Globalizační strategie výrobce automobilů GWM se urychluje při příležitosti 2. výročí založení továrny v ruské Tule

Továrna v Tule je prvním zahraničním závodem čínského výrobce automobilů, která podporuje všechny čtyři hlavní výrobní procesy: lisování, svařování, lakování a konečnou montáž. V počáteční fázi výstavby vybudovala společnost GWM za účelem urychlení logistiky speciální železnici, která spojuje továrnu s ruskou silniční sítí, a zavedla mezinárodní výrobní postupy a opatření v oblasti řízení kvality a ochrany životního prostředí, aby podpořila vytvoření místního centra automobilového průmyslu. V současné době továrna zvládne vyrobit 150 000 vozů ročně a zajišťuje inteligentní, bezpečnou a efektivní výrobu. Díly lisovacího zařízení jsou přepravovány pomocí lineárních sedmiosých robotů vyrobených společností ABB ve Švédsku a továrna využívá kontinuální lisy od španělské společnosti FAGOR. Svařovna je vybavena roboty ABB a automatickým distribučním systémem EMS, přičemž míra automatizace hlavní svařovací linky dosahuje 100 %. Kontrolní linka dílny konečné montáže provádí testování vozidel na komplexních zkušebních stolicích vyrobených společností Dürr v Německu. Tato továrna tak ztělesňuje nový vrchol čínské výroby automobilů. Kromě toho společnost GWM za účelem vybudování globálního dodavatelského řetězce založila v Tule i továrnu na výrobu motorů a do roku 2022 plánuje dodávat a montovat své motory do více než 90 % automobilů značky HAVAL.

Díky své ideální zeměpisné poloze může továrna v Tule pokrýt poptávku sousedních zemí střední Asie a východní i severní Evropy, což je pro globalizační strategii společnosti GWM velmi důležité, jelikož se tak stane důležitým uzlem pro propojení asijského a evropského trhu. Továrna společnosti GWM v thajském Rayongu navíc nedávno oznámila plán uvést v příštích třech letech na trh 9 nových vozidel, včetně dvou horkých modelů HAVAL H6 a ORA Good Cat, a zavázala se propagovat Thajsko jako centrum výroby automobilů nové generace v jihovýchodní Asii a poskytnout společnosti GWM záruku silného vstupu na hlavní světové automobilové trhy.

Dokončení a zprovoznění tří zámořských závodů na výrobu automobilů položilo pevný základ pro další rozšíření globálního podnikání společnosti GWM. V budoucnu bude společnost GWM při zrychlování své globalizace vyvíjet větší úsilí o budování nové image „Created in China” ve jménu čínských automobilových značek.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/1528251/1.jpg 

SOURCE GWM

Go to Source