CCTV+: Xi Jinping dáva prísľub väčších národných úspechov, príspevkom k mieru a rozvoju ľudstva

PEKING, 2. októbra 2024 /PRNewswire/ – Prezident Xi Jinping v pondelok vyhlásil, že čínsky ľud čakajú ešte pozoruhodnejšie úspechy a bude vyššou mierou prispievať k ušľachtilej veci mieru a rozvoja ľudstva.

Xi, ktorý je zároveň generálnym tajomníkom Ústredného výboru Komunistickej strany Číny a predseda Ústrednej vojenskej komisie, to povedal na recepcii, ktorá sa konala vo Veľkej sále ľudu v Pekingu pri príležitosti osláv 75. výročia založenia Čínskej ľudovej republiky (ČĽR), ktoré pripadá na 1. októbra.

Recepcii predsedal premiér Li Qiang. Podujatia sa zúčastnili ďalší predstavitelia štátu, Zhao Leji, Wang Huning, Cai Qi, Ding Xuexiang, Li Xi a Han Zheng, spolu s približne 3 000 čínskymi a zahraničnými hosťami.

Vo svojom príhovore Xi vyjadril veľkú úctu a odovzdal srdečné pozdravy ľuďom zo všetkých spoločenských vrstiev v celej krajine. Srdečne ocenil priateľské krajiny a medzinárodných priateľov, ktorí podporujú modernizáciu Číny.

Na novej ceste do novej éry je ústrednou úlohou strany aj krajiny vybudovať z Číny silný štát a dosiahnuť národné omladenie na všetkých frontoch presadzovaním čínskej modernizácie, uviedol Xi.

Čínsky prezident zdôraznil, že realizácia zásadného omladenia čínskeho národa je spoločnou túžbou všetkých Číňanov, vrátane krajanov v Hongkongu, Macau a na Taiwane. Vyzval k ochrane a podpore dlhodobej prosperity a stability v Hongkongu a Macau a zdôraznil, že úplné znovuzjednotenie vlasti je nevyhnutným trendom, ako aj otázkou spravodlivosti a vôle ľudu.

Xi poznamenal, že ľudské bytosti zdieľajú jednu Zem a osudy ľudí na celom svete sú vzájomne prepojené, preto je potrebné podporovať spoločné hodnoty celého ľudstva a mal by sa presadzovať rovnocenný a usporiadaný multipolárny svet a inkluzívna ekonomická globalizácia. Vyzval k implementácii Globálnej rozvojovej iniciatívy, Globálnej bezpečnostnej iniciatívy a Globálnej civilizačnej iniciatívy.

Xi tiež varoval pred výzvami a prekážkami na ceste postupujúcej čínskej modernizácie a vyzval národ, aby nepoľavil v čase mieru v ostražitosti a pripravil sa na potenciálne nebezpečenstvá. Pokrok čínskeho ľudu nemôže zastaviť žiadna prekážka, povedal.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=iGhvOrl1V7E

WANT YOUR COMPANY’S NEWS FEATURED ON PRNEWSWIRE.COM?

icon3

440k+
Newsrooms &
Influencers

icon1

9k+
Digital Media
Outlets

icon2

270k+
Journalists
Opted In

Go to Source