — MSI, een toonaangevende wereldwijde serverleverancier, brengt zijn nieuwe vloeistofgekoelde en GPU-servers uit die worden aangedreven door AMD-processors en vijfde generatie Intel® Xeon® schaalbare processors. Deze zijn geoptimaliseerd om te voldoen aan de veranderende behoeften van moderne datacenters en worden gepresenteerd op CloudFest 2024, stand #H02 in Europa-Park van 19-21 maart.

“Met een toenemend aantal datacenters die gebruikmaken van toepassingen zoals AI om de klantervaring te verbeteren, heeft de vraag naar meer rekenkracht en hogere dichtheidsimplementaties geleid tot aanzienlijke veranderingen in de IT-infrastructuur. Hierdoor wordt meer vloeistofkoeling ingezet,” zegt Danny Hsu, General Manager van Enterprise Platform Solutions. “Met MSI’s vloeistofgekoelde serverplatforms kunnen datacenters efficiëntie leveren en rekenintensievere workloads gebruiken.”

Verbeterde prestaties voor AI-werklasten met vloeistofgekoelde servers

De G4101 is een 4U 4GPU-serverplatform dat is ontworpen voor AI-training workloads. Het ondersteunt een enkele AMD EPYC™ 9004-serie processor uitgerust met een vloeistofkoelmodule, samen met twaalf DDR5 RDIMM-sleuven. Daarnaast beschikt het over vier PCIe 5.0 x16 sleuven speciaal gemaakt voor grafische kaarten met drie sleuven en koelers om de luchtstroom te verhogen en continue prestaties te verzekeren. Met twaalf 2,5-inch U.2 NVMe/SATA-schijfsleuven aan de voorkant zijn de opslagopties snel en flexibel, om aan de uiteenlopende behoeften van AI-workloads te voldoen. De G4101 combineert luchtstroomafstand en vloeistofkoeling met gesloten lus en biedt de optimale oplossing voor thermisch beheer bij zelfs de meest veeleisende taken.

Voor kleine bedrijven bieden de superieure thermische prestaties en optimale kosten van het vloeistofgekoelde S1102-02 serverplatform een ideale oplossing. Het systeem is uitgerust met één AMD Ryzen™ 7000-serie processor met ondersteuning voor vloeistofkoeling tot 170 W, vier DDR5 DIMM-sleuven, één PCIe 4.0 sleuf, twee 10GbE onboard Ethernet-poorten en vier 3,5-inch SATA hot-swappable schijfnissen in een compacte 1U-configuratie.

Bovendien is de G4201 een 4U supercomputer die plaats biedt aan acht geoptimaliseerde dubbelbrede PCIe 5.0 x16 sleuven voor krachtige GPU-kaarten, naast één enkele brede PCIe 5.0 x16 expansiesleuf. Aangedreven door dubbele vijfde generatie Intel Xeon schaalbare processors en uitgerust met 32 DDR5 DIMM’s, levert het G4201 platform uitstekende heterogene rekencapaciteiten voor verschillende GPU-gebaseerde wetenschappelijke high-performance computing, generative AI en inferentietoepassingen. Het systeem beschikt ook over twaalf 3,5-inch schijfsleuven voor verbeterde functionaliteit.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2361466/MSI_s_Liquid_Cooled_Server_Platforms_Optimize_Data_Center_Efficiency_for_AI_Workloads.jpg 


Go to Source