Vyššia bezpečnosť pre zákazníkov Alpha Bank Romania: Nový systém boja proti podvodom vyvinutý v spolupráci s Montran

NEW YORK, 11. septembra 2024 /PRNewswire/ — Alpha Bank Romania v spolupráci so spoločnosťou Montran, popredným poskytovateľom medzibankových platobných systémov v krajine, spustila pokročilý systém boja proti podvodom. Táto strategická spolupráca výrazne posilnila bezpečnostné opatrenia banky a poskytla klientom ďalšiu vrstvu ochrany ich finančných transakcií.

Nový systém boja proti podvodom je pokročilým riešením, ktoré odhaľuje a podvodné aktivity v reálnom čase a predchádza im. Pomocou špičkovej technológie systém integruje komplexný súbor pravidiel a algoritmov, ktoré monitorujú finančné transakcie a rýchlo identifikujú akékoľvek podozrivé správanie.

Tento systém nielenže predchádza podvodom, ale vďaka rýchlym a účinným zásahom výrazne znižuje finančný dopad na zákazníkov. Flexibilita riešenia umožňuje integráciu s inými platobnými systémami vrátane okamžitých platieb, takže zabezpečuje stálu a prispôsobiteľnú ochranu podľa potrieb trhu. Okrem toho je možné riešenie konfigurovať a škálovať, presne na mieru podľa rôznych rizikových scenárov v bankovom sektore.

„Spoločnosť Montran zohrala kľúčovú úlohu pri vývoji tohto systému boja proti podvodom. Úspešne sme implementovali vysoko výkonný, flexibilný a inovatívny systém v rekordnom čase,” povedal Marius Stancu, riaditeľ vývoja aplikácií v Alpha Bank.

Irina Cârcu, regionálna manažérka predaja v Montrane, zdôraznila význam tohto projektu: „Po úspešnej implementácii systému okamžitých platieb v partnerstve s Alpha Bank v novembri 2023 sme nadviazali na spoluprácu uvedením tohto nového systému boja proti podvodom, ktorý posilňuje bezpečnosť transakcií pre zákazníkov Alpha Bank.”

Keďže využívanie okamžitých platieb na rumunskom trhu neustále rastie, zvýšili sa aj súvisiace riziká podvodov. Rýchla integrácia riešenia proti podvodom spoločnosti Montran do systémov Alpha Bank bola pre ochranu zákazníkov kľúčová.

„Náš systém je integrovaný s okamžitými aj neokamžitými platbami, funguje v reálnom čase a môže bežať nezávisle alebo popri iných riešeniach boja proti podvodom v bankách,” dodala pani Cârcu.

Táto iniciatíva opätovne potvrdzuje odhodlanie Alpha Bank vyberať si špičkových partnerov, aby mohla svojim zákazníkom poskytovať bezpečné a spoľahlivé bankové služby, pričom zostáva v popredí inovácií v bankovom sektore.

O Alpha Bank

Alpha Bank je popredná finančná inštitúcia, ktorá poskytuje širokú škálu bankových služieb jednotlivcom, firmám aj inštitúciám. Alpha Bank ponúka komplexný balík produktov vrátane sporiacich účtov, pôžičiek, kreditných kariet, investičných riešení a služieb online bankovníctva. Viac informácií nájdete na stránke Alpha Bank.

O spoločnosti Montran

Montran je popredným poskytovateľom riešení pre správu platieb a hotovosti, ktorý poskytuje služby popredným svetovým finančným inštitúciám s kritickými inštaláciami a prevádzkami vo viac ako 80 krajinách. Viac informácií nájdete na stránke Montran.

KONTAKT: Veronica Alvaro, telefón: P. (+593) 2 323 0349


Go to Source