RoboSense ohlasuje PRIEBEŽNÉ VÝSLEDKY za rok 2024

HONG KONG, 17. augusta 2024 /PRNewswire/ –  RoboSense (2498.HK), spoločnosť zaoberajúca sa robotickou technológiou poháňanou umelou inteligenciou, oznámila 15. augusta 2024 svoje „PRIEBEŽNÉ VÝSLEDKY za rok 2024“. Nižšie uvádzame niekoľko dôležitých prevádzkových bodov a najnovší vývoj.

V prvej polovici roku 2024 dosiahli celkové príjmy spoločnosti RoboSense 727 miliónov RMB, čo predstavuje medziročný nárast približne o 121,0 %. Celková hrubá marža bola 13,6 %, čo znamená nárast približne o 9,7 percentuálnych bodov v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2023.

K 30. júnu 2024 dosiahol kumulatívny objem predaja technológie LiDAR spoločnosti RoboSense približne  583 500 jednotiek, pričom kumulatívny objem predaja LiDAR pre pokročilé asistenčné systémy pre vodiča (Advanced Driver Assistance System – ADAS) dosiahol približne  518 300 jednotiek.

Za šesť mesiacov končiacich 30. júnom 2024 dosiahol objem predaja produktov RoboSense LiDAR, produktov LiDAR pre aplikácie ADAS a produktov LiDAR pre robotiku a ďalších približne 243 400, 234 500  a 8 900 jednotiek, v tomto poradí, čo je nárast o 415,7 %, 487,7 %  a 21,9 % v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2023.

Podľa prognózy objemu predaja motorových vozidiel na čínskom trhu a na globálnom trhu RoboSense očakáva, že celkový globálny dopyt po LiDAR výrazne vzrastie. Aby sme využili takúto príležitosť, spoločnosť RoboSense predstavila v prvej polovici tohto roka dva nové produkty, konkrétne náš mimoriadne cenovo výhodný MX a maximálne výkonný M3.

Aplikácia LiDAR pre ADAS v automobilovom priemysle je prvým trhom, kde produkty RoboSense dosiahli sériovú výrobu, a to je len začiatok. RoboSense verí, že na globálnom trhu robotických technológií bude postupne vznikať viac odvetví podobných automobilovému priemyslu. Okrem postupného rozširovania rozsahu a veľkosti trhu s robotikou, s rýchlym pokrokom vo veľkom modeli umelej inteligencie a zabudovanej umelej inteligencie, bude existovať robotická inteligentná bezpilotná transformácia, pokiaľ ide o tradičné priemyselné a komerčné oblasti a exponenciálny rastový potenciál, čo sa týka dopytu po robotike na nových spotrebiteľských trhoch. Preto sa očakáva, že 3D senzory vnímania, ako sú LiDAR, čo je základná súčasť robotiky, zaznamenajú výrazný rast. K dnešnému dňu produktová platforma RoboSense kumulatívne slúži viac ako 2 400 zákazníkom v oblasti robotiky a ďalších obchodných sektoroch.

Ako spoločnosť zaoberajúca sa robotickou technológiou riadenou umelou inteligenciou budeme naďalej výrazne investovať do troch technologických oblastí, konkrétne do algoritmov umelej inteligencie, čipov a hardvéru. RoboSense si bude aj naďalej udržiavať svoje postavenie  hlavného hráča v automobilovom a robotickom priemysle a okrem LiDAR bude poskytovať trhom aj diverzifikovanejšie produkty alebo riešenia. 

Fotografia – https://mma.prnewswire.com/media/2483754/interim_result.jpg


Go to Source