Web3-salarissen liggen tot 128% hoger dan traditionele financiële sector, volgens onderzoek van Request Finance

PARIJS, 4 juni 2024 /PRNewswire/ — Web3 Finance Club, in samenwerking met Request Finance, heeft de bevindingen gedeeld van een onderzoek dat is uitgevoerd onder bijna 900 web3 finance professionals. Dit uitgebreide rapport geeft inzicht in de beloningstrends binnen de financiële sector van Web3 en biedt belangrijke gegevens voor financiële professionals om de beloning binnen hun organisaties te benchmarken en beter te bepalen of ze betaald krijgen wat ze verdienen.

Gebaseerd op gegevens van Web3-professionals wereldwijd, zijn de belangrijkste bevindingen onder andere:

Continue Reading


The_Web3_Finance_Compensation_Report_2024

Web3 vs. traditionele financiële sector: Web3 financiële professionals verdienen aanzienlijk meer dan hun collega’s in traditionele financiële functies, met een gemiddeld 27% hogere vergoeding, en voor sommige functies, zoals accountants, tot 128% meer.
Prevalentie van telewerk: 92% van de respondenten verricht telewerk, wat ver boven het wereldwijde gemiddelde ligt en het moderne, flexibele karakter van Web3-functies weerspiegelt.
Aanzienlijke loonkloof tussen mannen en vrouwen: Ondanks het vooruitstrevende ethos van Web3 blijft er sprake van een opvallende loonkloof tussen mannen en vrouwen: vrouwen verdienen gemiddeld 46% minder dan mannen.
Cryptovergoeding: Bijna de helft van de web3 financiële professionals ontvangt hun beloning volledig of gedeeltelijk in cryptocurrencies, waarbij 41,7% van de respondenten ten minste gedeeltelijk wordt betaald in crypto, zoals stablecoins en bedrijfstokens.
Verschillen in variabele beloning: Bijna de helft van de respondenten meldt geen variabele beloning, terwijl de andere helft diverse variabele beloningsmodellen kent, waarbij aanzienlijke bonussen vaak 50% of meer van het basissalaris bedragen.
Prevalentie van aandelenbeloning: Een significante 63% van de financiële professionals van Web3 ontvangt aandelen als onderdeel van hun compensatie, wat de startup-cultuur binnen de sector benadrukt.

Christophe Lassuyt, oprichter van Web3 Finance Club en CEO van Request Finance, benadrukte het belang van het rapport voor het bevorderen van transparantie en het sturen van de toekomst van Web3 finance. “Ons doel is om bedrijven te ondersteunen bij de toepassing van crypto door financiële leiders uit te rusten met cruciale kennis en tools”, aldus Lassuyt. “Dit rapport draagt bij aan de bewustwording over beloningstrends en moedigt meer professionals aan om de mogelijkheden van Web3 te verkennen.”

De Web3 Finance Club, met meer dan 850 leden, blijft een zeer belangrijk platform voor financiële professionals om met elkaar in contact te komen, ideeën uit te wisselen en voorop te blijven lopen in het dynamische financiële landschap van Web3. Door middel van exclusieve evenementen, inhoud van experts en inzichten uit de sector stimuleert de club professionele groei en innovatie.

Ga voor meer informatie en toegang tot het volledige rapport naar Web3 Finance Club.

Over Web3Finance Club:

Web3Finance Club is een professioneel netwerk voor financiële leiders in Web3, dat exclusieve evenementen, inhoud van experts en inzichten in de sector biedt om groei en innovatie te stimuleren.

Downloaden: https://www.web3financeclub.com/web3-compensation-report

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2429394/The_Web3_Finance_Compensation_Report_2024.jpg
Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2355868/4742083/RF_Logo.jpg

Go to Source