Huawei spúšťa riešenie na pestovanie talentov v oblasti IKT a výstavné centrum inteligentného areálu univerzity

ŠANGHAJ, 24. septembra 2024 /PRNewswire/ – Spoločnosť Huawei na veľtrhu HUAWEI CONNECT 2024 uviedla riešenie na pestovanie talentov v oblasti IKT na globálnom vzdelávacom samite na tému Pestovanie talentov v oblasti IKT na posilnenie inteligencie vo vzdelávaní. Okrem toho Huawei a Šanghajská univerzita pre vedu a techniku (USST) spoločne spustili výstavné centrum inteligentného areálu univerzity, ktoré má pomôcť pestovať vzdelané talenty v oblasti IKT a urýchliť inteligentnú transformáciu odvetvia vzdelávania.

Účastníci spustenia riešenia boli: Youssef Ben Halima, poradca ministra pre vyššie vzdelávanie a vedecký výskum Tuniska; Dr. Suthiporn Truktrongová, úradujúca viceprezidentka Univerzity Prince of Songkla; Hu Yining, zástupca riaditeľa a doktorand Sieťového a informačného centra Southeast University; Li Junfeng, viceprezident spoločnosti Huawei a prezident globálneho verejného sektora; Liu Jiansheng, prezident oddelenia pre služby vzdelávania a certifikácie spoločnosti Huawei a Sun Gang, riaditeľ oddelenia rozvoja talentov partnerov Huawei v oblasti IKT.

Riešenie Huawei na kultiváciu talentov v oblasti IKT posilňuje rôzne odvetvia

S rýchlym rozvojom globálnej digitálnej ekonomiky a odvetvia IKT rastie potreba talentov v oblasti IKT. S cieľom pomôcť pestovať dobre odborne pripravené talenty v oblasti IKT vyvinula spoločnosť Huawei inovatívne riešenie na pestovanie talentov v oblasti IKT. Toto riešenie poskytuje komplexné kurzy IKT, silné výhody priemyselného ekosystému a globálny systém profesionálnych školiteľov. Poskytnutím komplexnej platformy pre rozvoj digitálnych talentov, inovatívnych učebných zdrojov a praktických vzdelávacích nástrojov pomáha toto riešenie univerzitám urýchliť pestovanie talentov v oblasti IKT a podporiť kvalitný rozvoj digitálnej ekonomiky.

Spoločnosť Huawei spolupracovala s viac ako 2 700 univerzitami a vzdelávacími inštitúciami po celom svete, aby vyškolila nových profesionálov v oblasti IKT, ktorí spĺňajú požiadavky trhu. Huawei konkrétne spolupracuje s Polytechnickou univerzitou v Šen-čene na neustálom zlepšovaní kvality výučby spoločným vývojom nových učebných osnov, odbornou prípravou školiteľov a budovaním základní odbornej prípravy. Doposiaľ viac ako 4 800 študentov prešlo certifikáciami Huawei a obsadzujú pozície v oblasti informatizácie, čím prispievajú k napredovaniu digitálnej ekonomiky a priemyslu.

Li Junfeng, viceprezident spoločnosti Huawei a prezident globálneho verejného sektora uviedol, že spoločnosť Huawei má silný záväzok voči odvetviu vzdelávania a spolupracuje s vysokými školami a univerzitami na celom svete s cieľom získať úspešné postupy v oblasti digitálnej a inteligentnej transformácie. Na základe požiadaviek zákazníkov a ich charakteristík sa Huawei spája s partnermi, aby dodali riešenia a služby založené na scenároch, ako je pestovanie talentov v oblasti IKT, Smart Classroom 3.0, výpočtová technika v oblasti vedeckého výskumu a inteligentný areál univerzity.

Inteligentný areál univerzity USST stanovuje globálny štandard

Huawei a USST spolupracovali na vytvorení výstavného centra inteligentného areálu univerzity, ktorý predstavuje pokročilé koncepty a slúži ako model pre výstavbu inteligentných areálov univerzít v Číne aj mimo nej. S cieľom vybudovať plne digitálnu inteligentnú univerzitu sa USST zameriava na dva hlavné aspekty údajov a aplikácií. Spolupracuje tiež so spoločnosťou Huawei na podpore implementácie komplexnej online služby, správy a vzdelávania, čím sa výrazne zvyšuje efektívnosť správy a úrovne služieb.

Zhao Ming, viceprezident USST, povedal, že univerzita sa venuje zrýchľovaniu inteligencie vo vzdelávaní a budovaniu prvotriednej univerzity v oblasti vedy a techniky s vynikajúcimi funkciami. USST bude pokračovať v podpore inteligentného vzdelávania a optimalizácii výučby, výskumu a riadenia, aby sa stala inteligentnejšou vzdelávacou inštitúciou.

Huawei sa plánuje naďalej zaoberať sektorom vzdelávania a uprednostňovať potreby zákazníkov. Budeme spolupracovať s medzinárodnými partnermi na vývoji špičkových technológií a riešení, ako aj na urýchlení digitálnej a inteligentnej transformácie vzdelávania, vytváraní inteligentnejších areálov univerzít a podporovaní väčšieho počtu progresívnych špičkových odborníkov.

Fotografia – https://mma.prnewswire.com/media/2511627/Launch_Huawei_ICT_Talent_Cultivation_Solution.jpg

Fotografia – https://mma.prnewswire.com/media/2511628/Launch_smart_campus_exhibition_center.jpg 

WANT YOUR COMPANY’S NEWS FEATURED ON PRNEWSWIRE.COM?

icon3

440k+
Newsrooms &
Influencers

icon1

9k+
Digital Media
Outlets

icon2

270k+
Journalists
Opted In

Go to Source