Indosat Ooredoo Hutchison zvyšuje národné technologické ambície otvorením prvého zážitkového centra AI v Indonézii

JAKARTA, Indonézia, 23. augusta 2024 /PRNewswire/ — Spoločnosť Indosat Ooredoo Hutchison (Indosat alebo IOH, IDX: ISAT) urobila významný krok vpred vo svojom širšom zámere podporiť Indonéziu otvorením prvého zážitkového centra AI v Solo Technopark v meste Solo v strednej Jáve. Toto najmodernejšie zariadenie, podporované pokročilým 5G pripojením, je dôkazom záväzku spoločnosti Indosat formovať budúcnosť Indonézie ako národa AI a umožniť krajine dosiahnuť pozíciu kľúčového hráča v globálnej komunite umelej inteligencie.

Continue Reading


IOH_AI_Experience


IOH_AI_Experience_2

Slávnostné otvorenie tohto priekopníckeho zážitkového centra AI sa konalo za prítomnosti významných osobností. Boli medzi nimi Wijaya Kusumawardhana, odborný poradca ministra pre sociálne, ekonomické a kultúrne záležitosti zastupujúci ministra komunikácií a informatiky Indonézskej republiky; Vikram Sinha, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Indosat Ooredoo Hutchison; a Teguh Prakosa, primátor mesta Surakarta. Tento míľnik podčiarkuje pokrok Indonézie smerom k realizácii jej vízie Zlatej Indonézie 2045 prostredníctvom pokročilých technológií, pričom 5G pripojenie slúži na podporu tejto transformácie.

Wijaya Kusumawardhana, odborný poradca ministra komunikácií a informatiky Indonézskej republiky pre sociálne, ekonomické a kultúrne záležitosti, uviedol: „Blahoželáme spoločnosti Indosat Ooredoo Hutchison k priekopníckemu prvému zážitkovému centru AI v Indonézii. Táto iniciatíva znamená kľúčový moment vo vývoji nášho telekomunikačného priemyslu. Sme presvedčení, že toto centrum skúseností bude katalyzátorom ďalších inovácií naprieč sektormi a sme pripravení podporiť jeho úspech.”

Prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Indosat Ooredoo Hutchison, Vikram Sinha, povedal: „Toto zážitkové centrum AI predstavuje základný kameň na našej ceste k posilneniu prostredníctvom umelej inteligencie. Je to jasná ukážka nášho záväzku transformovať digitálne a telekomunikačné prostredie Indonézie. Vysoko si ceníme podporu indonézskej vlády a našich strategických partnerov, ktorí zdieľajú našu víziu posunúť Indonéziu na globálnu scénu. Toto je len začiatok mnohých vzrušujúcich pokrokov, keď otvárame nekonečné možnosti pre milióny Indonézanov.”

Starosta Surakarty Teguh Prakosa zdôraznil: „Je nám cťou, že si spoločnosť Indosat vybrala na zriadenie prvého Indonézskeho zážitkového centra AI práve Solo. Toto centrum nielen vylepší Solo Technopark, ale zároveň podporí miestnu ekonomiku a digitalizáciu, čo prinesie úžitok vzdelávaniu, turizmu a vytváraniu pracovných miest.”

V partnerstve s globálnym technologickým lídrom Huawei predstavuje zážitkové centrum AI Indosat najmodernejšie technológie umelej inteligencie využiteľné v rôznych sektoroch. Patria sem inteligentné riadenie mesta optimalizované 5G sieťou, umenie, potravinársky a nápojový priemysel a ďalšie kreatívne odvetvia. Okrem toho, že zážitkové centrum AI poslúži ako výstavná plocha najnovších inovácií v oblasti umelej inteligencie, bude fungovať aj ako tréningové centrum s ponukou programov pre študentov, verejných činiteľov a širokú verejnosť o tom, ako môže umelá inteligencia zvýšiť produktivitu a vytvárať nové príležitosti.

Táto praktická skúsenosť je predzvesťou centra excelentnosti AI, ktoré spoločnosť Indosat plánuje založiť. Bude poháňané 5G technológiou a má byť v blízkej budúcnosti prelomové. Záväzok Indosat katalyzovať pokročilé technológie v Sole sa začal v roku 2021 spustením 5G služby, po ktorom nasledovalo založenie Solo Safari ako prvej 5G zoo v Indonézii.

Zážitkové centrum AI, ktoré sleduje hlavný cieľ Indosat posilniť Indonéziu, je pripravené stať sa katalyzátorom inovácií, podporovať rozvoj talentov pripravených na umelú inteligenciu a poskytovať spoločnosti nástroje na využitie jej transformačnej sily. V čase, keď Indonézia stojí na prahu technologickej revolúcie, zážitkové centrum AI Indosat symbolizuje nielen úsvit novej éry, ale začiatok cesty, vďaka ktorej sa Indonézia stane lídrom v oblasti AI. S týmto zariadením Indosat neinvestuje len do technológií; investuje do budúcnosti národa — posilňuje Indonézanov, aby sa chopili neobmedzených príležitostí, ktoré umelá inteligencia a 5G predstavujú, a poháňa krajinu k jasnejšej, inovatívnejšej budúcnosti.

O spoločnosti Indosat Ooredoo Hutchison

Indosat Ooredoo Hutchison (Indosat, IDX: ISAT) má víziu stať sa najpreferovanejšou digitálnou telekomunikačnou spoločnosťou v Indonézii. Indosat spolu so svojimi dcérskymi a pridruženými spoločnosťami poskytuje mobilné služby, IKT riešenia, dátové centrá, optické pripojenie do domácností (FTTH), elektronické platobné služby, finančné služby a ďalšie digitálne služby. Indosat má väčší cieľ posilniť postavenie Indonézie a v duchu Gotong Royong chce byť hlavným spolupracovníkom pri jeho realizácii a vytváraní zmysluplných zmien.

Zrieknutie sa zodpovednosti 

Tento dokument môže obsahovať finančné informácie a výsledky určitých prevádzkových činností a môže obsahovať množstvo prognóz, plánov, stratégií a cieľov spoločnosti Indosat Ooredoo Hutchison, ktoré nie sú vyhláseniami o historických skutočnostiach, ktoré budú považované za výhľadové vyhlásenia v súlade s platnými právnymi predpismi. Výhľadové vyhlásenia podliehajú rizikám a neistotám, ktoré môžu viesť k tomu, že skutočné udalosti a budúce úspechy spoločnosti Indosat Ooredoo Hutchison sa budú líšiť od tých, ktoré sa očakávajú alebo naznačujú v týchto vyhláseniach. Nemožno poskytnúť žiadnu záruku, že sa dosiahnu výsledky, ktoré očakáva spoločnosť Indosat Ooredoo Hutchison alebo ktoré sú uvedené v týchto vyhláseniach.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2486910/IOH_AI_Experience.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2486911/IOH_AI_Experience_2.jpg

Go to Source