Globalizačná stratégia výrobcu automobilov GWM sa urýchľuje pri príležitosti 2. výročia založenia továrne v ruskej Tule

Továreň v Tule je prvým zahraničným závodom čínskeho výrobcu automobilov, ktorá podporuje všetky štyri hlavné výrobné procesy: lisovanie, zváranie, lakovanie a konečnú montáž. V počiatočnej fáze výstavby vybudovala spoločnosť GWM na urýchlenie logistiky špeciálnu železnicu, ktorá spája továreň s ruskou cestnou sieťou, a zaviedla medzinárodné výrobné postupy a opatrenia v oblasti riadenia kvality a ochrany životného prostredia, aby podporila zriadenie centra automobilového priemyslu. V súčasnej dobe továreň zvládne vyrobiť 150 000 vozidiel ročne a zabezpečuje inteligentnú, bezpečnú a efektívnu výrobu. Diely lisovacieho zariadenia sú prepravované pomocou lineárnych sedmiosých robotov vyrobených spoločnosťou ABB vo Švédsku a továreň využíva kontinuálne lisy od španielskej spoločnosti FAGOR. Zvarovňa je vybavená robotmi ABB a automatickým distribučným systémom EMS, pričom miera automatizácie hlavnej zváracie linky dosahuje 100%. Kontrolná linka dielne konečnej montáže vykonáva testovanie vozidiel na komplexných skúšobných pracovných stoloch vyrobených spoločnosťou Dürr v Nemecku. Táto továreň tak stelesňuje nový vrchol čínskej výroby automobilov. Okrem toho spoločnosť GWM za účelom vybudovania globálneho dodávateľského reťazca založila v Tule aj továreň na výrobu motorov a do roku 2022 plánuje dodávať a montovať svoje motory do viac ako 90% automobilov značky HAVAL.

Vďaka svojej ideálnej zemepisnej polohe môže továreň v Tule pokryť dopyt susedných krajín strednej Ázie a východnej i severnej Európy, čo je pre globalizačnú stratégiu spoločnosti GWM veľmi dôležité, pretože sa tak stane dôležitým uzlom pre prepojenie ázijského a európskeho trhu. Továreň spoločnosti GWM v thajskom Rayongu navyše nedávno oznámila plán uviesť v najbližších troch rokoch na trh 9 nových vozidiel, vrátane dvoch horúcich modelov HAVAL H6 a ORA Good Cat, a zaviazala sa propagovať Thajsko ako centrum výroby automobilov novej generácie v juhovýchodnej Ázii a poskytnúť spoločnosti GWM záruku silného vstupu na hlavné svetové automobilové trhy.

Dokončenie a sprevádzkovanie troch zámorských závodov na výrobu automobilov položilo pevný základ pre ďalšie rozšírenie globálneho podnikania spoločnosti GWM. V budúcnosti bude spoločnosť GWM pri zrýchľovaní svojej globalizácie vyvíjať väčšie úsilie o budovanie nového imidžu slovného spojenia “Created in China (Vytvorené v Číne)” v mene čínskych automobilových značiek.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1528251/1.jpg 

SOURCE GWM

Go to Source