Hou Zhihui zo vzpieračského tímu Hunan Zoomlion prekonala olympijský rekord a získala na olympijských hrách v Paríži zlatú medailu

PARÍŽ, 8. augusta 2024 /PRNewswire/ – Hou Zhihui, ktorá reprezentuje čínsky národný tím a vzpieračský tím Hunan Zoomlion, dosiahla na olympijských hrách v Paríži ohromujúce víťazstvo v kategórii žien do 49 kg. Napriek tomu, že Hou zaostávala v trhu a v poslednom pokuse o nadhod sa dostala do situácie buď-alebo, podaril sa jej neuveriteľný comeback, získala zlatú medailu a úspešne obhájila svoj olympijský titul.

Continue Reading


Hou Zhihui of Hunan Zoomlion Weightlifting Team Shatters Olympic Record to Secure Gold Medal at Paris Olympics

Počas súťaže zdvihla Hou Zhihui 89 kg v trhu a 117 kg v nadhode, takže celkovo dosiahla 206 kg a zaistila si zlatú medailu. Jej úsilie pri nadhode jej nielen zabezpečilo víťazstvo, ale zároveň prekonalo olympijský rekord, ktorý vytvorila predtým.

Po súťaži sa Hou vyjadrila, že išlo o najúžasnejšie podujatie jej kariéry, pričom ponúkla dva protikladné olympijské zážitky – naposledy stabilné a tentokrát vzrušujúce. „Stále som verila, že to jednoducho musím zdvihnúť, bola to obrovská úľava, keď sa mi to podarilo,” prezradila o svojom rozhodnom zdvihu.

Hou Zhihui, 27, pochádza z čínskeho Hunanu. Do vzpieračského tímu Hunan Zoomlion nastúpila v novembri 2009 a spomedzi mnohých národných a medzinárodných titulov vyhrala Svetový pohár 2019, Majstrovstvá Ázie 2021 a Olympijské hry v Tokiu v kategórii žien do 49 kg.

24. júla 2021 vyhrala Hou Zhihui zlato v kategórii vzpierania žien do 49 kg na olympijských hrách v Tokiu, keď zdvihla 94 kg v trhu a 116 kg v nadhode s celkovým súčtom 210 kg. Svojím výkonom prekonala olympijské rekordy vo všetkých troch kategóriách a znamenala prvé zlato pre čínsky vzpieračský tím v Tokiu.

Spoločnosť Zoomlion, už viac ako 21 rokov dlhodobý strategický partner v rozvoji športu v Hunane, preukázala podporou športových iniciatív Hunanu silný zmysel pre spoločenskú zodpovednosť a komunitného ducha. Toto sponzorstvo výrazne prispieva k infraštruktúre a pohode športovcov, vďaka čomu sa môžu sústrediť na tréning bez finančných starostí.

Vzpieračský tím Hunan s podporou spoločnosti Zoomlion dosiahol pozoruhodný úspech a získal sedem zlatých olympijských medailí.

Po víťazstve Hou Zhihui poslala športová kancelária provincie Hunan spoločnosti Zoomlion blahoželanie, v ktorom vyjadrila vďaku za neochvejnú podporu športovému úsiliu Hunanu. Počas príprav na parížsku olympiádu v roku 2024 získali športovci vďaka hlbokej angažovanosti spoločnosti Zoomlion základné zdroje a inšpiráciu. Podporil sa tak medzi nimi pocit motivácie, čo viedlo k ich olympijskému triumfu a hrdosti.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2478168/Zhou_Zhihui_of_Hunan_Zoomlion_Weightlifting_Team_Shatters_Olympic_Record_to_Secure_Gold_Medal_at_Par.jpg

Go to Source