Nové energeticky úsporné riešenie Midea ECOMASTER zažiarilo na veľtrhu IFA Berlin 2024

Kombinácia algoritmov AI, veľkých dát a cloudového pripojenia výrazne zlepšuje energetickú účinnosť zariadenia bez znižovania výkonu

BERLÍN, 9. septembra 2024 /PRNewswire/ — Spoločnosť Midea, popredný svetový výrobca v oblasti úpravy vzduchu a domácich spotrebičov, predstavila svoje energeticky úsporné riešenie ECOMASTER v stánku 101, hala 5.1 počas IFA Berlín 2024, najväčšej svetovej výstavy spotrebnej elektroniky. Táto inteligentná technológia optimalizuje výkon produktu a znižuje spotrebu energie v priemere o 30 %.

„Naši zákazníci dali jasne najavo, že im záleží na znižovaní spotreby energie a ochrane životného prostredia, a my sa im snažíme vyhovieť,” povedal Kurt Jovais, globálny riaditeľ produktového manažmentu Midea International Business. „Kombináciou cloudového pripojenia, pokročilej analýzy a inteligentného algoritmu AI dosahuje ECOMASTER dokonalú rovnováhu medzi výkonom a energetickou účinnosťou.”

Klimatizácia ECOMASTER napríklad využíva algoritmus AI vopred natrénovaný na miliardách údajov, pričom každých 30 sekúnd priebežne zisťuje údaje o okolitom prostredí a integruje údaje z cloudu, ako sú predpovede počasia, podľa ktorých predvída zmeny tepelnej záťaže. Tým sa zlepšujú jej prediktívne schopnosti, zaisťuje presná regulácia teploty a optimalizuje komfort a energetická účinnosť pre optimálne chladenie.

Klimatizácia Midea ECOMASTER je kompatibilná s rôznymi zariadeniami Midea vrátane chladničiek, práčok, rúr, umývačiek riadu a ohrievačov vody. ECOMASTER po aktivácii autonómne optimalizuje spotrebu energie a používatelia môžu sledovať úspory energie prostredníctvom aplikácie.

Sila ECOMASTER ešte ďalej rastie pri spárovaní so systémom ESS Energy Management System. AI Energy Assistant šitý na mieru sa prispôsobuje preferenciám používateľov pre ukladanie, nabíjanie a vybíjanie energie podľa dynamických taríf za elektrinu a využíva stratégie na inteligentnú alokáciu energie.

Midea zároveň rešpektuje súkromie používateľov. Všetky nahrané údaje, ako sú vnútorné teploty a teploty kompresora, sú funkčné, neobsahujú žiadne osobné informácie a zostávajú dostupné iba používateľovi.

Midea ECOMASTER je najnovším úspechom spoločnosti Midea vo využívaní pokročilých technológií na vývoj energeticky úsporných a používateľsky prívetivých domácich spotrebičov.

O spoločnosti Midea a Midea Group

Midea je jednou z viac ako 10 značiek v rámci Smart Home Business skupiny Midea Group.

Midea Group, založená v roku 1968, je poprednou globálnou spoločnosťou v oblasti špičkových technológií, na 277. mieste v zozname Fortune Global 500 za rok 2024. Je jedným z najväčších svetových výrobcov domácich spotrebičov. Začiatkom roku 2021 spoločnosť zefektívnila svoje základné jednotky do piatich rýchlo rastúcich obchodných pilierov: Inteligentná domácnosť, elektromechanika, stavebné technológie, robotika a automatizácia a digitálne inovácie.

www.midea-group.com

www.midea.com 

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2499098/Media_ECOMASTER_booth.jpg 


Go to Source