CGTN: Mesto Zhaojin, červená pôda v severozápadnej Číne

Odovzdajte červený gén 

V máji 2018 Wang Tianjiao, vtedajšia tretiačka zo Základnej školy Červenej armády v Beiliangu, napísala v mene svojich spolužiakov list čínskemu prezidentovi Si Ťin-pchingovi, v ktorom mu porozprávala o svojich skúsenostiach s učením revolučných dejín a vývoji školy.

Netrvalo dlho a Si odpovedal študentom v liste a povzbudil ich, aby si červený gén prenášali z generácie na generáciu. Si napísal, že dúfa, že si študenti vážia čas a tvrdo študujú s vďačným srdcom, aby sa v budúcnosti stali užitočnými pre krajinu, ľudí a spoločnosť.

Základná škola Červenej armády Beiliang je stopou revolučnej histórie v meste. Bola založená v roku 1955 v starom revolučnom sídle – mieste stretnutia Chenjiapo.

V júni 2000 školu navštívila matka prezidenta Si, Qi Xin. Keď videla ošarpané učebne a zastarané zariadenia, zmobilizovala celú svoju rodinu, aby venovala 150 000 juanov (18 116 dolárov) na premiestnenie a prestavbu školy.

Odvtedy škola za podpory vlády a rôznych spoločenských sektorov pokračovala v zlepšovaní svojich podmienok pomocou novopostavených budov akademických a internátnych budov, odborných učební a ihriska so syntetickými gumovými dráhami.

Rýchly rozvoj prináša výhody miestnym ľuďom 

V roku 2015, keď Si Ťin-pching navštívil mesto Zhaojin, zdôraznil posilnenie štúdia histórie o revolučných základniach, zhrnutie historických skúseností a lepšie šírenie revolučného ducha a jemného pracovného štýlu.

Mesto sa v posledných rokoch rýchlo rozvíjalo. Boli postavené rýchlostné cesty, sídliskové komunity, samoobsluhy, štadióny a iná infraštruktúra. Z kedysi vzdialeného a zaostalého miesta sa vyvinulo mesto známe červenou turistikou.

„Príjem na obyvateľa v roku 2015 bol 8 848 juanov. V roku 2020 sa príjem na obyvateľa zvýšil na 15 235 juanov,” uviedol Bai Wei, tajomník strany v časti mesta Zhaojin. „Mesto bolo chudobné a zaostalé. Mladí muži odišli preč a dievčatá sa tu nevydali. Za posledné dva roky sa však vrátilo 16 študentov z univerzít.”

„Mesto Zhaojin je také dobré. Vráťte sa sem a pracujte na tomto červenom mieste, je tu zmysel pre česť a získavanie,” uviedol Bai.

https://news.cgtn.com/news/2021-05-25/Zhaojin-Town-the-red-soil-in-northwest-China-10yFK4FcVXy/index.html 

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1520840/image.jpg

Related Links

www.cgtn.com

SOURCE CGTN

Go to Source