TI Fluid Systems dodáva novú produktovú technológiu pre hybridné automobily SUV Hyundai Santa Fe 2021

AUBURN HILLS, Mich., June 9, 2021 /PRNewswire/ — Spoločnosť TI Fluid Systems (LSE: TIFS), popredný svetový dodávateľ kvapalinových systémov a technológií pre automobilový priemysel, predstavila nové produkty pre chladiacu a palivovú sústavu SUV FE modelového roku 2021 v prevedení hybridného elektrického vozidla (HEV). Táto aplikácia u HEV Hyundai preukazuje schopnosť tejto firmy optimalizovať sústavy pomocou riešení s nízkou hmotnosťou pre zvýšenie účinnosti režimu elektrického vozidla.

Väčšina aplikácií pre systém riadenia teploty akumulátora, pohonov a výkonovej elektroniky využíva pre chladiace okruhy zložité gumové a hliníkové rozvody. Spoločnosť TI Fluid Systems interne vyvinula ucelený rad rôznych ľahkých, viacvrstvových konštrukcií z nylonového plastu spolu s príslušnými rýchlo spojkami pre všetky prevádzkové teploty vozidla. “V prípade tohto nového HEV Hyundai Santa Fe spolupracovala firma TI Fluid Systems s OEM na úplnom prechode z tradičných tepelných okruhov podvozku na ľahké, optimalizované materiály.

Okrem tepelných okruhov vedúcich chladiacu kvapalinu predstavila divízia palivových nádrží a prívodných systémov (FTDS) v rámci TI Fluid Systems tiež novú tlakovo odolnú plastovú palivovú nádrž označovanú ako “ľahká pretlaková nádrž” (Light Pressurized Tank – LPT). Unikátna funkcia elektrického hybridu typu HEV spočíva v tom, že v okamihu, keď sa spustí elektrický pohon, sa motor odpojí a vnútri nádrže vzniká pretlak palivových pár. Pre tento unikátny režim výhradne elektrického pohonu vozidla je nutná tlakovo odolná nádrž, ktorá udrží pretlak v nádrži a predlžuje dojazd len na elektrický pohon . V rámci technológie LPT firmy TI Fluid Systems sa pri vyfukovaní dielu do formy zapracovávajú mechanické kolíkové stĺpiky, ktoré vystužujú horný a spodný plášť nádrže.

“Nový model HEV Hyundai Santa Fe spolu so spriaznenými modelmi SUV na tej istej platforme preukazujú našu schopnosť podieľať sa na každom vozidle viacerými výrobkami vďaka ľahkým riešeniam pre elektrické hybridy,” uviedol prevádzkový riaditeľ Hans Dieltjens. “TI Fluid Systems je diferencovaným dodávateľom, ktorý dokáže využiť svoje know-how v oblasti kvapalín k riešeniu nových tepelných výziev, ktoré elektrifikácia prináša.”

O spoločnosti TI Fluid Systems
TI Fluid Systems je popredným svetovým výrobcom systémov pre skladovanie, prepravu a dodávku kvapalín, najmä pre trh ľahkých úžitkových vozidiel. Spoločnosť má takmer 100 rokov skúseností s automobilovými kvapalinovými systémami a svoje výrobky dodávané všetkým významným globálnym OEM vyrába na 107 miestach v 28 krajinách.

Ďalšie informácie nájdete na www.tifluidsystems.com.

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/811902/TI_Automotive_Logo.jpg

SOURCE TI Fluid Systems

Go to Source