Shanghai Electric uvádza príjmy za prvý polrok 2024 vo výške 49,869 miliárd RMB s medziročným rastom čistého zisku na úrovni 22,6 %

ŠANGHAJ, 7. septembra 2024 /PRNewswire/ — Shanghai Electric (ďalej len „spoločnosť”) (SEHK:2727, SSE:601727) zverejnila svoje finančné výsledky za prvý polrok 2024. Vykázala tržby vo výške 49,869 miliárd RMB, pričom čistý zisk pripadajúci akcionárom dosiahol 602 miliónov RMB, čo je nárast o 2,0 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom. V 1. polroku spoločnosť tiež dosiahla hrubú ziskovú maržu 19,2 %, pričom hotovosť a peňažné ekvivalenty dosiahli sumu 34,102 miliardy RMB.

Počas vykazovaného obdobia spoločnosť Shanghai Electric pokračovala v presadzovaní svojej stratégie udržateľného rastu, pričom náklady na predaj sa znížili na 1,362 miliardy RMB a finančné náklady klesli o 30,58 % na 202 miliónov RMB. Investície spoločnosti do výskumu a vývoja (R&D) zostali stabilné, s celkovou sumou 2,327 miliardy RMB, čo sa zhoduje s rovnakým obdobím minulého roka.

Silné zameranie spoločnosti Shanghai Electric na výrobu špičkových zariadení prinieslo pozitívne výsledky v jej kľúčových podnikoch. Pokiaľ ide o energetické zariadenia, spoločnosť vygenerovala príjmy vo výške 24,654 miliárd RMB s hrubou maržou zisku vo výške 20,10 %. Divízia priemyselných zariadení uviedla tržby vo výške 18,959 miliardy RMB, čím dosiahla hrubú ziskovú maržu 17,40 %, zatiaľ čo obchod s integrovanými službami vykázal tržby v sume 7,961 miliardy RMB s hrubou ziskovou maržou 16,60 %. Celkovo zabezpečila spoločnosť Shanghai Electric nové objednávky v prvej polovici roka v hodnote 83,66 miliárd RMB, čo je nárast v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka.

Neustála inovácia a rast poháňaný rôznorodým energetickým portfóliom

  • V segmente tepelnej energie spoločnosť zabezpečila nové objednávky na uhoľné zariadenia v celkovej hodnote 21,99 miliardy RMB vrátane projektu s China United Gas Turbine Technology na návrh integrovanej výrobnej platformy s montážou prvej 300 MW plynovej turbíny.
  • Spoločnosť rozšírila svoje portfólio skladovania energie o nové špičkové riešenia vrátane vanádových prietokových batérií, systémov stlačeného vzduchu a technológie skladovania roztavenej soli pre koncentrovanú solárnu energiu. Stanica na uskladnenie energie stlačeného vzduchu s výkonom 300 MW v Číne vytvorila tri svetové rekordy pre svoj výkon jednej jednotky, rozsah projektu a účinnosť konverzie po pripojení k sieti.
  • V odvetví vodíka sa spoločnosť Shanghai Electric etablovala na poskytovateľa celospektrálnych riešení pokrývajúcich výrobu, skladovanie, tankovanie a využívanie. Najnovší alkalický elektrolyzér radu Z (Z-series) predstavuje špičkovú účinnosť v odvetví a jediné zariadenie schopné vyprodukovať vodík v rozsahu až 3 000 Nm³/hod.

Priekopnícka sila posilňujúca globálnu energetickú transformáciu

  • Stredný východ: V Dubaji spoločnosť stojí za najväčším samostatným svetovým projektom koncentrovanej solárnej energie (CSP) a fotovoltiky (PV), pričom projekt obnoviteľnej energie s výkonom 950 MW má znížiť emisie uhlíka o 1,6 milióna ton ročne.
  • Európa: Vo Francúzsku je projekt Wunberg na výrobu 5 MW fotovoltického vodíka prvým zámorským podnikom Shanghai Electric v predaji vodíkových zariadení po exporte produktov na ukladanie energie vanádiových batérií do Španielska.
  • Juhovýchodná Ázia a východná Ázia: Závod Shanghai Electric Wind Power si zabezpečil objednávky v Južnej Kórei, Vietname a Indonézii, čím ďalej posilnil svoju prítomnosť na ázijskom trhu.

Ďalšie informácie o spoločnosti Shanghai Electric nájdete na stránke https://www.shanghai-electric.com/group_en/ .

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2346204/Shanghai_Electric_logo.jpg


Go to Source