Leclanché utser Guillaume Clement till vice president för e-Marine och öppnar kontor i Oslo för att möta behoven på en snabbt växande marknad

YVERDON-LES-BAINS, Schweiz och OSLO, Norge, 24 augusti 2021 /PRNewswire/ — Leclanché SA (SIX: LECN), ett av världens ledande energilagringsföretag, har utsett Guillaume Clement, en mycket kunnig bolagschef inom teknikföretag med erfarenhet inom sjöfartsindustrin, till vice president för affärsgruppen e-Marine.

Företaget tillkännagav även att det öppnar sitt första kontor i Norden som ett erkännande av regionens avgörande betydelse för sjöfartsindustrin. e-Marine är den snabbast växande enheten i Leclanchés e-transportverksamhet. Under de senaste åren har Leclanché utvecklats till en viktig leverantör av avancerade elektriska och hybridelektriska strömförsörjningssystem för färjor och ett utbud av andra applikationer inom sjöfart, inklusive containerfartyg samt olje- och gasplattformar.

“Vi är glada över att välkomna Guillaume till vårt e-transportteam samt som chef för marknadssegmentet e-Marine, som har visat en dramatisk tillväxt och ökade möjligheter på lång sikt för Leclanché”, säger Anil Srivastava, CEO på Leclanché. “Guillaume har en gedigen erfarenhet inom strategi och internationell affärsutveckling och hans senaste tjänst var baserad i Oslo. Dessa är viktiga förutsättningar för den verksamhet han nu leder.”

“Norden är en av de viktigaste globala marknaderna inom sjöfartsindustrin med en betydande koncentration av skeppsbyggare, -ägare, -konstruktörer och tredjepartspåverkare. Allteftersom området återhämtar sig från den nuvarande pandemin kommer Guillaume och vårt team att fungera som en lokal resurs för nuvarande kunder såväl som för design- och skeppsbyggnadsteamet, och utnyttja hela vår batterilagringsteknik och våra lösningar för nästa generations elektriska, gröna och hållbara fartyg.”

Det nya Oslo-kontoret ligger på Karenslyst Alle 53 i kvarteret Skøyen i Oslo. I Guillaumes team ingår Harald Kulsrud, key account manager, som nyligen har börjat på Leclanché. Harald har djup kunskap inom batteriindustrin med direkt erfarenhet av industriella batterier i Norden och Baltikum. Företagets nordiska team består nu av medarbetare i Danmark, Finland och Norge. Andra medlemmar i Leclanché-teamet kommer att ansluta efter behov.

Innan Guillaume började jobba på Leclanché har han haft olika befattningar under sin 15-åriga karriär på Schneider Electric. Han jobbade sig uppåt från internationell projektledare till direktör för företagets sjöfartssegment. Guillaume har en magisterexamen i företagsekonomi, juridik och finansiell analys från L’IGR-IAE Rennes, i Rennes, Frankrike och en ingenjörsexamen från Centrale Supélec École Supérieure d’Électricité i närheten av Paris.

“Leclanchés affärsenhet e-Marine har växt snabbt och stadigt med pågående och nästan godkända projekt för ett brett utbud av applikationer inom sjöfart”, säger Guillaume Clement, vice president för Leclanchés affärsgrupp e-Marine. “Norge och den nordiska marknaden vimlar av early adopters och innovatörer. Vi hoppas kunna utveckla vår närvaro till ett centrum för spetskompetens och lokalkunnande vad beträffar batterilagringsteknik och elektrifiering av alla typer av sjöfartyg. Vårt team på plats är smart, rutinerat och aktivt, och vi ser fram emot att lägga pandemin bakom oss och börja bidra till en ljusare, renare och mer hållbar sjöfartsindustri.”

Företag som vill kontakta Leclanchés nordiska team kan skicka ett meddelande till [email protected].

Redaktörens anmärkning: Ett foto av Leclanchés nya vice president för e-Marine finns på följande länk.

Om Leclanché

Leclanché SA har sitt huvudkontor i Schweiz och är en ledande leverantör av högkvalitativa energilagringslösningar som är utformade för att påskynda utvecklingen mot en framtid med ren energi. Leclanchés historia och arv är förankrad i över 100 års innovation inom batteri- och energilagring, och företaget är en betrodd leverantör av energilagringslösningar runtom i världen. Detta tillsammans med företagets kultur av tysk teknik och schweizisk precision och kvalitet gör Leclanché till en föredragen partner för såväl disruptiva som etablerade företag samt regeringar som går i spetsen för positiva förändringar i hur energi produceras, distribueras och konsumeras runtom i världen. Omställningen drivs främst av förändringar i hanteringen av våra elnät och elektrifiering av transporter, och dessa två slutmarknader utgör ryggraden i vår strategi och affärsmodell. Leclanché befinner sig i kärnan av konvergensen mellan elektrifiering av transporter och förändringar i distributionsnätet. Leclanché är det enda rena energilagringsföretaget i världen som är börsnoterat. Företaget är indelat i tre affärsenheter: stationära lagringslösningar, e-transportlösningar och specialbatterisystem. Leclanché är börsnoterat på Swiss Stock Exchange (SIX: LECN).

SIX Swiss Exchange: identifieringskod LECN | ISIN CH 011 030 311 9

Ansvarsfriskrivning

Detta pressmeddelande innehåller vissa framåtblickande uttalanden som rör Leclanchés verksamhet, och använder uttryck som “strategisk”, “föreslår”, “att införa”, “kommer att”, “planerat”, “förväntat”, “åtagande”, “förväntar”, “ämnar”, “förbereder”, “planerar”, “beräknar”, “har som mål”, “ska”, “potential”, “väntar”, “beräknat”, “förslag” eller liknande uttryck, eller genom uttryckliga eller underförstådda diskussioner om upptrappning av Leclanchés produktionskapacitet, potentiella applikationer för befintliga produkter, eller om potentiella framtida intäkter från sådana produkter, eller potentiell framtida försäljning eller resultat för Leclanché eller dess affärsenheter. Du bör inte förlita dig för mycket på dessa uttalanden. Dessa framåtblickande uttalanden återspeglar Leclanchés nuvarande uppfattning om framtida händelser, och omfattar kända och okända risker, osäkerhet och andra faktorer som kan leda till att faktiska resultat skiljer sig väsentligt från framtida resultat, prestanda eller prestationer som uttrycks eller antyds i dessa uttalanden. Det finns ingen garanti för att Leclanchés produkter kommer att uppnå en viss intäktsnivå. Det finns heller ingen garanti för att Leclanché, eller någon av affärsenheterna, kommer att uppnå något visst ekonomiskt resultat.

Logotyp – https://mma.prnewswire.com/media/711940/Leclanche_Logo.jpg

Related Links

www.feintuchcommunications.com

SOURCE Leclanché

Go to Source