Pangiam a Google Cloud spolupracujú na transformácii bezpečnosti letectva

Spoločnosť AGS Airports Ltd otestuje novú technológiu riadenú umelou inteligenciou na bezpečnostných pracoviskách na letiskách Aberdeen, Glasgow a Southampton 

LONDÝN, 16. decembra 2021 /PRNewswire/ — Spoločnosť Pangiam dnes v spolupráci s Google Cloud oznámila podrobnosti o projekte DARTMOUTH, iniciatíve na transformáciu bezpečnostných operácií na letisku vyhľadávaním hrozieb ukrytých v batožine a iných zásielkach na letisku.

Projekt DARTMOUTH bude využívať technológie spoločnosti Pangiam spolu s nástrojmi počítačového videnia založenými na umelej inteligencii (AI) a strojovom učení (ML) od Google Cloud, ako je napríklad platforma Vertex AI. Táto technológia bude testovaná v rámci bezpečnostných zariadení spoločnosti AGS Airport Ltd, vlastníkov a prevádzkovateľov letísk Aberdeen, Glasgow a Southampton v Spojenom kráľovstve.

Spolupráca znamená, že technológiu národnej bezpečnosti a hlboké skúsenosti spoločnosti Pangiam s riadením bezpečnostných hrozieb letectva po prvýkrát posilní popredná zostava technológií umelej inteligencie od Google Cloud.

Projekt DARTMOUTH je určený na zvýšenie bezpečnosti leteckej dopravy integráciou umelej inteligencie do bezpečnostnej a detekčnej kontroly batožiny na letiskách. Technológia bude v prvom rade zameraná na rýchlu identifikáciu potenciálnych hrozieb v batožine, poskytovanie zvýšenej priepustnosti na bezpečnostných kontrolných pracoviskách, riešenie kritických trecích bodov v leteckej doprave, ako aj na podporu bezpečnostných tímov.  V neskorších fázach sa technológia rozšíri, aby pomohla riešiť ďalšie kritické miesta v rámci bezpečnosti a širšej prevádzky letísk.

Modely umelej inteligencie a strojového učenia budú trénované tak, aby boli schopné odhaliť zakázané predmety v reálnom čase, keď tašky prechádzajú cez letiskové röntgenové skenovacie zariadenie. Bude sa tiež používať na zisťovanie anomálií a nezvyčajných vzorov, ktoré by mohli naznačovať nový alebo koordinovaný pokus o narušenie bezpečnosti ešte predtým, ako upozorní bezpečnostný personál, aby tieto položky bližšie preskúmal.

Alexis Long, riaditeľ pre stratégiu spoločnosti Pangiam, povedal: „Táto technológia predstavuje významný krok v zavedení automatizácie do bezpečnosti letectva a vytvára nový precedens pre medzinárodné bezpečnostné normy. V prvom rade táto technológia prinesie lepšie skúsenosti pre cestujúcich, letisko a vlády. Aby sme to dosiahli, vybrali sme za nášho dodávateľa technológie spoločnosť Google Cloud – lídra v oblasti umelej inteligencie a cloudových technológií.”

Mark Palmer, vedúci pre verejný sektor v regióne EMEA spoločnosti Google Cloud, povedal: „Sme radi, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou Pangiam na tejto prelomovej iniciatíve na ochranu siete cestujúcich a zákazníkov spoločnosti AGS. Sila umelej inteligencie je nekonečná a tešíme sa na celkové zlepšenie leteckého odvetvia.”

Výkonný riaditeľ spoločnosti AGS Airports Ltd, Mark Johnston, v súvislosti s oznámením uviedol: „Google Cloud a Pangiam sú svetovými lídrami v oblasti umelej inteligencie a sme radi, že môžeme spolupracovať s oboma organizáciami na špičkovom projekte, ktorý by mohol mať transformačný vplyv na bezpečnosť našich cestujúcich a kolegov.

„Letectvo je odvetvie, ktoré nikdy nestojí na mieste, a ako jedna z najväčších skupín letísk v Spojenom kráľovstve neustále hľadáme nové spôsoby prispôsobenia a vývoja. Platí to najmä v prípade zaistenia bezpečnosti a ochrany miliónov cestujúcich, ktorým každoročne poskytujeme služby. Žijeme v neustále sa meniacom svete s meniacimi sa hrozbami a je nevyhnutné, aby sme pokračovali v prispôsobovaní a využívaní nových technológií, ktoré umožnia bezpečnostným tímom v prvej línii lepšie poskytovať bezproblémové, chránené a bezpečné zákaznícke prostredie.”

Projekt DARTMOUTH, pomenovaný podľa Dartmouthského letného výskumného projektu umelej inteligencie z roku 1956, ktorý je všeobecne považovaný za prvotnú operáciu umelej inteligencie, bol vo vývoji takmer rok, ale bol verejne oznámený až dnes. Projekt DARTMOUTH zlepší detekčnú kontrolu batožiny a zásielok a nezahŕňa technológiu rozpoznávania tváre.

O spoločnosti Pangiam
Pangiam  je verejno-súkromná spoločnosť, ktorá pomocou nových technológií vytvára sieť priemyselných partnerov zameraných na revolúciu v budúcnosti prevádzky, ochrany a bezpečnosti na letiskách, v námorných prístavoch a pozemných uzloch.

Spoločnosť Pangiam, ako tím odborníkov v oblasti colníctva a bezpečnosti s viac ako 50-ročnými spoločnými skúsenosťami na vyšších úrovniach vlády USA a Spojeného kráľovstva, dôverne chápe výzvy v oblasti bezpečnosti, uľahčovania a reakcie na katastrofy, ktorým čelia vlády a lídri odvetvia na celom svete.

O spoločnosti AGS Airports Ltd
AGS Airports Limited bola založená v roku 2014 s cieľom investovať do letísk Aberdeen International, Glasgow a Southampton a je druhou najväčšou skupinou letísk v Spojenom kráľovstve.

Spoločnosť AGS Airports Limited spoločne vlastnia spoločnosti Ferrovial (cez Faero UK Limited) a AGS Airports International Sarl (luxemburská spoločnosť, ktorej väčšinovým vlastníkom je Macquarie European Infrastructure Fund 4 a ktorú spravuje Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited).

Kontakt pre médiá:

[email protected]

Related Links

http://pangiam.com

SOURCE Pangiam

Go to Source