Spoločnosť Shanghai Electric rozžiarila 2024 World Future Energy Summit v Abú Zabí riešeniami s nulovými emisiami uhlíka

ABÚ ZABÍ, SAE, 19. apríla 2024 /PRNewswire/ — Shanghai Electric Power Generation Group (ďalej len „Shanghai Electric” alebo „spoločnosť”), jedna z hlavných dcérskych spoločností Shanghai Electric (SEHK:2727, SSE: 601727), ktorá sa špecializuje na výrobu zariadení na výrobu energie, inžinierstvo a služby elektrární, nedávno predstavila svoje popredné domáce energetické zariadenia a riešenia na samite 2024 World Future Energy Summit (ďalej len „samit”), ktorý sa koná od 16. do 18. apríla v Abú Zabí, čím posilnila svoj dlhodobý záväzok voči ekologickému a udržateľnému rozvoju s témou E-osvietenie pre budúcnosť s nulovými emisiami uhlíka. Viac než len slogan, tri E – Energia, Ekológia a Explorácia tvoria pevný základ, ktorý umožňuje spoločnosti smerovať k budúcnosti s nulovými emisiami uhlíka.

Shanghai Electric sa zameriava na poskytovanie holistických riešení čistej energie, integráciu rôznych zdrojov energie s cieľom zlepšiť distribúciu a maximalizovať energetickú účinnosť. Tieto riešenia slúžia ako kľúčové piliere pre rozvoj miest a priemyselný pokrok. Inovatívne prístupy spoločnosti sú uznávané po celom svete, o čom svedčia projekty, ako napríklad výroba solárnej tepelnej fotovoltickej energie v Dubaji, séria iniciatív v oblasti výroby fotovoltickej energie vo Veľkej Británii a projekty plynových turbín v Srbsku. Tieto úspechy podčiarkujú nepretržitú technologickú inováciu spoločnosti Shanghai Electric v oblasti energetiky a zdôrazňujú obrovský potenciál zelenej energie.

Riešenia solárnej energie

Na základe dlhoročných skúseností s technickými rezervami a dodávkami v oblasti novej energie dokáže Shanghai Electric poskytovať kompletné služby reťazca solárneho priemyslu od vývoja projektu, dodávok zariadení, inžinierstva, obstarávania a výstavby (EPC) až po prevádzku a údržbu. Doteraz bolo v Spojených arabských emirátoch, Spojenom kráľovstve, Japonsku, Vietname a Austrálii úspešne realizovaných viac ako 70 projektov na výrobu solárnej energie s celkovým inštalovaným výkonom viac ako 5 000 megawattov. Medzi kľúčové inovácie patria:

  • Moduly HJT série Creator od spoločnosti Shanghai Electric Hency Solar Technology Co., Ltd. (ďalej len „Hency Solar”), globálnej spoločnosti zameranej na solárnu technológiu, ktorá sa zaviazala poskytovať efektívne a ekologické solárne produkty a komplexné riešenia fotovoltických systémov, majú ultra vysoký bifázový faktor až do 90 %, nízky teplotný koeficient a vlastnosti anti-PID. Na uspokojenie rôznych potrieb zákazníkov poskytuje spoločnosť Hency Solar aj možnosť využitia modulov TOPCON a PERC. Jej moduly sa vďaka vysokému výkonu, vysokej účinnosti a vysokej spoľahlivosti vo veľkom využívajú v rôznych oblastiach, ako sú pozemné elektrárne, strechy obytných budov a priemyselné či komerčné strechy.
  • Priekopnícke komplexné riešenie inherentných problémov „náhodnosti, prerušovanosti a nestálosti” v uplatnení novej energie prinieslo systematické riešenie pre PV&ES&SC. Tento systém zabezpečuje stabilnú a kontrolovateľnú výrobu fotovoltickej energie prostredníctvom inteligentného sledovacieho algoritmu a zároveň rieši absorpciu činného výkonu a podporu jalového výkonu prostredníctvom hybridných zásobníkov a fázových posunovačov.
  • Robot na čistenie fotovoltických modulov od Shanghai Electric má výhody samoobslužného napájania, samoskladovania, vysokej bezpečnosti a veľkej kapacity batérie. Používa sa v mnohých projektoch po celom svete, funguje stabilne a dokáže účinne zvýšiť energetickú účinnosť fotovoltaických elektrární približne o 5 % – 30 %.

Viaceré riešenia na skladovanie energie

Shanghai Electric okrem iného aktívne zavádza diverzifikované riešenia skladovania energie, okrem iného formou stlačeného vzduchu, zotrvačníka, lítiovej batérie, prietoku kvapaliny a tepelného skladovania roztavenej soli. Séria záložných zdrojov, domácich, priemyselných a komerčných produktov na skladovanie energie vystavených na samite, ktoré už pritiahli pozornosť mnohých medzinárodných zákazníkov, prináša:

  • Záložný zdroj napájania základnej stanice 5G, s vysoko modulárnym dizajnom 3U, dosahuje rovnaké zásobovanie energiou pri menších rozmeroch, čo znižuje priestor potrebný v počítačových miestnostiach.
  • Produkty na skladovanie energie v domácnostiach využívajú vysoko bezpečné lítium-železo-fosfátové batérie s dlhou životnosťou s úrovňou uskladnenia energie a integrujú bezpečnostné zariadenia odolné voči výbuchu, chladiace a hasiace zariadenia a systémy správy batérií (BMS) na podporu riadenia zostávajúcej energie, ktoré majú komplexné funkcie ochrany a monitorovania v reálnom čase.
  • Produkty radu Smart-One pre priemyselné a komerčné skladovanie energie od Shanghai Electric sú vysoko bezpečné, spoľahlivé a štandardizované produkty, ktoré spoločnosť vyvinula pre scenáre priemyselného a komerčného využitia, aby mohli flexibilne slúžiť rôznym priemyselným a komerčným scenárom a realizovať posun v čase zvýšenej a zníženej spotreby, spotrebu energie v čase špičky, znižovanie napätia elektrickej siete.

Riešenia na odsoľovanie morskej vody

Shanghai Electric ponúka dve špičkové technológie odsoľovania morskej vody, tepelnú a membránovú metódu, ktoré poskytujú komplexné riešenia. Pri takmer 20 dokončených projektoch zabezpečuje denne viac ako 800 000 ton sladkej vody a jej tretia generácia nízkouhlíkovej hybridnej technológie odsoľovania morskej vody zaisťuje nižšiu spotrebu energie, vyššiu spoľahlivosť systému a prispôsobiteľnú kvalitu vody. Spoločnosť zrealizovala predovšetkým najväčší svetový projekt horúcej vody s viacúčelovou destiláciou (F-MED), Zhejiang Petrochemical Project a najväčší projekt tepelného spojenia filmov, Yulong Petrochemical Project, ktoré oba hladko fungujú.

Shanghai Electric svojou vynikajúcou prezentáciou na výstave opätovne potvrdila svoju vedúcu pozíciu v oblasti energetiky. V budúcnosti bude spoločnosť naďalej skúmať a inovovať, prispievať ku globálnemu udržateľnému rozvoju a spoluvytvárať ekologickejšiu, efektívnejšiu a udržateľnú energetickú budúcnosť.

Viac informácií o Electric Wind Power a Shanghai Electric nájdete na stránke https://www.shanghai-electric.com/group_en/.

Video: https://mma.prnewswire.com/media/2391843/2024_04_16_________WFES.mp4

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2346204/Shanghai_Electric.jpg


Go to Source