TI Fluid Systems predstavila spolu so značkou Volkswagen novú inovatívnu technológiu na výrobu plastových palivových nádrží pre hybridné automobily (HEV)

AUBURN HILLS, Mich., 1. februára 2021 /PRNewswire/ — Spoločnosť TI Fluid Systems (burzový index LSE: TIFS), popredný dodávateľ palivových a kvapalinových rozvodných systémov pre automobily, dnes oznámila, že ponúkne novú generáciu plastových palivových nádrží, ktorá splní prísne nároky na pevnosť v tlaku u hybridných automobilov (HEV). Sériová výroba tejto plastovej palivovej nádrže pre plug-in hybridné vozidlá (PHEV) modelovej rady Passat a Magotan bola nedávno spustená v čínskej pobočke Volkswagen China s plánovaným rozšírením aj na ďalšie modelové rady.

Táto inovatívna technológia je výsledkom špičkového dizajnu a vývoja a tento výrobok bol starostlivo a dôkladne vyskúšaný priamo na vozidlách vývojárskymi tímami firiem VW a TIFS v Číne aj v Európe. Bežné palivové nádrže odolávajú normálnemu atmosférickému tlaku, zatiaľ čo nové modely palivových nádrží pre hybridné automobily (HEV) majú pri niektorých režimoch elektrického pohonu odolávať cyklickým tlakom až 400 mbar. Aby bolo možné túto odolnosť zabezpečiť, je nová nádrž osadená špeciálnymi lisovanými profilmi, ktoré využívajú patentovanú technológiu tvárnenia fúkaním od firmy TIFS. Vďaka tomu, že technológia spoločnosti TIFS využíva špeciálne tvarované plasty, ktoré sú veľmi ľahké, umožňuje to prekonať jednu z najväčších nevýhod konkurenčných produktov, ktoré sú vystužené zváranou konštrukciou.

Bill Kozyra, prezident a generálny riaditeľ firmy TIFS, povedal: “Spoločnosť TIFS sa strategicky orientuje na nový rastúci trh elektrifikácie automobilovej dopravy a dodáva svoje inovatívne produkty do všetkých typov vozidiel, vrátane hybridných automobilov (HEV). Naše inovatívne plastové palivové nádrže umožnia výrobcom automobilov predĺžiť dobu dojazdu hybridných automobilov (HEV) a dosiahnuť optimálnu účinnosť a výkon motorov.”

O spoločnosti TI Fluid Systems

Spoločnosť TI Fluid Systems je popredným globálnym výrobcom a dodávateľom automobilových systémov pre rozvod paliva, palivových nádrží a rozvodných systémov pre prevádzkové kvapaliny, ktoré sú určené najmä pre segment osobných vozidiel. Firma TI Fluid Systems má takmer 100 rokov skúseností v automobilovom priemysle a celkom 108 výrobných závodov v 28 krajinách sveta, ktoré svoje produkty dodávajú všetkým popredným globálnym automobilovým značkám

Ďalšie informácie nájdete na stránke www.tifluidsystems.com.

Related Links

https://www.tifluidsystems.com/

SOURCE TI Fluid Systems

Go to Source