Spoločnosť TI Fluid Systems predstavuje nové integrované rozdeľovače tepla pre elektrické vozidlá

AUBURN HILLS, Mich., 31. mája 2021 /PRNewswire/ — Spoločnosť TI Fluid Systems (LSE: TIFS), popredný svetový dodávateľ technológií pre kvapalinové systémy v automobilovom priemysle, predstavila inovatívny prístup k riadeniu chladiacej kvapaliny v elektromobiloch. Novou technológiou je zostava integrovaného tepelného rozdeľovača (ITMA), ktorá sa skladá z jednodielneho, ľahkého plastového rozdeľovača pre optimalizáciu zložitej konštrukcie potrubia, a v ďalšej generácii elektrických vozidiel nahradí zostavy viacnásobných zväzkov potrubia tepelných slučiek pre ohrev a chladenie.

Súčasné elektromobily zvyčajne používajú niekoľko zložitých gumených, hliníkových alebo viacvrstvových plastových vedení, ktoré sú tesne spojené pod kapotou alebo na podvozku. Spoločnosť TI Fluid Systems vyvinula vo svojej divízii FTDS (Fuel Tank and Delivery Systems) úplne novú technológiu vyfukovania palivových nádrží, vďaka ktorej je možné vyrobiť jednodielny integrovaný tepelný “rozdeľovač” (ITMA), ktorý výrobcom elektromobilov ponúka množstvo výhod, ako sú napríklad: lepší prietokový výkon pre zvýšenie účinnosti, nižší počet dielov pre čiastkovú a konečnú montáž vozidla, nižšiu hmotnosť a zníženie strojných investičných nákladov.

Okrem konštrukcie ITMA pre “prenášanie” chladiacej kvapaliny vyvíja divízia FTDS spoločnosti TI Fluid Systems nové technológie a kompaktné modulové riešenia pre “skladovanie kvapaliny” (expanznú nádrž chladiacej kvapaliny), “reguláciu teploty” (tepelné výmenníky / senzory) a systémy pre “distribúciu kvapaliny” (čerpadlá). Podobne ako dnešné moduly pre dodávku paliva sú tieto integrované tepelné modulárne zostavy veľmi prispôsobené každému vozidlu OEM alebo aplikáciu a môžu byť navrhnuté pre rôzne typy systémov s viacerými tepelnými slučkami.

„Naše inovácie v niekoľkých posledných rokoch upútali pozornosť výrobcov automobilov, pretože sme sa z “dodávateľa komponentov” stali “inovatívnym partnerom” a dodávateľom celých subsystémov elektromobilov,” povedal Hans Dieltjens, prevádzkový riaditeľ. „TI Fluid Systems je dodávateľom rôznorodých technológií, ktorý využíva svoje know-how v oblasti kvapalín k riešeniu zložitých problémov pri výrobe elektromobilov. Dokážeme sa ľahko prispôsobiť a neustále vyvíjame nové produkty a technológie, ktoré pre výrobcov elektromobilov predstavujú prelomové, integrované riešenia.”

Spoločnosť TI Fluid Systems vyrobila prvú globálnu verziu platformy ITMA pre elektromobily pre modelový rok 2023 a vyskúšala túto technológiu u jedného z popredných výrobcov automobilov v Európe s veľkým objemom výroby.

O spoločnosti TI Fluid Systems
Spoločnosť TI Fluid Systems je popredným svetovým výrobcom systémov pre skladovanie, prepravu a dodávku kvapalín určených predovšetkým pre ľahké úžitkové automobily. Spoločnosť TI Fluid Systems, ktorá má takmer 100 rokov skúseností so systémami pre rozvod kvapalín v automobilovom priemysle, má výrobné závody v 107 lokalitách v 28 krajinách.

Ďalšie informácie nájdete na stránke www.tifluidsystems.com.

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/811902/TI_Automotive_Logo.jpg

Related Links

http://www.tifluidsystems.com

SOURCE TI Fluid Systems

Go to Source