CGTN: Město Čao-ťin, červená půda na severozápadě Číny

Předávání rudých genů

V květnu 2018 napsala Wang Tchien-ťiao, tehdy žákyně třetí třídy Základní školy Rudé armády v Pej-ťiangu, jménem svých spolužáků dopis čínskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi, v němž mu vyprávěla o svých zkušenostech s výukou revoluční historie a s rozvojem školy.

Netrvalo dlouho a Si studentům v dopise odpověděl a povzbudil je, aby předávali rudý gen z generace na generaci. Si napsal, že doufá, že si studenti budou vážit času a pilně studovat tak, aby z nich v budoucnu vyrostli lidé užiteční pro zemi, lid i společnost.

Základní škola Rudé armády v Pej-liangu je stopou revoluční historie města. Byla založena v roce 1955 na starém revolučním místě – na místě setkání Čenťiapo.

V červnu 2000 školu navštívila Siova matka Čchi Sin. Když viděla její zchátralé třídy a zastaralé vybavení, zmobilizovala celou svou rodinu a věnovala 150 000 čínských jüanů (18 116 dolarů) na přestěhování a rekonstrukci školy.

Od té doby škola s podporou vlády a různých sektorů společnosti pokračuje ve zlepšování svých podmínek a má nově postavené akademické a internátní budovy, odborné učebny a hřiště s dráhami s umělým povrchem.

Z rychlého rozvoje těží místní obyvatelé

Již v roce 2015, kdy Si Ťin-pching navštívil město Čao-ťin, zdůraznil posílení studia historie revolučních základů, shrnutí historických zkušeností a lepší přenášení revolučního ducha a zdravého pracovního stylu.

Město se v posledních letech rychle rozvíjí. Byly vybudovány rychlostní silnice, osady pro přesídlení obyvatel, obchody se smíšeným zbožím, stadiony a další infrastruktura. Z kdysi odlehlého a zaostalého místa se stalo město proslulé červenou turistikou.

„Příjem na obyvatele v roce 2015 činil 8 848 čínských jüanů. V roce 2020 se příjem na hlavu zvýšil na 15 235 čínských jüanů,” uvedl Paj Wej, tajemník stranické pobočky města Čao-ťin. „Město bylo chudé a zaostalé. Mladí muži odcházeli pryč a dívky se zde nevdávaly. Ale v posledních dvou letech se sem vrátilo 16 vysokoškoláků.”

„Město Čao-ťin je skvělé. Vrátit se sem a pracovat na tomto červeném místě je pro mě velká čest,” řekl Paj.

https://news.cgtn.com/news/2021-05-25/Zhaojin-Town-the-red-soil-in-northwest-China-10yFK4FcVXy/index.html 

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1520840/image.jpg

Related Links

www.cgtn.com

SOURCE CGTN

Go to Source