Huawei a Vodacom Tanzanie spouštějí program DigiTruck na podporu inkluzivní a udržitelné digitální Tanzanie

DAR ES SALAAM, Tanzanie, 28. srpna 2024 /PRNewswire/ — Společnosti Huawei a Vodacom Tanzanie společně zahájily iniciativu DigiTruck, jejímž cílem je poskytnout lidem v Tanzanii digitální vzdělávání a dovednosti.

Tato iniciativa doplní vizi tanzanské vlády o podpoře inovací, inkluze a udržitelného rozvoje prostřednictvím digitálních technologií.

Continue Reading

Distinguished guests at the DigiTruck launch officiated by Hon. Dr. Doto Mashaka Biteko, Deputy Prime Minister of the United Republic of Tanzania (fourth from right)
Distinguished guests at the DigiTruck launch officiated by Hon. Dr. Doto Mashaka Biteko, Deputy Prime Minister of the United Republic of Tanzania (fourth from right)

The DigiTruck mobile classroom
The DigiTruck mobile classroom

Slavnostního zahájení se ujal místopředseda vlády Tanzanské sjednocené republiky Hon. Doto Mashaka Biteko, k němuž se připojili ministr pro informace, komunikaci a informační technologie Hon. Jerry William Silaa, velvyslanec Čínské lidové republiky v Tanzanii J. E. Amb. Chen Mingjian a další významní hosté z veřejného i soukromého sektoru.

„Je mi velkou ctí dnes zastoupit prezidenta Tanzanské sjednocené republiky při této mimořádné příležitosti. Blahopřeji společnostem Huawei a Vodacom k realizaci této zásadní iniciativy, která významně přispěje k vládnímu úsilí o digitalizaci. Z dat jasně vyplývá, že jako národ nás čeká nemalá práce při překonávání digitální propasti a zvyšování úrovně digitální gramotnosti. Řešení této výzvy bude nepochybně vyžadovat spolupráci vlády a subjektů soukromého sektoru. Vzhledem k velikosti naší země bych také rád vyzval společnost Huawei a její partnery ke zvážení zařazení dalších vozů DigiTrucks, které by umožnily oslovit ještě více obyvatel a urychlit digitální transformaci Tanzanie,” uvedl místopředseda vlády a ministr energetiky Tanzanie Hon. Doto Mashaka Biteko.

Ministr pro informace, komunikaci a informační technologie Hon. Jerry William Silaa zopakoval, že Tanzanie naléhavě potřebuje rozvíjet digitální a finanční gramotnost, aby mohla dohnat probíhající digitální revoluci.

„Vláda Tanzanské sjednocené republiky klade značný důraz na využívání informačních a komunikačních technologií, jakož i digitálních dovedností, jako základního pilíře rozvoje národa. Jsme přesvědčeni, že budoucnost Tanzanie má ve svých rukou naše mládež, a poskytnout jí potřebné digitální dovednosti je naší nejvyšší prioritou. Naše vláda proto spustila řadu programů – včetně strategických intervencí, jako je například pětiletá Národní strategie digitální ekonomiky 2024 – jejichž cílem je rozvíjet digitální dovednosti po celé zemi. Start projektu DigiTruck, financovaného společnostmi Huawei a Vodacom, pomůže v našem národě zvýšit digitální kompetence a posunout Tanzanii na celosvětovém žebříčku,” uvedl Hon. Silaa.

Tanzanský program DigiTruck má za úkol přinést školení digitálních dovedností do odlehlých regionů Tanzanie, zejména mezi mládež a ženy. Iniciativa je součástí závazku společnosti Huawei podporovat digitální inkluzi prostřednictvím programu TECH4ALL, zaměřeného na podporu rovného přístupu a kvality ve vzdělávání ve prospěch odlehlých komunit a znevýhodněných skupin občanů Tanzanie.

„Projekt DigiTruck společností Huawei a Vodacom představuje nejen klíčovou iniciativu pro trvalé prohlubování přátelství a důvěry mezi národy obou zemí, ale také praktické partnerství podporující digitální inkluzi a spolupráci v oblasti udržitelného rozvoje na poli digitálních technologií s cílem uskutečnit vizi digitální transformace Tanzanie,” uvedl J. E. Amb. Chen Mingjian, velvyslanec Čínské lidové republiky v Tanzanii.

DigiTruck bude jezdit po celé Tanzanii, přičemž v prvním roce obsáhne deset regionů. Na své cestě bude využívat inovativní řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií, aby zpřístupnil kvalitní vzdělání více zájemcům, zejména studentům v odlehlých oblastech. Cílem projektu je do konce druhého roku pokrýt celou zemi a přinést výhody digitálního vzdělávání tisícům obyvatel Tanzanie. Generální ředitelé společností Vodacom Tanzania a Huawei se přitom zavázali společně pracovat na tom, aby projekt dosáhl v Tanzanii skutečného úspěchu.

Start projektu navazuje na podpis memoranda o porozumění mezi oběma společnostmi z 15. února 2024, které otevřelo dveře k prozkoumání možností spolupráce v oblasti společenské odpovědnosti firem (CSR), zapojení do akcelerace startupů a digitálních dovedností.

Kromě Tanzanie realizuje společnost Huawei iniciativy DigiTruck v dalších 18 zemích celého světa, kde již přinesly prospěch více než 93.000 lidí.

O iniciativě Huawei TECH4ALL 

TECH4ALL představuje dlouhodobou iniciativu a akční plán společnosti Huawei v oblasti digitálního začleňování. Projekt TECH4ALL je založen na inovativních technologiích a partnerstvích a jeho cílem je podpořit v digitálním světě začlenění a udržitelnost.

Další informace naleznete na webových stránkách Huawei TECH4ALL:
https://www.huawei.com/en/tech4all 

Sledujte nás na Twitteru:
x.com

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2490351/Distinguished_guests_at_the_DigiTruck_launch_officiated_by_Hon__Dr__Doto_Mashaka_Biteko__Deputy_Prim.jpg
Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2490352/The_DigiTruck_mobile_classroom.jpg


Go to Source