NCCN sa zaväzuje zdieľať ocenené zdroje pre ľudí s rakovinou v španielčine a iných jazykoch

Prebiehajú preklady pre celú knižnicu usmernení NCCN pre pacientov s cieľom umožniť ľuďom s rakovinou a opatrovateľom na celom svete prijímať informované rozhodnutia o liečbe, ktoré sú pre nich najlepšie.

PLYMOUTH MEETING, Pennsylvánia, 12. septembra 2024 /PRNewswire/ — National Comprehensive Cancer Network® (NCCN®) – aliancia popredných onkologických centier – a nadácia NCCN Foundation ® hrdo oznamujú plány na sprístupnenie každej knihy v knižnici NCCN Guidelines for Patients® (usmernenia NCCN pre pacientov) v španielčine; s vybranými vydaniami dostupnými aj v ďalších jazykoch.

NCCN zverejňuje knižnicu usmernení NCCN pre pacientov prostredníctvom financovania od nadácie NCCN Foundation. Teraz obsahuje viac ako 70 kníh s ľahko zrozumiteľnými informáciami o prevencii, skríningu, diagnostike, liečbe a podpornej starostlivosti pre takmer každý typ rakoviny. Usmernenia pre pacientov sú založené na neustále aktualizovaných odporúčaniach NCCN pre klinickú prax v onkológii (NCCN Guidelines®) vychádzajúcich z dôkazov, ktoré používajú poskytovatelia zdravotnej starostlivosti na celom svete. Získali uznanie v rámci mnohých ocenení ako dôveryhodný a užívateľsky prívetivý zdroj informácií pre ľudí s rakovinou.

 Usmernenia NCCN pre pacientov sú k dispozícii na bezplatné zobrazenie alebo stiahnutie online na adrese NCCN.org/patientguidelines alebo prostredníctvom aplikácie NCCN Patient Guides for Cancer. Neanglické vydania možno nájsť aj na NCCN.org/global. Tlačené knihy sú k dispozícii za symbolický poplatok cez Amazon.

„Náš záväzok zabezpečiť, aby boli všetky usmernenia pre pacientov dostupné v španielčine, dokazuje naše odhodlanie zaistiť, aby mal každý prístup k vysokokvalitným zdrojom starostlivosti v prípade rakoviny,” povedala Gena Cooková, zakladateľka a generálna riaditeľka a Kaliper Healthová, predsedníčka predstavenstva nadácie NCCN Foundation. „Naša práca je už v plnom prúde, momentálne je k dispozícii najmenej 20 kníh v španielčine a ďalšie pribudnú. Máme zoznam ďalších jazykov s vysokou prioritou na základe zastúpenia globálnej populácie. Chceme zabezpečiť, aby tieto dôležité informácie boli zrozumiteľné pre každého, kto ich potrebuje na celom svete, vrátane ľudí, ktorí nehovoria anglicky a majú rakovinu v Spojených štátoch.”

Všetky preklady vyhotovujú tlmočníci, ktorí sa špecializujú na lekárske texty a rozumejú nuansám zdravotníckych informácií. Okrem španielčiny sú v súčasnosti k dispozícii usmernenia NCCN pre pacientov v týchto jazykoch:

  • arabčina
  • čínština
  • francúzština
  • haitština
  • hindčina
  • hmongčina
  • taliančina
  • japončina
  • kórejčina
  • poľština
  • portugalčina
  • ruština
  • somálčina
  • tagalogčina
  • ukrajinčina
  • vietnamčina

„Usmernenia NCCN pre pacientov boli minulý rok sprístupnené viac ako 1,4-miliónkrát, pričom približne pätina z týchto používateľov sa nachádzala mimo USA,” povedala Crystal S. Denlingerová, MD, generálna riaditeľka, NCCN. „Vždy sa snažíme zlepšovať spôsob, akým poskytujeme zásadné zdravotné poradenstvo a rozširujeme dosah na akékoľvek zdroje, ktoré nám môžu pomôcť zlepšiť a uľahčiť kvalitnú, efektívnu, spravodlivú a dostupnú onkologickú starostlivosť na celom svete.”

Patrick Delaney, výkonný riaditeľ nadácie NCCN Foundation, dodal: „Nadácia NCCN Foundation má to šťastie, že môže spolupracovať s rôznorodou skupinou medzinárodných organizácií, ktoré uznávajú potrebu spravodlivého prístupu pacientov s rakovinou k informáciám. Sme neuveriteľne vďační za filantropickú podporu, ktorá nám umožňuje ponúknuť tieto základné zdroje bezplatne všetkým, ktorí ich potrebujú.”

Webová stránka NCCN obsahuje aj niekoľko zdrojov pre ľudí, ktorí čelia rakovine, a pre opatrovateľov, vrátane živých a nahraných webinárov, navrhovaných otázok, ktoré je možné položiť poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, odkazov na obhajovacie a podporné skupiny a oveľa viac. Ak chcete získať viac informácií, navštívte stránku NCCN.org/patients alebo prejdite na stránku NCCNFoundation.org, kde môžete misiu podporiť.

O National Comprehensive Cancer Network
National Comprehensive Cancer Network® (NCCN®) je nezisková aliancia popredných onkologických centier, oddaných starostlivosti o pacientov, výskumu a vzdelávaniu. NCCN sa venuje zlepšovaniu a uľahčovaniu kvalitnej, efektívnej, spravodlivej a dostupnej starostlivosti o pacientov s rakovinou, aby všetci mohli žiť lepší život. Usmernenia NCCN pre klinickú prax v onkológii (NCCN Guidelines®) poskytujú transparentné odporúčania odborného konsenzu pre liečbu rakoviny, prevenciu a podporné služby založené na dôkazoch. Predstavujú uznávaný štandard pre klinické smerovanie a zásady v manažmente rakoviny a najdôkladnejšie a často aktualizované usmernenia pre klinickú prax, ktoré sú k dispozícii v akejkoľvek oblasti medicíny. Usmernenia NCCN pre pacientov (NCCN Guidelines for Patients®) poskytujú odborné informácie o liečbe rakoviny s cieľom informovať a posilniť postavenie pacientov a opatrovateľov prostredníctvom podpory nadácie NCCN Foundation®. NCCN tiež rozvíja ďalšie vzdelávanie, globálne iniciatívy, zásady a výskumnú spoluprácu a publikovanie v onkológii. Viac informácií nájdete na stránke NCCN.org.

O nadácii NCCN Foundation
Nadácia NCCN Foundation poskytuje ľuďom s rakovinou a ich opatrovateľom nezaujaté odborné poradenstvo od popredných svetových odborníkov na rakovinu prostredníctvom knižnice usmernení NCCN pre pacientov (NCCN Guidelines for Patients® ) a iné zdroje vzdelávania pacientov. Nadácia NCCN Foundation sa tiež zaviazala napredovať v liečbe rakoviny financovaním nádejných mladých výskumníkov v krajine, ktorí stoja v popredí výskumu rakoviny. Viac informácií o nadácii NCCN Foundation nájdete na stránke nccnfoundation.org.

Kontakt pre médiá:

Rachel Darwinová

267-622-6624

[email protected]

Fotografia – https://mma.prnewswire.com/media/2498138/NCCN_translations_ads.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/441768/NCCN_Logo.jpg

WANT YOUR COMPANY’S NEWS FEATURED ON PRNEWSWIRE.COM?

icon3

440k+
Newsrooms &
Influencers

icon1

9k+
Digital Media
Outlets

icon2

270k+
Journalists
Opted In

Go to Source