Huawei a Vodacom Tanzánia spúšťajú program DigiTruck na podporu inkluzívnej a udržateľnej digitálnej Tanzánie

DAR ES SALAAM, Tanzánia, 27. augusta 2024 /PRNewswire/ – Huawei a Vodacom Tanzánia spojili svoje sily, aby spustili iniciatívu DigiTruck na poskytovanie digitálneho vzdelávania a zručností pre ľudí v Tanzánii.

Iniciatíva doplní víziu vlády Tanzánie o podpore inovácií, začlenenia a trvalo udržateľného rozvoja prostredníctvom využívania digitálnych technológií.

Spustenie viedol Hon. Doto Mashaka Biteko, podpredseda vlády Tanzánijskej zjednotenej republiky, ku ktorému sa pripojil Hon. Jerry William Silaa, minister informačných komunikácií a informačných technológií; H.E. Amb. Chen Mingjian, veľvyslanec Čínskej ľudovej republiky v Tanzánii; a ďalší vzácni hostia z verejného aj súkromného sektora.

„Je mi cťou, že môžem pri tejto veľkolepej príležitosti zastupovať prezidenta Tanzánskej zjednotenej republiky. Blahoželám spoločnostiam Huawei a Vodacom k tejto ohromnej iniciatíve, ktorá výrazne doplní úsilie vlády o digitalizáciu. Údaje jasne naznačujú, že ako národ máme čo robiť, aby sme prekonali digitálnu priepasť a zlepšili úroveň digitálnej gramotnosti. Je evidentné, že pri riešení tejto výzvy sa musí spojiť vláda aj aktéri súkromného sektora. Naša krajina je veľká, preto pozývam spoločnosť Huawei a jej partnerov, aby zvážili pridanie ďalších DigiTruckov s cieľom osloviť viac ľudí a urýchliť digitálnu revolúciu v Tanzánii,” povedal Hon. Doto Mashaka Biteko, podpredseda vlády a minister energetiky v Tanzánii.

Hon. Jerry William Silaa, minister informačných komunikácií a informačných technológií, zopakoval naliehavú potrebu digitálnej a finančnej gramotnosti v Tanzánii, aby národ mohol dobehnúť prebiehajúcu digitálnu revolúciu.

„Vláda Tanzánijskej zjednotenej republiky kládla značný dôraz na využívanie IKT vrátane digitálnych zručností ako základu pre rozvoj krajiny. Veríme, že budúcnosť Tanzánie leží v rukách našej mládeže a poskytnúť im potrebné digitálne zručnosti je našou najvyššou prioritou. V súlade s tým vláda iniciovala rôzne programy vrátane intervencií v oblasti politiky, ako je napríklad 5-ročná národná stratégia digitálneho hospodárstva do roku 2024 zameraná na zlepšenie digitálnych zručností v celej krajine. Spustenie tohto projektu DigiTruck, financovaného spoločnosťami Huawei a Vodacom, pomôže posilniť našu národnú digitálnu spôsobilosť a umožní Tanzánii rásť v celosvetovom meradle,” povedal Hon. Silaa.

Program DigiTruck v Tanzánii je navrhnutý tak, aby rozšíril odbornú prípravu v oblasti digitálnych zručností do odľahlých regiónov Tanzánie, najmä pre mládež a ženy. Táto iniciatíva je súčasťou záväzku spoločnosti Huawei k digitálnej inklúzii prostredníctvom programu TECH4ALL, ktorého cieľom je dosiahnuť rovnosť a kvalitu vzdelávania v prospech odľahlých komunít Tanzánie a znevýhodnených skupín.

„Projekt DigiTruck spoločností Huawei a Vodacom nie je len kľúčovou iniciatívou na neustále prehlbovanie priateľstva a dôvery medzi národmi oboch krajín, ale aj praktickou spoluprácou pri podpore digitálnej inklúzie a spolupráce v oblasti trvalo udržateľného rozvoja, čo sa týka digitálnych technológií s cieľom realizovať víziu digitálnej transformácie Tanzánie,” povedal H.E. Amb. Chen Mingjian, veľvyslanec Čínskej ľudovej republiky v Tanzánii.

DigiTruck bude jazdiť naprieč Tanzániou a v prvom roku pokryje desať regiónov. Využije inovatívne IKT riešenia na sprístupnenie kvalitného vzdelávania väčšiemu počtu ľudí, najmä študentom v odľahlých oblastiach. Do konca druhého roka je cieľom pokryť celú krajinu a priniesť výhody digitálneho vzdelávania tisícom Tanzánčanov. Generálni riaditelia spoločnosti Vodacom Tanzánia a Huawei sa zaviazali spolupracovať, aby sa projekt stal skutočne úspešným príbehom v Tanzánii.

Toto spustenie nasleduje po podpísaní memoranda o porozumení 15. februára 2024 medzi týmito dvoma spoločnosťami, ktoré otvára cestu k skúmaniu príležitostí na spoluprácu v oblasti spoločenskej zodpovednosti, angažovanosti pri urýchľovaní startupov a digitálnych zručností.

Okrem Tanzánie rozbieha spoločnosť Huawei iniciatívy DigiTruck aj v 18 krajinách, z ktorých má úžitok viac ako 93 000 ľudí na celom svete.

O iniciatíve Huawei TECH4ALL

TECH4ALL predstavuje dlhodobú iniciatívu a akčný plán spoločnosti Huawei v oblasti digitálnej inklúzie. Plán TECH4ALL, postavený na inovatívnych technológiách a partnerstvách, je vypracovaný na podporu inklúzie a udržateľnosti v digitálnom svete.

Viac informácií nájdete na webovom sídle Huawei TECH4ALL na adrese

https://www.huawei.com/en/tech4all 

Sledujte nás na Twitteri na adrese

x.com

Fotografia – https://mma.prnewswire.com/media/2490351/Distinguished_guests_at_the_DigiTruck_launch_officiated_by_Hon__Dr__Doto_Mashaka_Biteko__Deputy_Prim.jpg 

Fotografia – https://mma.prnewswire.com/media/2490352/The_DigiTruck_mobile_classroom.jpg 


Go to Source